356 puan ile tercih yapmak mantıklı mı?

Makaleler
4
Daha fazla  
Merhaba sayın Sosyal kullanıcılar, bu yıl YKS 2020 sınavına girdim ve hedefimin çok uzağında kalan ve pek istemediğim bir sıralamaya yerleştim. 356 puan aldım ve sıralamam da 213.000. Doğal olarak mezuna kalmak ve üniversite tercihi yapmak konusunda arada kaldım. Biliyorum üniversiteler puanla değil sıralamayla alıyor fakat bu yığılmadan dolayı "acaba" dedirten düşünceler de hakim kafamda. Geçen yıl 353 puanla 105.000´inci olurken bu yıl 213.000´inciliğe atmasından ötürü kafam karışık. Şuan tutturabildiğim üniversiteler Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi mimarlık bölümü. Ve geçen yıl 180.000´le kapatan Manisa Celal Bayar mimarlık var. Kafamı kurcalayan ise geçen yıl en düşük 353 puanla alım yapan Konya Teknik Üniversitesi mimarlık bölümü. Geçen yıl en düşük 105.000 sıralamayla kapatmış ama puan bakımından geçen yılın en düşüğünün üzerindeyim. Biliyorum fark çok ve pek olası gözükmüyor fakat yine de sizlerin de görüşünü almak istedim. Bu virüsten ötürü okulların kapanması, sınav tarihinin sürekli değişimi vs derken AYT sınavına da hasta olarak girince hedefimin gerisinde kaldım. Not: hastalıktan kastım bir önceki gün yediğim çikolatadan ötürü karın ağrısı ve kusma, herhangi bir ateş veya COVİD-19 belirtim yoktu ki zaten evden çıkmayan ve şehirden uzak bir yerde yaşayan biriyim.
Sonuç olarak sizce tercih yapmalı mıyım yoksa bir sene daha hazırlanmam mı daha mantıklı olur?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı