350W PSU GTX 1050 Ti sisteme yeter mi?

Mor Koşucu

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
ASUS P5Q SE 2.
Intel Q9400 (C2Q)
16 GB HyperX RAM.
ASUS ROG STRIX GTX 1050 Ti.
ASUS 350W PSU.
Snowman m.200.
Bu PSU bu sisteme yeter mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yetmez. Yetiyor gibi gözükse de droplar olabiliyor. Mesela ben GTX 1050 kullanıyordum %95 GPU kullanımı ara ara droplar 40-30 FPS ye düşmesi oluyorken 400W ile şu an Cooler master 450W ile hiç drop yaşamıyorum. Marka önemli, güçten önce.

12V kanalından 310-320 civarı verebiliyorsa yeter.
26 Amper yapar. Çok verebileceğini düşünmüyorum ama bakmak lazım.
Yetmez. Yetiyor gibi gözükse de droplar olabiliyor. Mesela ben GTX 1050 kullanıyordum %95 GPU kullanımı ara ara droplar 40-30 FPS ye düşmesi oluyorken 400W ile şu an Cooler master 450W ile hiç drop yaşamıyorum. Marka önemli, güçten önce.
Hiçbir kompanent gelen akımın ve gerilimin markasını cinsini bilmez. Akım ne kadar doğru ve gerilim o kadar sabitse markanın hiç bir önemi yoktur. Markayı sadece gözü olanlar görebilir.

Ekran kartı TDP değeri 80W hadi oldu ki 100 W çekti,
İşlemci TDP değeri 95W hadi oldu ki 120 W çekti,
Ram ve geri kalan her donanım yaklaşık 10W çekti,
Totalde 250W bile yapmıyor. Nasıl yeterli olmasın? Hadi diyelim 350W psu aşırı verimsiz 300W gibi bir değer veriyor. Yine yeterli olacaktır.
O bilgiler tutmayabiliyor. Bende Ryzen 3100 ve GTX 1050'yi besliyor gibi gözüküyor sorun yok. Ama o ara ara oluşan dropları neyden olduğunu denemeden anlamanın imkanı yok. O yüzden her şeyi unutun kaliteli bir PSU yoksa o iş boş. Çünkü yüke bindiğinde gerilim düşüyordu. 11,707 V veriyordu. Şimdi minimum 11,9 veriyor. Bunları anlamak güç olur başkası için. Sonra işlemciye ekran kartına suç atılır. Benim sistem 100W civarı çekerken bunlar olabiliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı