@toprox S10 2019 Şubat ayında duyuruldu, Iphone 11 ise 2019 Eylül arasında duyuruldu. Ay olarak arada fark var ama yıl olarak karşılaştırma yapmak doğru olanı. S6, 6S rakibi, S7 serisi Iphone 7 serisi rakibi, S8, Iphone 8, S9 serisi ile XS rakip, S10 serisi ise 11 serisiyle rakip. Bunlar aynı yıl çıkan telefonlar, aynı yıl çıktıkları için karşılaştırmakta bir sakınca yok, doğru olan da bu bana göre.
Dediğim gibi ikimiz de yanlış değiliz ve bu konuda ciddi tartışmalar da var zaten. Bence aynı yıl çıkanları kıyaslayınca neredeyse her konuda iPhone öne geçiyor, pek adil olmuyor. S20 ile iPhone 11 Pro'nun birbirlerine daha yakın cihazlar olduğunu düşünüyorum.
@toprox
Kamera güncellemesi gelecekti, Samsung sorunu çözer, ya da çözmüştür bu zor değil.
Değişik bir yaklaşımdı ama en iyi kameraya sahip olmak için bunlara gerek yok. Google'nin tek kamerayla neler yaptığını gördük. Önemli olan kamera yazılımı ve sensör.
Ben de tam tersi bir açıklama yaptı diye hatırlıyorum, bilmiyordum link atar mısın acaba? Technopat incelemesinde de odaklanma sorunu olduğu net ortadaydı. Bugün P40 Pro ve S20 Ultra karşılaştırmasına baktım, fotoğrafta P40 Pro, video tarafında ise S20 Ultra üstün.
Ben yerli bir kaynakta görmüştüm. Şimdi yabancı bir kaynakta teyit ettim. Samsung'un Güney Kore forumlarında yazılmış.
Türkçe kaynak,
İngilizce kaynak.
Bu arada küçük bir detay var, çözülemez değil; "hepsi çözülemez" diyorlar. Demek ki sorunun büyük bir kısmı çözülecek.
Tabii ki de 1399$'a satılan bir cihaz için iyi haberler değil bunlar. Olmaması gerekirdi, Samsung da dersini aldı bundan diye düşünüyorum.
Katılıyorum sana. Huawei gündüz çekimlerinde renkleri bozuyordu P30 serisinde. RYB kullandığından. Bu sene düzeltilmiş gibi, hem sabahları hem geceleri çok iyi fotoğraflar çekiyor. Gece çekimlerinde açık ara lider zaten. Video konusunda da çipsetin yetersizliği sanırım. Kirin 990, Snapdragon 855 seviyesinde bir tık daha güçsüz bir çipset.
S20 Ultra modelinde kullanılan sensör ile Mi 10 serisinde kullanılan sensör birebir aynı değil. İki sensör arasındaki teknik detayları biliyordum, şu an aklıma gelmiyor, Technopat haber linklerinin paylaşıldığı kısmında haber linkinin altına biriyle tartışırken yazmıştım detayları, 140 sayfa geriye gittim mesajlarımı kontrol etmeye bulmak için, bulamadım, bu kadar sayfa gezince bir yerlerde mutlaka atladım, Kasım 2019 ayına kadar geldim.

S20 Ultra modelinin sensör boyutu daha büyük. İki modelin kamera performansına baktığında S20 Ultra net daha üstün, sözde Dxomark sitesine göre Mi 10 Pro daha iyi sonuç almış ama gerçek hayatta sonuçlar hiçte öyle değil. Dxomark hiçbir zaman güvenli bir site olmadı, olmayacakta.
Samsung ön kamera noktasında Iphone kadar iyi değildi, Pixel serisinin de gerisindeydi. Dxomark sitesini aldırış etmeye gerek yok. Xiaomi Mi Note 10 modelinden sonra ilk kez bu yıl adam akıllı amiral gemisi modellere yakışır bir kamera yaptı. Çinlilerde kamera noktasında Huawei birinci, One Plus ondan sonra gelir, Oppo ve Xiaomi tarafında da artık kamera tarafında iyi bir ilerleme mevcut.
Doğrudur. Zaten bu sensörü 2019'da kullanmıştı Xiaomi. İkisi iş birliği içerisindeydi sanırım ki Samsung, Mi Note 10'daki sensörün hatalarını gözden geçirip yenilemiş.
Sensör boyutu ikisinde de bir telefon için çok büyük zaten, S20 Ultra'nın daha büyük olduğunu bilmiyordum. Teşekkürler.
DxOMark'ı yanılma payını dikkate alarak doğru olarak referans alabiliriz ancak. Yanılma payı 15'tir bence. 115 puanlı bir telefon 100 puanlı bir telefondan kesinlikle daha iyi kameralara sahiptir.
Bunun şaştığını görmedim pek. Bu açıdan bakınca güvenilebilir

DxOMark daha düne kadar ultra geniş açı lensini test etmiyordu, iPhone çıkarınca etmeye başladı. Onun dışında aynı telefonla aynı mekânda çekilen fotoğrafların testten teste değişerek (gerektiğinde daha iyi olup gerektiğinde kötüleşip) lider yapılmak istenen cihaza göre yerleştirildiğini de gördüm.
Mesela bir kare Mi 10 incelemesinde çok güzel ve dengeli duruyor. P40 Pro incelemesinde aynı kareyi, birebir aynı yerde çekilen fakat daha kötü HDR'a sahip bir fotoğrafı, Mi 10 çekti diye koymuşlar.
Displaymate de aynı. Oneplus yeni telefon çıkardığında yeni en yüksek puanı A+'yı duyurdu. 13 tane yeni rekor verdi Oneplus 8 Pro'ya.
Ön kamerada video konusunda hâlâ en iyisi iPhone sanırım. Hatta arka kamerada da öyle büyük ihtimalle.
Samsung, tahtı kaptıralı çok olmuş dediğin gibi o zaman.
Xiaomi'nin de eskiden amiral gemisi 500$'ı geçmezdi. Şuan Mi Note 10 500$'dan pahalı. Çok değişti Xiaomi, çok.