350TL Mouse Önerisi

Hepinize teşekkür ederim, Logitech G402 500IPS tarama birimiyle başı çekiyor ama tasarımı hiç ergonomik gelmedi, bana sade mouse lazım. Deathadder Elite 450IPS ama tasarımı daha sade ve bana yatkın. Zowie'lerin ise rahat kullanım için skatezleri beni kendine çekiyor. Rival 600'ü ben de düşünmüştüm ama soyuluyor falan dediler ben de bu yorumların akabinde Rival 600'den vazgeçtim. Sizce hangisi?

IPse göre fare alma derim. IPS herşey olsaydı tüm cso oyuncuları g402 alırdı. Şimdi fiyasada 350-500 tl satılan farelerin sensörleri hepsi zaten iyi. Farklı gibi gözüküyor ama aslında birbirinin aynısı. Ben zamanında baya araştırmıştım. Firma sensörü özelleştirdim adı altında bir rakam ile piyasaya sürüyor. Aslında hepsi kaliteli biri diğerinden uçuk farkı yok.

g402 neden alma
Şimdi bu fare 250 tl bir fiyatı var. Yanlış değilsem. Üretim olarak eski bir sürüm. Güncel değil yani.
144 gram kısacası aşırı ağır bir fare. Alacağın fare 80-90 bilemedin 100 gram olsun. 144 gram kablolu kablosuz 108 gram. 36 gram kabloymuş. Kabloda oynarken seni aşırı rahatsız edebilir. İnceleme videolarını izle derim. Şimdi insan söyle düşünüyor. 1 fare alcan en az 3-4 sene kullanacaksın. 100 tl koy daha iyi bişe al derim ben şahsen.250 az para değil çünkü. Hatta 80 tl koyup razer elite alınabilir misal.

Bilgin için teşekkürler. Peki farklı DPİ yapmak isteyen ne yapmalı Razer gibi yapabilirmiş aslında dahili hafıza olmadığından sorun olmuyordur belki. Bu sensör kalite bakımından karşılaştırma yapabileceğimiz bir site filan var mı?
Şu an elimde dandik fare kullanıyorum sensörü eminim giriş seviyesidir. Orta model fare bakıyorum ama Elite gibi üst seviye fare alınmalı mı gerçekten?

Hocam hemen açıklayım. FPS oyunlarında herzman tercih edilen dpi 400 dür neden diyeceksin. Bu farelerin ips yani tarama hızları aşırı yüksek ips 400 450 diyelim. Aşırı ters hareketlerde fare sapıtmaz. Çünkü tarama hızları aşırı yüksek. Bütün csgo oyuncularına bak. Bilekle oynayan yok resmen kolla oynuyorlar :) Az hareketli durumlarda düşük dpi ile kafa atmak çok kolaydır. Ancak seri geri dönüşlerde farelerin güçlü sensörleri devreye giriyor. Tabi bu fare için en az 45 cm uzunlıkta 30 35 cm yükseklikte mousepade ihtiyaçın var. Fps oyun oynbamıyorsan zaten bukadar fareye para vermene gerek yok 100 ttlik bir fare ilede oyun oynayabilirsin.

Aslında bu fare sadece fps oyunu için alınmalı. csgo gibi. Diğer kullanım için 1600 dpi zaten yetecektir. Ben 7 sene razer kullandım kullandığım dpi oyunlarda hep 400 masaüstünde 1800dü :D Bitane yedek fare alırsın diğer işlerini onla halledersin. Böylece zowie daha uzun ömürlü olur buda bir seçenek. 50 60 tl bitane ek fare alınabilir.

Sensörlere gelince ben birçok fare karşılaşrımasını okudum inceledim. özellikle yabancı videolarda 350+ tl üzeri satılan tüm farelerin sensörleri iyi. Biri diğerinden aşırı güçlü güçsüz değil denk yani. Millet eline uyanı al diyor kısacası. Bak mesela birçok csgo oyuncusu zowei kullanıyorki 3310 sensörü var sayı olarak aşırı eski gibi gözüküor :D Ama olay öyle değil. Bu sensörler rakamlara göre eski olduğuna göre değerlendirilseydi herkes gider razer elite alırdı onun sensörü hepsinden yeni kagıt üstünde.

Sana tavsiyem 475 cme 40 cm bir mouse pad al 400 dpi ayarla oyun sensin 1-2 aralıgında cs gir hep hs atarsın :D Ama pad kesin lazım padsiz olmaz. Steelseries xxlarge padleri vardı ben zamanında 100 120 liraya almıstım. 400 dpi örnek vermem gerekirse H1z1 oynayan stormeni izle. Adam 400 dpi oyun içi 7 sens ile h1z1 de nokta kafalara nokta kadar küçük kafalara tek atıyordu.

Mouse almak şartmi dersen bu farelerde tarama hızı mevcusu var. Senin farenin tarama hızı 60 ise bunun 400. Atıyorum fareyi 45 santim yarım metre fişek gibi soldans ağa çek fare sapıtmıyor. bir bakıyorun yüzün öne dönmüş. Diğer farelerde bunu yapamazsın adam hesap ettiğin yere dönmez tarama hızı düşüktür sensörden dolayı. Birde bu düşük sensten dolayı iyi aimin avantajını kullanıyorsun.

Pubg gibi bir oyun oynayacaksan aslında 160 lira verip g102 işini görebilir esasen 200 ips var farede fiyata göre iyi. Silahlar scopeler söz konusu olunca oynama sitiline göre fazla para harcaman gerekmez. Ama csgo h1z1 overwatch gibi oyunlar için bu fareler aşırı fark yaratıyor.
Dip not steelserries rival 600 iyi bir fare ama yan bantları çıkıyormuş. Akıyormuş.
Ben bu fareyi bu yüzdene elemiştim. Ha garanti durumu var ama bilmiyorum. Çinden mal alıp yan bantlar da değişebilir lakin. Uğraşmak lazım. Ben 7 sene aynı fareyi kullanmış biri olarak bu fare sorun çıkarır diye elemiştim. Yoksa çift sensörü baya iyi. Dersenki 2 sene garantisi var garanti biterse çinden bantlarını alır kazır takarım alınabilir.

Örnek video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Ağırlıklı olarak Rainbow, PUBG, Wildlands oynuyorum sırasıyla ama aşırı yoğun R6.
Şuan ki fare Motospeed V40. Hiç pahalı fare almadığımdan acaba gerekli mi iyi mi alayım mı diye düşünüyorum bazen. Ele çok iyi oturmuyor iki el için ama problem değil ama sanki sensörleri berbatmış gibi hissediyorum.
Maalesef o kadar düşük DPİ zor çünkü bileğimle oynuyorum o kadar yer alanım yok 20 CM en ve üst olacak şekilde. Bileğe dayalı oynuyorum.
Ne düşünüyorsun bu konuda değiştirmeli miyim hani fareyi alayım?

Rainbow, için aşırı pahalı 400 500 verip bir fare almana gerek yok. Taktiksel bir oyun sonuçta. Keisnlikle 400 dpi ile oynanması gerekir diyeceğim bir oyun değil.

Ama ben olsam Pubg için 160 tlye g102 alırdım Amazon com tr 160 tldi 200 ipsi var ve güncel bir fare. Eski değil. Şu an en çok satılanlar listesinde en kötü öyle bir fare alır 160 tlye işimi görürdüm.

Bence kalkıp 400 500 tl fare almana gerek yok aten alsan bile 20 cm alanda verim alamazsın. Rainbow 6 için gerek de yok bence.

PUBG içinde normal bir fareyle oynayıp gayet adam öldürüp zevka alabilirsin.

Rainbow, için aşırı pahalı 400 500 verip bir fare almana gerek yok. Taktiksel bir oyun sonuçta. Keisnlikle 400 dpi ile oynanması gerekir diyeceğim bir oyun değil.

Ama ben olsam Pubg için 160 tlye g102 alırdım Amazon com tr 160 tldi 200 ipsi var ve güncel bir fare. Eski değil. Şu an en çok satılanlar listesinde en kötü öyle bir fare alır 160 tlye işimi görürdüm.

Bence kalkıp 400 500 tl fare almana gerek yok aten alsan bile 20 cm alanda verim alamazsın. Rainbow 6 için gerek de yok bence.

PUBG içinde normal bir fareyle oynayıp gayet adam öldürüp zevka alabilirsin.
Ele tutuş açısından ve gecikmesi düşüktür değil mi 102 modeli. Çünkü ben biraz ucuza kaçıp bunu aldım değmez dedim.

İndirim kuponu bulabilirsen n11 gibi veya indirimleri takip edersen iyi fiyata alabilirsin 160 dediğime bakma yani.
Şöyle söyleyim. Ben g102 kullanmadım ama 160 tl bandında alınabilecek 2 fare var biri steelserries 110 diğer g102

Tarama hızları rivalde 240 g102de 200
g102 bence güzel bir fare. İndirimleri kaçırmassan iyi fiyata alabilirsin. Bir indirim olsa bu fare 140 tl filan olur sanırım.

Gecikme süreleri 1 ms ikisininde.
rival 110 bir ara bimde 140 tlden satılmıştı.

İndirim yakalarsan alabilişrsin fiyata göre performansları iyi.
Özellikle g102 çok satılan bir fare hepsiburadada 300 tane yorumu filan vardı en son baktığımda. Amazon com trdede en çok satılanlarda 150-180 tl bandında bu 2 fare var en iyi zaten 3. bir fare yok.

Ürünü deneme fırsatı buldum, elime gayet güzel oturdu. Tasarımı da çok şık, sensörü de gayet kaliteli bir sensör. Almaya karar verdim, konu kilitlenebilir.

Beğenmenize sevindik. Güle güle kullanın :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı