Iphonedo Note 10 Plus modelini çok gömmüştü, haklı olduğu kısımlar vardı, ancak çıkıp Note 10 modeline kamera olarak çöp yakıştırması yapması doğru değil. Video stabilizasyonu konusunda Samsung, Apple kadar güçlü değil, video kamera sensörleri geçişlerini Iphone kadar pürüzsüz yapmıyor. Apple rakipleri hem donanım olarak daha güçlü hem de Apple'nin kamera yazılımı daha başarılı.Benim kafama takılan başka bir şey iPhonedo'nun incelemesinin neden silindiği.
Zaten belli bir fiyat sınırını aşınca (~1000$) seçenekler arasındaki fark gittikçe azalıyor. Yani, gidip Note 10+'ın kamerasına çöp demek doğru olmayacağı gibi her konuda kötü bile değil. Fotoğraf çekimi konusunda ana kamerası ve ultra geniş açı kamerası daha iyi. 1080p30'da çok daha iyi (GoPro seviyesi) stabilizasyon, hatta bildiğim kadarıyla 4K30'da bile açılabiliyor "ultra steady" modu.Iphonedo Note 10 Plus modelini çok gömmüştü, haklı olduğu kısımlar vardı, ancak çıkıp Note 10 modeline kamera olarak çöp yakıştırması yapması doğru değil. Video stabilizasyonu konusunda Samsung, Apple kadar güçlü değil, video kamera sensörleri geçişlerini Iphone kadar pürüzsüz yapmıyor. Apple rakipleri hem donanım olarak daha güçlü hem de Apple'nin kamera yazılımı daha başarılı.
Videonun neden silindiğini bilmiyorum açıkçası.
Aynı yıl çıktıkları için normal olarak 11 serisini S10 ve Note 10 serisiyle kıyaslamak gerekiyor. S20 ve Note 20 serisinin rakibi de Iphone 12 serisi olacak.iPhone 11 serisi ile aynı nesilde olan cihazlar S20 serisindedir. Android cihazlar IOS cihazlara göre daha sonra nesil atlıyor.
Note 4 modeline de kadar Samsung da Huawei Mate serisi gibi Note serisi en güncel özellikli ,en güçlü donanımlı telefonu olarak sunuyordu. Note 5 modelinden itibaren sonraki çıkan tüm Note modelleri S serisiyle aynı donanım ve aynı kamera alt yapısına sahip. Şahsen Note serisinin eski haline getirilmesi taraftarıyım. Mate serisini P serisinden ayırarak mantıklı bir iş yapıyor Huawei bana göre. Samsung da buna dönseydi iyi olurdu, ümidimi kestim açıkçası.Huawei de öyle, her sene Mate serisi ile nesil atlıyor. P serisi yeni kamera inovasyonları ve birkaç küçük yeni özellikle (Bu sene gelen 90 hz ekran hariç, bu büyük bir yenilikti.) Mate serisinden sonra çıkıyor.
Bu fiyattaki ve bilindik, kendini kanıtlamış markalar için çöp demek doğru değil.Hiçbir marka, hiçbir cihaz çöp değildir bence. Hele 1000$'ı aşınca.
Üç model için demek doğru değil. Honor 20 arka kamera olarak S10e modelinin yanına yaklaşamaz. 48 MP'lik orta ve orta üst segment telefonlarda kullanılan sensöre sahip. S10e modeli ise amiral gemisi bir kameraya ve sensörüne sahip.Beğendiğiniz 3 modelin kamerası honor 20 kadar iyi değil.
Yıl olarak değil de nesil olarak kıyaslamak daha doğru olmaz mı?Aynı yıl çıktıkları için normal olarak 11 serisini S10 ve Note 10 serisiyle kıyaslamak gerekiyor. S20 ve Note 20 serisinin rakibi de Iphone 12 serisi olacak.
Katılıyorum. Samsung bu seneki cihazlarda çift diyafram özelliğini kaldırarak büyük hata yaptı. S20 serisinin tüm cihazlarının ana kamerasında odaklama sorunu var. Samsung da maalesef bunun yazılımsal çözülemeyeceğini belirtti geçtiğimiz günlerde. Yani zaten S7'den beri sensör değiştirmemişti, yazılım ile götürüyordu şu işi, ama sensör değişikliği hemen olacak iş değilmiş anladığımız kadarıyla.Bu fiyattaki ve bilindik, kendini kanıtlamış markalar için çöp demek doğru değil.
S20 serisindeki kamera atılımını da beğenmedim, 2-3 yıldır kamera olarak rakiplerinin gerisinde Samsung ve adam akıllı bu rakiplerini geçecek kamera çıkartmıyor, elbette kamera olarak kötü değil. Eskiden kamera denince akla Samsung gelirdi, şimdi ise Iphone, Google ve Huawei kamera tarafında daha iyi durumdalar.
Kamera güncellemesi gelecekti, Samsung sorunu çözer, ya da çözmüştür bu zor değil.S20 serisinin tüm cihazlarının ana kamerasında odaklama sorunu var.
Değişik bir yaklaşımdı ama en iyi kameraya sahip olmak için bunlara gerek yok. Google'nin tek kamerayla neler yaptığını gördük. Önemli olan kamera yazılımı ve sensör.Samsung bu seneki cihazlarda çift diyafram özelliğini kaldırarak büyük hata yaptı.
Ben de tam tersi bir açıklama yaptı diye hatırlıyorum, bilmiyordum link atar mısın acaba? Technopat incelemesinde de odaklanma sorunu olduğu net ortadaydı. Bugün P40 Pro ve S20 Ultra karşılaştırmasına baktım, fotoğrafta P40 Pro, video tarafında ise S20 Ultra üstün.Samsung da maalesef bunun yazılımsal çözülemeyeceğini belirtti geçtiğimiz günlerde.
S20 Ultra modelinde kullanılan sensör ile Mi 10 serisinde kullanılan sensör birebir aynı değil. İki sensör arasındaki teknik detayları biliyordum, şu an aklıma gelmiyor, Technopat haber linklerinin paylaşıldığı kısmında haber linkinin altına biriyle tartışırken yazmıştım detayları, 140 sayfa geriye gittim mesajlarımı kontrol etmeye bulmak için, bulamadım, bu kadar sayfa gezince bir yerlerde mutlaka atladım, Kasım 2019 ayına kadar geldim.Aynı sorun yine 108 MP sensör kullanan Mi 10 ve Mi Note 10 serisinde de var.
Dediğim gibi ikimiz de yanlış değiliz ve bu konuda ciddi tartışmalar da var zaten. Bence aynı yıl çıkanları kıyaslayınca neredeyse her konuda iPhone öne geçiyor, pek adil olmuyor. S20 ile iPhone 11 Pro'nun birbirlerine daha yakın cihazlar olduğunu düşünüyorum.@toprox S10 2019 Şubat ayında duyuruldu, Iphone 11 ise 2019 Eylül arasında duyuruldu. Ay olarak arada fark var ama yıl olarak karşılaştırma yapmak doğru olanı. S6, 6S rakibi, S7 serisi Iphone 7 serisi rakibi, S8, Iphone 8, S9 serisi ile XS rakip, S10 serisi ise 11 serisiyle rakip. Bunlar aynı yıl çıkan telefonlar, aynı yıl çıktıkları için karşılaştırmakta bir sakınca yok, doğru olan da bu bana göre.
Ben yerli bir kaynakta görmüştüm. Şimdi yabancı bir kaynakta teyit ettim. Samsung'un Güney Kore forumlarında yazılmış. Türkçe kaynak, İngilizce kaynak.@toprox
Kamera güncellemesi gelecekti, Samsung sorunu çözer, ya da çözmüştür bu zor değil.
Değişik bir yaklaşımdı ama en iyi kameraya sahip olmak için bunlara gerek yok. Google'nin tek kamerayla neler yaptığını gördük. Önemli olan kamera yazılımı ve sensör.
Ben de tam tersi bir açıklama yaptı diye hatırlıyorum, bilmiyordum link atar mısın acaba? Technopat incelemesinde de odaklanma sorunu olduğu net ortadaydı. Bugün P40 Pro ve S20 Ultra karşılaştırmasına baktım, fotoğrafta P40 Pro, video tarafında ise S20 Ultra üstün.
Doğrudur. Zaten bu sensörü 2019'da kullanmıştı Xiaomi. İkisi iş birliği içerisindeydi sanırım ki Samsung, Mi Note 10'daki sensörün hatalarını gözden geçirip yenilemiş.S20 Ultra modelinde kullanılan sensör ile Mi 10 serisinde kullanılan sensör birebir aynı değil. İki sensör arasındaki teknik detayları biliyordum, şu an aklıma gelmiyor, Technopat haber linklerinin paylaşıldığı kısmında haber linkinin altına biriyle tartışırken yazmıştım detayları, 140 sayfa geriye gittim mesajlarımı kontrol etmeye bulmak için, bulamadım, bu kadar sayfa gezince bir yerlerde mutlaka atladım, Kasım 2019 ayına kadar geldim.S20 Ultra modelinin sensör boyutu daha büyük. İki modelin kamera performansına baktığında S20 Ultra net daha üstün, sözde Dxomark sitesine göre Mi 10 Pro daha iyi sonuç almış ama gerçek hayatta sonuçlar hiçte öyle değil. Dxomark hiçbir zaman güvenli bir site olmadı, olmayacakta.
Samsung ön kamera noktasında Iphone kadar iyi değildi, Pixel serisinin de gerisindeydi. Dxomark sitesini aldırış etmeye gerek yok. Xiaomi Mi Note 10 modelinden sonra ilk kez bu yıl adam akıllı amiral gemisi modellere yakışır bir kamera yaptı. Çinlilerde kamera noktasında Huawei birinci, One Plus ondan sonra gelir, Oppo ve Xiaomi tarafında da artık kamera tarafında iyi bir ilerleme mevcut.
Arka kamera video kısmında Iphone rakipsiz.Hatta arka kamerada da öyle büyük ihtimalle.
Mi 10 serisi özellikle çok pahalı eskiye göre.Xiaomi'nin de eskiden amiral gemisi 500$'ı geçmezdi. Şuan Mi Note 10 500$'dan pahalı. Çok değişti Xiaomi, çok.
Tek çekirdek performansında Geekbench 4 testlerinde birbirine çok yakınlar, çoklu da Kirin 990 5G daha üstün, tek çekirdek kısmında yine Kirin 990 biraz daha iyi. GPU noktasında daha iyi. Daha önce bu işlemcinin özellikleri incelemiştim aşağıdaki linkte.Kirin 990, Snapdragon 855 seviyesinde bir tık daha güçsüz bir çipset.
Bence yazılım ile çözülecek bir sorun gibi duruyor. Dün baktığım S20 Ultra ve P40 Pro karşılaştırmalarında iyiydi, video stabilitesi olarakta çok iyiydi. Yanılıyor da olabilirim, bu konuda net bir bilgi yok sanki.Bu arada küçük bir detay var, çözülemez değil; "hepsi çözülemez" diyorlar. Demek ki sorunun büyük bir kısmı çözülecek.
Rica ederim. S20 Ultra modelinin ana kamerasının boyutu 2.4 boyutunda, Mi 10 modelinde ise bu oran 1.6 değerinde.Sensör boyutu ikisinde de bir telefon için çok büyük zaten, S20 Ultra'nın daha büyük olduğunu bilmiyordum. Teşekkürler.
11 serisine kadar kamera olarak Iphone, Samsung'dan iyi değildi, 11 serisiyle beraber atağa geçti. Donanım olarak ise hemen hemen her zaman Iphone, Android amiral gemilerinden daha güçlü bir donanıma sahip oldu.Bence aynı yıl çıkanları kıyaslayınca neredeyse her konuda iPhone öne geçiyor, pek adil olmuyor. S20 ile iPhone 11 Pro'nun birbirlerine daha yakın cihazlar olduğunu düşünüyorum.
Yazılımla çözülebilecek bir sorunsa eğer yine de hâlâ düzeltememeleri çok kötü bir itibar bırakabilir Samsung adına.Bence yazılım ile çözülecek bir sorun gibi duruyor. Dün baktığım S20 Ultra ve P40 Pro karşılaştırmalarında iyiydi, video stabilitesi olarakta çok iyiydi. Yanılıyor da olabilirim, bu konuda net bir bilgi yok sanki.