3500TL civarı Hangi cihazi almaliyim?

Hangisini almaliyim ?

• Oy verenlerin toplamı
    29
Benim kafama takılan başka bir şey iPhonedo'nun incelemesinin neden silindiği.
Iphonedo Note 10 Plus modelini çok gömmüştü, haklı olduğu kısımlar vardı, ancak çıkıp Note 10 modeline kamera olarak çöp yakıştırması yapması doğru değil. Video stabilizasyonu konusunda Samsung, Apple kadar güçlü değil, video kamera sensörleri geçişlerini Iphone kadar pürüzsüz yapmıyor. Apple rakipleri hem donanım olarak daha güçlü hem de Apple'nin kamera yazılımı daha başarılı.

Videonun neden silindiğini bilmiyorum açıkçası.

Iphonedo Note 10 Plus modelini çok gömmüştü, haklı olduğu kısımlar vardı, ancak çıkıp Note 10 modeline kamera olarak çöp yakıştırması yapması doğru değil. Video stabilizasyonu konusunda Samsung, Apple kadar güçlü değil, video kamera sensörleri geçişlerini Iphone kadar pürüzsüz yapmıyor. Apple rakipleri hem donanım olarak daha güçlü hem de Apple'nin kamera yazılımı daha başarılı.

Videonun neden silindiğini bilmiyorum açıkçası.
Zaten belli bir fiyat sınırını aşınca (~1000$) seçenekler arasındaki fark gittikçe azalıyor. Yani, gidip Note 10+'ın kamerasına çöp demek doğru olmayacağı gibi her konuda kötü bile değil. Fotoğraf çekimi konusunda ana kamerası ve ultra geniş açı kamerası daha iyi. 1080p30'da çok daha iyi (GoPro seviyesi) stabilizasyon, hatta bildiğim kadarıyla 4K30'da bile açılabiliyor "ultra steady" modu.
Zaten bence en başından yanlış olan şey Note 10+ ile iPhone 11 serisini kıyaslamak. Note 10+, bildiğimiz kalem ve birkaç yeni özellik eklenmiş, kamera deliği ortaya alınmış bir S10+ aslında.
iPhone 11 serisi ile aynı nesilde olan cihazlar S20 serisindedir. Android cihazlar IOS cihazlara göre daha sonra nesil atlıyor. Bu kötü bir şey değil bence.

Huawei de öyle, her sene Mate serisi ile nesil atlıyor. P serisi yeni kamera inovasyonları ve birkaç küçük yeni özellikle (Bu sene gelen 90 hz ekran hariç, bu büyük bir yenilikti.) Mate serisinden sonra çıkıyor ama nesil atlamıyor.

Son olarak kesinlikle haklısınız, bu cihazların hiçbiri kesinlikle çöp değil. Bunu iPhonedo'nun şakacı kişiliğine vermek lazım biraz da. S20 için çektiği 4 dakikalık sahte video güldürmedi değil :) Ama tabii ki de yanlış. Hiçbir marka, hiçbir cihaz çöp değildir bence. Hele 1000$'ı aşınca.
Bir süredir Technopat Sosyal'e girmiyordum, buradaki seviyeli tartışmaları çok özlemişim.
Saygılar, sevgiler.

iPhone 11 serisi ile aynı nesilde olan cihazlar S20 serisindedir. Android cihazlar IOS cihazlara göre daha sonra nesil atlıyor.
Aynı yıl çıktıkları için normal olarak 11 serisini S10 ve Note 10 serisiyle kıyaslamak gerekiyor. S20 ve Note 20 serisinin rakibi de Iphone 12 serisi olacak.

Huawei de öyle, her sene Mate serisi ile nesil atlıyor. P serisi yeni kamera inovasyonları ve birkaç küçük yeni özellikle (Bu sene gelen 90 hz ekran hariç, bu büyük bir yenilikti.) Mate serisinden sonra çıkıyor.
Note 4 modeline de kadar Samsung da Huawei Mate serisi gibi Note serisi en güncel özellikli ,en güçlü donanımlı telefonu olarak sunuyordu. Note 5 modelinden itibaren sonraki çıkan tüm Note modelleri S serisiyle aynı donanım ve aynı kamera alt yapısına sahip. Şahsen Note serisinin eski haline getirilmesi taraftarıyım. Mate serisini P serisinden ayırarak mantıklı bir iş yapıyor Huawei bana göre. Samsung da buna dönseydi iyi olurdu, ümidimi kestim açıkçası.

Hiçbir marka, hiçbir cihaz çöp değildir bence. Hele 1000$'ı aşınca.
Bu fiyattaki ve bilindik, kendini kanıtlamış markalar için çöp demek doğru değil.

S20 serisindeki kamera atılımını da beğenmedim, 2-3 yıldır kamera olarak rakiplerinin gerisinde Samsung ve adam akıllı bu rakiplerini geçecek kamera çıkartmıyor, elbette kamera olarak kötü değil. Eskiden kamera denince akla Samsung gelirdi, şimdi ise Iphone, Google ve Huawei kamera tarafında daha iyi durumdalar.

Beğendiğiniz 3 modelin kamerası honor 20 kadar iyi değil.
Üç model için demek doğru değil. Honor 20 arka kamera olarak S10e modelinin yanına yaklaşamaz. 48 MP'lik orta ve orta üst segment telefonlarda kullanılan sensöre sahip. S10e modeli ise amiral gemisi bir kameraya ve sensörüne sahip.

Ayrıca Nova 5T ve Honor 20 modelinde aynı kamera sensörü var, aynı yonga seti de var.

Aynı yıl çıktıkları için normal olarak 11 serisini S10 ve Note 10 serisiyle kıyaslamak gerekiyor. S20 ve Note 20 serisinin rakibi de Iphone 12 serisi olacak.
Yıl olarak değil de nesil olarak kıyaslamak daha doğru olmaz mı?
Snapdragon bildiğimiz üzere 8 serisi çipsetleri genellikle aralık ayında, yılın sonunda tanıtır. Yeni iPhone'lardan 3 ay sonra.
11'in S10'a göre anons tarihi arasında 7 ay, S20'ye göre 5 ay fark var.
Aradaki zaman dilimi de daha kısa yani.
4S ve S3 zamanından beri böyle bu, bence.

Aynısı bilgisayar departmanında da geçerli değil mi? Microsoft ve Apple farklı zamanlarda nesil atlıyor. Microsoft 10. nesil İntel işlemcili Surface Laptop 3'ü Ekim 2019'da piyasaya sürdü.
Apple 10.nesil işlemcili Macbook Air ve Macbook Pro'yu bu sene satışa sürdü.
Tabii ki de bunlar benim görüşlerim, sizin görüşünüze de sonsuz saygılar.
Bu fiyattaki ve bilindik, kendini kanıtlamış markalar için çöp demek doğru değil.

S20 serisindeki kamera atılımını da beğenmedim, 2-3 yıldır kamera olarak rakiplerinin gerisinde Samsung ve adam akıllı bu rakiplerini geçecek kamera çıkartmıyor, elbette kamera olarak kötü değil. Eskiden kamera denince akla Samsung gelirdi, şimdi ise Iphone, Google ve Huawei kamera tarafında daha iyi durumdalar.
Katılıyorum. Samsung bu seneki cihazlarda çift diyafram özelliğini kaldırarak büyük hata yaptı. S20 serisinin tüm cihazlarının ana kamerasında odaklama sorunu var. Samsung da maalesef bunun yazılımsal çözülemeyeceğini belirtti geçtiğimiz günlerde. Yani zaten S7'den beri sensör değiştirmemişti, yazılım ile götürüyordu şu işi, ama sensör değişikliği hemen olacak iş değilmiş anladığımız kadarıyla.
Aynı sorun yine 108 MP sensör kullanan Mi 10 ve Mi Note 10 serisinde de var.
Ayrıca S10 serisine göre daha kötü HDR sunuyorlar.
Ülkemizde yoklar ama yurt dışında Oneplus 8 Pro, Mi 10 Pro gibi, kaliteli ve güçlü alternatifler de var. Xiaomi ve Oneplus kaç yıldır amiral gemisi katiliydi, hep bir şeylerden kısarlardı fakat 900-1000$ seviyesini görünce onlar da kaliteli ve her yönden iyi cihazlar çıkarabiliyorlarmış anlaşılan.
Daha da garip olan şey, Samsung, ön kamerada kaç yıldır tahtı kaptırmamıştı fakat ne kadar güvenilir bilinmez DxOMark'ta S20 Ultra ön kamerada Huawei P40 Pro'nun gerisine düşmüş. Şaşırtıcı.

@toprox S10 2019 Şubat ayında duyuruldu, Iphone 11 ise 2019 Eylül arasında duyuruldu. Ay olarak arada fark var ama yıl olarak karşılaştırma yapmak doğru olanı. S6, 6S rakibi, S7 serisi Iphone 7 serisi rakibi, S8, Iphone 8, S9 serisi ile XS rakip, S10 serisi ise 11 serisiyle rakip. Bunlar aynı yıl çıkan telefonlar, aynı yıl çıktıkları için karşılaştırmakta bir sakınca yok, doğru olan da bu bana göre.

S20 serisinin tüm cihazlarının ana kamerasında odaklama sorunu var.
Kamera güncellemesi gelecekti, Samsung sorunu çözer, ya da çözmüştür bu zor değil.

Samsung bu seneki cihazlarda çift diyafram özelliğini kaldırarak büyük hata yaptı.
Değişik bir yaklaşımdı ama en iyi kameraya sahip olmak için bunlara gerek yok. Google'nin tek kamerayla neler yaptığını gördük. Önemli olan kamera yazılımı ve sensör.

Samsung da maalesef bunun yazılımsal çözülemeyeceğini belirtti geçtiğimiz günlerde.
Ben de tam tersi bir açıklama yaptı diye hatırlıyorum, bilmiyordum link atar mısın acaba? Technopat incelemesinde de odaklanma sorunu olduğu net ortadaydı. Bugün P40 Pro ve S20 Ultra karşılaştırmasına baktım, fotoğrafta P40 Pro, video tarafında ise S20 Ultra üstün.

Aynı sorun yine 108 MP sensör kullanan Mi 10 ve Mi Note 10 serisinde de var.
S20 Ultra modelinde kullanılan sensör ile Mi 10 serisinde kullanılan sensör birebir aynı değil. İki sensör arasındaki teknik detayları biliyordum, şu an aklıma gelmiyor, Technopat haber linklerinin paylaşıldığı kısmında haber linkinin altına biriyle tartışırken yazmıştım detayları, 140 sayfa geriye gittim mesajlarımı kontrol etmeye bulmak için, bulamadım, bu kadar sayfa gezince bir yerlerde mutlaka atladım, Kasım 2019 ayına kadar geldim.😁 S20 Ultra modelinin sensör boyutu daha büyük. İki modelin kamera performansına baktığında S20 Ultra net daha üstün, sözde Dxomark sitesine göre Mi 10 Pro daha iyi sonuç almış ama gerçek hayatta sonuçlar hiçte öyle değil. Dxomark hiçbir zaman güvenli bir site olmadı, olmayacakta.

Samsung ön kamera noktasında Iphone kadar iyi değildi, Pixel serisinin de gerisindeydi. Dxomark sitesini aldırış etmeye gerek yok. Xiaomi Mi Note 10 modelinden sonra ilk kez bu yıl adam akıllı amiral gemisi modellere yakışır bir kamera yaptı. Çinlilerde kamera noktasında Huawei birinci, One Plus ondan sonra gelir, Oppo ve Xiaomi tarafında da artık kamera tarafında iyi bir ilerleme mevcut.

@toprox S10 2019 Şubat ayında duyuruldu, Iphone 11 ise 2019 Eylül arasında duyuruldu. Ay olarak arada fark var ama yıl olarak karşılaştırma yapmak doğru olanı. S6, 6S rakibi, S7 serisi Iphone 7 serisi rakibi, S8, Iphone 8, S9 serisi ile XS rakip, S10 serisi ise 11 serisiyle rakip. Bunlar aynı yıl çıkan telefonlar, aynı yıl çıktıkları için karşılaştırmakta bir sakınca yok, doğru olan da bu bana göre.
Dediğim gibi ikimiz de yanlış değiliz ve bu konuda ciddi tartışmalar da var zaten. Bence aynı yıl çıkanları kıyaslayınca neredeyse her konuda iPhone öne geçiyor, pek adil olmuyor. S20 ile iPhone 11 Pro'nun birbirlerine daha yakın cihazlar olduğunu düşünüyorum.
@toprox
Kamera güncellemesi gelecekti, Samsung sorunu çözer, ya da çözmüştür bu zor değil.

Değişik bir yaklaşımdı ama en iyi kameraya sahip olmak için bunlara gerek yok. Google'nin tek kamerayla neler yaptığını gördük. Önemli olan kamera yazılımı ve sensör.

Ben de tam tersi bir açıklama yaptı diye hatırlıyorum, bilmiyordum link atar mısın acaba? Technopat incelemesinde de odaklanma sorunu olduğu net ortadaydı. Bugün P40 Pro ve S20 Ultra karşılaştırmasına baktım, fotoğrafta P40 Pro, video tarafında ise S20 Ultra üstün.
Ben yerli bir kaynakta görmüştüm. Şimdi yabancı bir kaynakta teyit ettim. Samsung'un Güney Kore forumlarında yazılmış. Türkçe kaynak, İngilizce kaynak.
Bu arada küçük bir detay var, çözülemez değil; "hepsi çözülemez" diyorlar. Demek ki sorunun büyük bir kısmı çözülecek.
Tabii ki de 1399$'a satılan bir cihaz için iyi haberler değil bunlar. Olmaması gerekirdi, Samsung da dersini aldı bundan diye düşünüyorum.
Katılıyorum sana. Huawei gündüz çekimlerinde renkleri bozuyordu P30 serisinde. RYB kullandığından. Bu sene düzeltilmiş gibi, hem sabahları hem geceleri çok iyi fotoğraflar çekiyor. Gece çekimlerinde açık ara lider zaten. Video konusunda da çipsetin yetersizliği sanırım. Kirin 990, Snapdragon 855 seviyesinde bir tık daha güçsüz bir çipset.
S20 Ultra modelinde kullanılan sensör ile Mi 10 serisinde kullanılan sensör birebir aynı değil. İki sensör arasındaki teknik detayları biliyordum, şu an aklıma gelmiyor, Technopat haber linklerinin paylaşıldığı kısmında haber linkinin altına biriyle tartışırken yazmıştım detayları, 140 sayfa geriye gittim mesajlarımı kontrol etmeye bulmak için, bulamadım, bu kadar sayfa gezince bir yerlerde mutlaka atladım, Kasım 2019 ayına kadar geldim.😁 S20 Ultra modelinin sensör boyutu daha büyük. İki modelin kamera performansına baktığında S20 Ultra net daha üstün, sözde Dxomark sitesine göre Mi 10 Pro daha iyi sonuç almış ama gerçek hayatta sonuçlar hiçte öyle değil. Dxomark hiçbir zaman güvenli bir site olmadı, olmayacakta.

Samsung ön kamera noktasında Iphone kadar iyi değildi, Pixel serisinin de gerisindeydi. Dxomark sitesini aldırış etmeye gerek yok. Xiaomi Mi Note 10 modelinden sonra ilk kez bu yıl adam akıllı amiral gemisi modellere yakışır bir kamera yaptı. Çinlilerde kamera noktasında Huawei birinci, One Plus ondan sonra gelir, Oppo ve Xiaomi tarafında da artık kamera tarafında iyi bir ilerleme mevcut.
Doğrudur. Zaten bu sensörü 2019'da kullanmıştı Xiaomi. İkisi iş birliği içerisindeydi sanırım ki Samsung, Mi Note 10'daki sensörün hatalarını gözden geçirip yenilemiş.
Sensör boyutu ikisinde de bir telefon için çok büyük zaten, S20 Ultra'nın daha büyük olduğunu bilmiyordum. Teşekkürler.
DxOMark'ı yanılma payını dikkate alarak doğru olarak referans alabiliriz ancak. Yanılma payı 15'tir bence. 115 puanlı bir telefon 100 puanlı bir telefondan kesinlikle daha iyi kameralara sahiptir.
Bunun şaştığını görmedim pek. Bu açıdan bakınca güvenilebilir 😁
DxOMark daha düne kadar ultra geniş açı lensini test etmiyordu, iPhone çıkarınca etmeye başladı. Onun dışında aynı telefonla aynı mekânda çekilen fotoğrafların testten teste değişerek (gerektiğinde daha iyi olup gerektiğinde kötüleşip) lider yapılmak istenen cihaza göre yerleştirildiğini de gördüm.
Mesela bir kare Mi 10 incelemesinde çok güzel ve dengeli duruyor. P40 Pro incelemesinde aynı kareyi, birebir aynı yerde çekilen fakat daha kötü HDR'a sahip bir fotoğrafı, Mi 10 çekti diye koymuşlar.
Displaymate de aynı. Oneplus yeni telefon çıkardığında yeni en yüksek puanı A+'yı duyurdu. 13 tane yeni rekor verdi Oneplus 8 Pro'ya.
Ön kamerada video konusunda hâlâ en iyisi iPhone sanırım. Hatta arka kamerada da öyle büyük ihtimalle.
Samsung, tahtı kaptıralı çok olmuş dediğin gibi o zaman.
Xiaomi'nin de eskiden amiral gemisi 500$'ı geçmezdi. Şuan Mi Note 10 500$'dan pahalı. Çok değişti Xiaomi, çok.

Hatta arka kamerada da öyle büyük ihtimalle.
Arka kamera video kısmında Iphone rakipsiz.

Xiaomi'nin de eskiden amiral gemisi 500$'ı geçmezdi. Şuan Mi Note 10 500$'dan pahalı. Çok değişti Xiaomi, çok.
Mi 10 serisi özellikle çok pahalı eskiye göre.

Kirin 990, Snapdragon 855 seviyesinde bir tık daha güçsüz bir çipset.
Tek çekirdek performansında Geekbench 4 testlerinde birbirine çok yakınlar, çoklu da Kirin 990 5G daha üstün, tek çekirdek kısmında yine Kirin 990 biraz daha iyi. GPU noktasında daha iyi. Daha önce bu işlemcinin özellikleri incelemiştim aşağıdaki linkte.

Bu arada küçük bir detay var, çözülemez değil; "hepsi çözülemez" diyorlar. Demek ki sorunun büyük bir kısmı çözülecek.
Bence yazılım ile çözülecek bir sorun gibi duruyor. Dün baktığım S20 Ultra ve P40 Pro karşılaştırmalarında iyiydi, video stabilitesi olarakta çok iyiydi. Yanılıyor da olabilirim, bu konuda net bir bilgi yok sanki.

Sensör boyutu ikisinde de bir telefon için çok büyük zaten, S20 Ultra'nın daha büyük olduğunu bilmiyordum. Teşekkürler.
Rica ederim. S20 Ultra modelinin ana kamerasının boyutu 2.4 boyutunda, Mi 10 modelinde ise bu oran 1.6 değerinde.

Bence aynı yıl çıkanları kıyaslayınca neredeyse her konuda iPhone öne geçiyor, pek adil olmuyor. S20 ile iPhone 11 Pro'nun birbirlerine daha yakın cihazlar olduğunu düşünüyorum.
11 serisine kadar kamera olarak Iphone, Samsung'dan iyi değildi, 11 serisiyle beraber atağa geçti. Donanım olarak ise hemen hemen her zaman Iphone, Android amiral gemilerinden daha güçlü bir donanıma sahip oldu.

Bence yazılım ile çözülecek bir sorun gibi duruyor. Dün baktığım S20 Ultra ve P40 Pro karşılaştırmalarında iyiydi, video stabilitesi olarakta çok iyiydi. Yanılıyor da olabilirim, bu konuda net bir bilgi yok sanki.
Yazılımla çözülebilecek bir sorunsa eğer yine de hâlâ düzeltememeleri çok kötü bir itibar bırakabilir Samsung adına.
Zaten çoğu kişi hâla bir şey bulamayıp Note 7 ile dalga geçerken bir de bu olunca...
Yazılımla düzeltilemeyecek diğer bir olay da sensör boyutu çok büyük olduğundan dolayı doğal bir derinlik sunması, akabinde yakından çekilen fotoğraflarda objenin yarısının odaklı, yarısının odaksız olması. Tabii büyük sensörlü bir telefon alan birisinin az çok bileceği bir şey bu. Yani suçlamak hiç doğru olmaz Samsung'u bu konuda.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı