3500TL Monitör Dahil Sistem Toplama

Darboğaz olur mu?
İ3 7100'le olursa G4560'la da olur. Pek bi' performans farkları yok.

Benim önerdiğim sistemdeki işlemci daha güçlü. RX470 ile iyi bir ikili olurlar fakat Pentium işlemciyi bilemem.
Onlarda çok iyi ikililer. Buyrun oyun testleri:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RX470'li sistemlerden şuanlık daha iyi performans alırsın ama bu geleceğe yönelik bir sistem. Dersen gelecekte ekran kartını değiştiririm, o zaman bunu al.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

RX470'li sistemlerden şuanlık daha iyi performans alırsın ama bu geleceğe yönelik bir sistem. Dersen gelecekte ekran kartını değiştiririm, o zaman bunu al.

G

Gelceğe yönelik bir sistem. Peki senin başka önerin var mı?

Teşekkür ederim. İşlemciyi biraz daha güçsüzleştirip ekran kartını yükseltebilir miyiz?
O zaman da benim sistemi öneririm işte.
G

Gelceğe yönelik bir sistem. Peki senin başka önerin var mı?
3-4 yıl boyunca kullanmayı düşünüyorum diyorsan benim sistemi öneririm. Yok, 1, 1.5 yıla yeni ekran kartı alırım diyorsan i5'li sistemi al.

Uzun ömür için, ilerde ekran kartını değiştirecek olursan, işlemciyi de değiştirmek zorunda kalmamak için ve bahsettiğin oyunların, en üst i3 işlemcilerin şimdiden bile zaman zaman %100'ünü kullanıp, darboğaz oluşturduğundan benim sistemi öneriyorum. İlerde 2-3 yıl sonra AAA oyunları oynamak istediğinde işlemci beni upgrade et diye bağıracak ve o zaman yeni soketler, işlemciler çıkacağı için 1151 soket uyumlu işlemci bulman çok zor olacaktır. Ama ekran kartını rahatlıkla yükseltebilirsin. Şu an için çoğu oyunu ultra'da oynatabilecek bir kart 1050ti. 2 sene sonra falan da dilersen ekran kartını değiştirip, ultra deneyimine devam edebilirsin. Dediğim gibi şimdiki oyunlarda bile en üst seviye i3 işlemciler RX 470 gibi bir karta darboğaz yaşatıyor. Dx 12 ile birlikte işlemci çekirdek sayısı önemini artırdı. Tabi şu an için rx 470 i3-7300 gibi bir ikiliyle daha çok fps alırsın onu da not olarak ekliyim.

Darboğaz olur mu?
Olmaz, olsa da biraz olur. O RAM'ler fazla, anakart frekansı RAM'den düşük. O ekran kartı eski, hem AMD alma, 1050 Ti 4GB alabilirsin. Asus öneririm, hem 700-800 arası fiyatı. RAM 8GB yeter, tekli RAM al. CL13 gecikmeli RAM alabilirsiniz, anakart da saçma, Asus H ya da B serisi alabilirsin. Onlar 50-100TL daha uygun, işlemci çok önemli bu konuda, i5 işlemci alırsan darboğaz olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olmaz, olsa da biraz olur. O RAM'ler fazla, anakart frekansı RAM'den düşük. O ekran kartı eski, hem AMD alma, 1050 Ti 4GB alabilirsin. Asus öneririm, hem 700-800 arası fiyatı. RAM 8GB yeter, tekli RAM al. CL13 gecikmeli RAM alabilirsiniz, anakart da saçma, Asus H ya da B serisi alabilirsin. Onlar 50-100TL daha uygun, işlemci çok önemli bu konuda, i5 işlemci alırsan darboğaz olmaz.

1486580091473.png

4x4 daha ucuz diye alınabilir aksi takdirde 4x4 almanın mantığı yok 2x8 ile aynı performansı verir. Ayrıca i3 7100 yerine G4560 alsa anakartı B250M yapabilir, hem gelecek için daha iyi olur hem de BIOS güncellemesi ile uğraşmaz.[/QUOTE]

Yanlış Bilgilendirme
AMD alma derken? Neden anlamadım.

4x4 daha ucuz diye alınabilir aksi takdirde 4x4 almanın mantığı yok 2x8 ile aynı performansı verir. Ayrıca i3 7100 yerine G4560 alsa anakartı B250M yapabilir, hem gelecek için daha iyi olur hem de BIOS güncellemesi ile uğraşmaz.
Ekran kartı ve işlemcileri çok ısınıyor. Hem Intel'e AMD yaklaşmaz bile, ekran kartı Nvidia. İşlemci Intel, AMD çabuk bozulur, performansı düşük.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı