36 bin TL sistem önerisi

Bütçe
Monitörle beraber 36k
Şimdi sana özet geçiyorum; DLSS evet FSR'dan her zaman daha iyi ve öyle de kalacak. Bu RX 7000 serisi kartlar FSR3 kullanıyor. AMD, FSR4 güzel şu anda ama RX 7000 serisi kartlara gelmeyecek. Sadece 9000 serisinde var. NVIDIA tarafında 4060 kullanıyorum ve DLSS3 vardı. Ancak NVIDIA bir değişiklik yaparak tüm RTX kartlara DLSS4 getirdi. Yani artık 4000 - 3000 - 2000 serileri DLSS4 kullanıyor. Bu arada RAM olayı için dert etme. 4060 sistem almak istersen 32 GB RAM olan sistemler rahatça bulunur. Kullandığım model Zotac 4060 ve çok da kaliteli bir marka. Şüphen olmasın.

Hocam o zaman zahmet olmazsa bana güzelinden bir 4060'lı sistem bulabilir misin 31k maksimum verebilirim kasaya.
Birde vatan yada mediamark ta da böyle pc ler bulabilir miyim bu fiyatlara

Son düzenleme:
Hocam o zaman zahmet olmazsa bana güzelinden bir 4060'lı sistem bulabilir misin 31k maksimum verebilirim kasaya.

Tamam bakarım birazdan.

RAM kısmına gel. Orada sayıyı arttırma var + kısmına bas 2 tane seç. SSD kısmından en uygun 1TB olanı seçersen 32K yapıyor.

RTX 5060 kasa var. RAM olarak sondaki 32 GB olanı seç. Kasayı Vento veya Cougar seç. SSD'yi WD blue 1TB yap. Toplam 29k. Ama ileride bu işlemciye yükseltme yapamazsın. 4-5 sene götürür zaten yükseltme kısmına çok takılma hadi hayırlı olsun şimdiden.

Bu arada AMD kötü değil, kullanmadım ama forumda kullanan kişiler var.

DLSS4 ve MFG teknolojileriyle 5060 gayet yeterli olacaktır.

Son düzenleme:
Tamam bakarım birazdan.

RAM kısmına gel. Orada sayıyı arttırma var + kısmına bas 2 tane seç. SSD kısmından en uygun 1TB olanı seçersen 32K yapıyor.

RTX 5060 kasa var. RAM olarak sondaki 32 GB olanı seç. Kasayı Vento veya Cougar seç. SSD'yi WD blue 1TB yap. Toplam 29k. Ama ileride bu işlemciye yükseltme yapamazsın. 4-5 sene götürür zaten yükseltme kısmına çok takılma hadi hayırlı olsun şimdiden.

Bu arada AMD kötü değil, kullanmadım ama forumda kullanan kişiler var.

DLSS4 ve MFG teknolojileriyle 5060 gayet yeterli olacaktır.
Hocam peki ileriye dönük olarak hangisi daha mantıklı birde itopya güvenilir mi alan arkadaşlarım oldu ama hiçbiri memnun kalmadım kargolama vs kötü diye

İtopya güvenilir evet. Sorun yaşayan da var yaşamayan da tam emin değilim.

Tek tek parça alırsan parça kalitesi yüksek oluyor bak tek tek dizdim.
Anakart:

İşlemci:

M.2 SSD:

Kasa ve PSU:

RAM:

Ekran kartı:

İşlemci soğutucu:

Toplam 32K.

LGA1700 soketin önü kapalı ancak 14. nesile kadar yükseltme imkanın var. Yani 12400F sana yetmediği zaman çıkarıp 14400F alabilirsin veya 14600k. Sana kalmış. Şu an 12400F ve 4060 kullanıyorum gayet yeterli.

RDR2, Cyberpunk 2077, FC 25, Forza Horizon 5, CS2 gibi oyunları rahatlıkla oynatıyor için rahat olsun.

Ancak bu sisteme bu kadar para vermenin bir anlamı yok. Dediğim gibi hazır sistem almak daha mantıklı ancak RAM ve SSD kaliten attığım parçalara göre düşük olur.

Son düzenleme:
İtopya güvenilir evet. Sorun yaşayan da var yaşamayan da tam emin değilim.

Tek tek parça alırsan parça kalitesi yüksek oluyor bak tek tek dizdim.
Anakart:

İşlemci:

M.2 SSD:

Kasa ve PSU:

RAM:

Ekran kartı:

İşlemci soğutucu:

Toplam 32K.

LGA1700 soketin önü kapalı ancak 14. nesile kadar yükseltme imkanın var. Yani 12400F sana yetmediği zaman çıkarıp 14400F alabilirsin veya 14600k. Sana kalmış. Şu an 12400F ve 4060 kullanıyorum gayet yeterli.

RDR2, Cyberpunk 2077, FC 25, Forza Horizon 5, CS2 gibi oyunları rahatlıkla oynatıyor için rahat olsun.

Ancak bu sisteme bu kadar para vermenin bir anlamı yok. Dediğim gibi hazır sistem almak daha mantıklı ancak RAM ve SSD kaliten attığım parçalara göre düşük olur.
Tamamdır hocam teşekkürler

Tamamdır hocam teşekkürler
Hocam kusura bakmayın rahatsız ediyorum tekrardan ama vatandan medimarktan teknosadan daha doğrusu fiziksel olarak gidip alabileceğim biryerden pc alacağım vatanın uygulamasında birçok pc gözüküyor ama hangisi iyi olur bilemedim maksimum 30k verebilirim 4-5 yıl götürecek bir pc bulabilir misiniz ?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı