3500TL civarı Hangi cihazi almaliyim?

Hangisini almaliyim ?

• Oy verenlerin toplamı
    29
S10e temizse, ve batarya ömrü %95'in üstündeyse alınır.
Onun dışında Nova 5T, en son Realme 6 Pro. S10e de Nova 5T de pişman etmez. Performans ve ekran konusunda S10e, kamera ve pil ömrü konusunda Nova 5T önde.

Hangi incelemeler mesela?
Mi Note 10'da da 4K30 video çekerken hafif yarım saniyelik takılmalar oluyor. Çipsetten kaynaklı diye biliyorum. Mi 10 serisinde yaşanmıyor aynı şey. Bu konuda daha detaylı bir video izlemiştim fakat şuan bulamadım.
Bulabildiğim şu testin 23.saniyesinde sağlam bir tane takılma var mesela: Link
Zira, S20 serisinde 8K video çekerken de öyle takılmalar oluyor.

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Böyle bir sorun mevcut değil, video stabilizasyonu iyi bir model A71. İkincisi fiyatı yüzünden benim eleştirdiğim bir model. Note 9 Pro serisi modelleri de bekleyebilirsin, kamera olarak belki daha iyi olabilir, ancak donanım olarak arada fark yok, CPU ve GPU noktasında hemen hemen aynılar. S10e ikinci el nasıl bir ürün buldunuz o kamera olarak bu modellere göre çok daha üstün olan bir model.
@xakbaba Attığın birinci video da herhangi bir sorun yok, o videoda da 4K çekmemiş, 1080P çekmiş. İkinci video ise sallanma fazla olmuş yine donma yok, OIS desteği olan modeller değil bunlar. Büyük ihtimal 4K 30 FPS çekim yaparken EIS devreye girmiyordur, EIS 1080P 30 FPS de devreye giriyor. Üçüncü videoda da bir anormallik yok.
Mi Note 10'da da 4K30 video çekerken hafif yarım saniyelik takılmalar oluyor. Çipsetten kaynaklı diye biliyorum. Mi 10 serisinde yaşanmıyor aynı şey. Bu konuda daha detaylı bir video izlemiştim fakat şuan bulamadım.
İki modelin kamera sensörü aynı değil, bu yüzden aynı yongalara sahip diye karşılaştırmak doğru olmaz. Mi Note 10 modelinin kamerası çok daha iyi ve o kamera sensörü SD 730 yongasına fazla geldiği yerler olabiliyor.

Son düzenleme:
Büyük ihtimal 4K 30 FPS çekim yaparken EIS devreye girmiyordur, EIS 1080P 30 FPS de devreye giriyor.
Note 10 Plus bile 1080p60'da EIS'i devreye sokmuyor diye biliyorum. Çok büyük ihtimalle dediğiniz gibi.
İki modelin kamera sensörü aynı değil, bu yüzden aynı yongalara sahip diye karşılaştırmak doğru olmaz. Mi Note 10 modelinin kamerası çok daha iyi ve o kamera sensörü SD 730 yongasına fazla geldiği yerler olabiliyor.
Haklısınız, örnek vermek istemiştim. Zira, S20 ile bu cihazları kıyaslamak da doğru olmaz.

Note 10 Plus bile 1080p60'da EIS'i devreye sokmuyor diye biliyorum
Note 10 Plus derken, Samsung Note 10 Plus mı, o modelde zaten OIS var. Mi Note 10 Plus diye bir modelde yok, Mi Note 10 Pro var onu kastettin herhalde.

Note 10 Plus derken, Samsung Note 10 Plus mı, o modelde zaten OIS var. Mi Note 10 Plus diye bir modelde yok, Mi Note 10 Pro var onu kastettin herhalde.
OIS'in yanında EIS de açıyor diye biliyorum artık amiral gemileri. Sensor crop'un yanına bir de EIS için ayrı crop oluyor çünkü.
Onun dışında kusura bakmayın benim hatam, Samsung'un Note 10+'ı 1080p60'da stabilizasyonu açamıyor diye hatırlıyordum. Açabiliyormuş, sadece diğer lensler ile geçişi iptal ediyormuş. 4K60'da açamıyor stabilizasyonu. En azından açamıyordu çıktığında, düzeltmiş olabilirler.

@toprox Note 10 Plus modelinin ana kamerası ve telephoto kamerasında OIS mevcut, geniş açı kamerasında ise OIS yok EIS var. 4K 30 FPS de OIS çalışıyor, 4K 60 FPS OIS yine var.
Reddit'de baktığımda yok yazıyordu. Kusura bakmayın. Link Başka kaynak bulamadım zaten. iPhonedo'nun söylediğini hatırlıyordum; onu teyit edemedim video silinmiş.
:/ Bir şeyle karıştırdığıma emin gibiyim ama aklıma gelmiyor bir türlü. Bütün bu yanılgılarıma rağmen 4K60'da stabilizasyonu kapayan ultra geniş açı lensiydi sanırım.
Düzelttiğiniz için çok teşekkür ederim.
Düzenleme: SuperSaf adlı kanalın yaptığı karşılaştırma videosunda Note 10+'ın 4K60'daki stabilizasyon çok zayıf. Link
Videoyu tam 4K60 testinin başladığı yerden başlattım, linkte.

Son düzenleme:
@toprox Teknoseyir incelemesine baktım şimdi teyit etmek için onlarda 4K 60 FPS de OIS var demişler, diğer kameralar için 4K 60 FPS OIS çalışmaması normal, o sensörler ana kamera sensörü kadar iyi dediler.

@toprox Teknoseyir incelemesine baktım şimdi teyit etmek için onlarda 4K 60 FPS de OIS var demişler, diğer kameralar için 4K 60 FPS OIS çalışmaması normal, o sensörler ana kamera sensörü kadar iyi dediler.
Kesinlikle doğrudur o halde. Zaten OIS'li ultra geniş açı lensi görmedim bilmiyorum ben daha akıllı telefonlarda. Bu kadar stabilizasyonu EIS ile yapmaları bile mükemmel.
Benim kafama takılan başka bir şey iPhonedo'nun incelemesinin neden silindiği.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı