36 saat uyunmazsa en kötü ne olabilir?

İş sende bitiyor aslında. Ben o sabahlamanın üstüne 4 aktarmalı otobüs yolculuğu yapamam çünkü bünyemi biliyorum mesela. Kendin kaldırabileceğini düşünüyorsan sorun olmaz.

Yakın zamanda konuşmuştuk bunu. 2 gün uyumadım, ondan sonra şuur kaybı yaşadım. Yani yolda yürürken içinde bulunduğun durumu kavrayamama olayı oluştu sakatlık çıkmasın diye eve gittim yattım.

Senin yapman gereken basit 1 saat uyuyup kalkacaksın, akşam normal vakitte yatacaksın.

Lisedeyken biyoloji hocası anlatmıştı. Kendisi üniversitede iken ders çalışmak için 2 gün uyumamış ve hiç uyumadan sınava gitmiş. Sınavdan çıktıktan sonra dönüşte evin yolunu bulduramamış ve babasını aramış o gelip almış. Yani fazla uykusuzluk durumunda ciddi şuur kaybı yaşayabilirsin. Bence birden bire düzeltmeye çalışma. Bende çok yaşıyorum bu sorunu benimde gecem gündüzüme dönüyor ama hiç bir zaman çat diye düzeltmem. Ben genelde tersten düzeltiyorum. Mesela bugün sabah 11 de yatıp akşam 9 da kalktıysam öbür gün öğlen 1-2 de yatıp akşam 11-12 de kalkıyorum. Böyle böyle 1 haftada düzeliyor. Hoş 2 hafta sonra yine bozuluyor ama olsun.😀

Kendini en iyi sen tanırsın. Daha yeni uyku düzenini düzeltmiş biri olarak söylüyorum. Bugün 5'de yatıp 9.30'da kalktım ve bugün yine nispeten erken akşam saatlerinde uyuyacağım tamamen düzelecek uyku düzenim. Cumartesiyi Pazar'a bağlayan gece uyanmış ve bu sabah 5'e kadar uyanık durmuştum. Pek fazla hareketli bir yaşantım olmadı bu süre içinde o sebepten ve kahveden olsa gerek(bir bardak) fazla bir şey hissetmedim. Sadece bu gece artık dikkat kaybı ve konsantrasyon eksikliği yüksek derecede vardı. Ama aynı bunu yapan bir arkadaşım var o çok daha kötü durumdaydı aynı şeyi yaşadığında. Kimisi var daha dinç olan. Sen hangisine dayanırsan, o şekilde devam et. Fakat zannımca "1 saat dahi olsa uyu"san bence işleri zorlaştırırsın. Gençken dayanıyor vücut böyle şeylere, hastalık yoksa ve bünyede sağlamsa çok az zorlayabilirsin kendini sanıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı