360 Hz monitör önerisi

Makaleler
1
Daha fazla  
360 Hz bir monitör almayı düşünüyorum, monitörü ağırlıklı olarak FPS oyunlarında kullanacağım (Valorant ve CS:GO için). Rekabetten keyif alan biriyim ekipmanların bana engel olmasını istemiyorum. Aynı zamanda bilgisayarı genel olarak her şeyde dizi-film vs için günlük işler içinde kullanıyorum. Ekran süremde bir hayli fazla bundan dolayı BenQ'nun 360 Hz modelini TN panelden dolayı elemek durumundayım geriye 3 tane cihaz kalıyor. Onlar da şöyle:

ASUS ROG Swift PG259QNR​

MSI oculux nxg253r​

AOC agon AG254fg​

Şu anda kullandığım cihazda mini DisplayPort 1.2 mevcut zaten 360 Hz olarak aldığım gibi kullanamayacağım fakat 3 ay kadar sonra cihazı değiştireceğim. Dolar stabil olmadığından monitörü önce aradan çıkartacağım. Bütçe olarak 25000 TL diyebilirim zaten 1080p de tüm cihazlar bu fiyatın üstünde değil ufak bir piyasaya baktım.

Özet olarak: Hem renkleri ve bakış açısı güzel, hem uzun süreler kullanımda göz yormayacak, hem de FPS oyunlarında işimi görecek bir cihaz arıyorum. ASUS modeli içinden çıkan masa aparatı yüzünden şu anda bana diğer ikisinden daha sıcak geliyor fakat onunda üretim yılı 2020 bir sorun olur mu bilemedim. Sizce üstteki üçlüden hangisi en iyi seçenek olur? Sizin önerileriniz nedir? @Saint Lucia hocam sizde bir bakarsanız monitörler hakkında tecrübeli gibisiniz.

Eğer bütçe varsa her zaman ASUS tercih ederim. Onun dışında MSI'ın monitörüde güzel. Eğer profesyonel oynayacaksan Zowie'nin 360Hz monitörüne de bakabilirsin.

Eğer bütçe varsa her zaman ASUS tercih ederim. Onun dışında MSI'ın monitörüde güzel. Eğer profesyonel oynayacaksan Zowie'nin 360Hz monitörüne de bakabilirsin.
Hocam zaten 360 Hz IPS olanlar da bazı e sporcular tarafından hali hazırda kullanılıyor. Ondan dolayı Zowie'nin TN paneli ile kendime işkence etmek istemiyorum. Bende şuanda Asusa daha yakınım. Asus'u Vatanbilgisayar'a giderek deneyimledim açıkçası göz konforu vs olarak çok iyiydi deneyimlediğim en iyi monitörlerden diyebilirim fakat daha önce high-end bir monitör deneyimlemediğimi de belirtmek isterim.
o fiyatlara çıkıyorsan 2 k monitörün altında almanı önermem
2K da istediğim özellikleri karşılayan monitör bütçeme ne yazık ki uymuyor. 360 Hz den vazgeçmek durumunda kalıyorum.
FPS oyunları için en iyi monitör.
Üstte de dediğim gibi hocam Dyac falan aklımı çelse de TN panel beni itiyor kendisinden. Monitörü gerçekten deneyimleme şansım olsaydı aslında düşünmüyor da değilim fakat daha önce kullandığım TN Viewsonic 144 Hz renkleri yeterli, hatta TN bir panele göre güzel olsa da bakış açısının darlığından dolayı beni tiksindirdi, 4 yıl kadar TN kullandım. Kardeşimde bulunan AOC 144 Hz IPS panele baktıkça TN paneller o kadar da cazip gelmemeye başladı açıkçası. Anlık olarak monitörü değiştirme sebebim de Viewsonic monitörün devre kartı yandı monitörsüz kaldım.

Son düzenleme:
Hocam zaten 360 Hz IPS olanlar da bazı e sporcular tarafından hali hazırda kullanılıyor. Ondan dolayı Zowie'nin TN paneli ile kendime işkence etmek istemiyorum. Bende şuanda Asusa daha yakınım. Asus'u Vatanbilgisayar'a giderek deneyimledim açıkçası göz konforu vs olarak çok iyiydi deneyimlediğim en iyi monitörlerden diyebilirim fakat daha önce high-end bir monitör deneyimlemediğimi de belirtmek isterim.

2K da istediğim özellikleri karşılayan monitör bütçeme ne yazık ki uymuyor. 360 Hz den vazgeçmek durumunda kalıyorum.

Üstte de dediğim gibi hocam Dyac falan aklımı çelse de TN panel beni itiyor kendisinden. Monitörü gerçekten deneyimleme şansım olsaydı aslında düşünmüyor da değilim fakat daha önce kullandığım TN Viewsonic 144 Hz renkleri yeterli, hatta TN bir panele göre güzel olsa da bakış açısının darlığından dolayı beni tiksindirdi, 4 yıl kadar TN kullandım. Kardeşimde bulunan AOC 144 Hz IPS panele baktıkça TN paneller o kadar da cazip gelmemeye başladı açıkçası. Anlık olarak monitörü değiştirme sebebim de Viewsonic monitörün devre kartı yandı monitörsüz kaldım.
Hocam bende bunun 240hz i var IPS kullanıyordum bundan önce o kadar farketmedi zaten genelde oyun oynuyorum oyunlarda avantajıma oluyor film dizi izlerkende sıkıntı yaşamıyorum ben gayet memnnunum.

Hocam bende bunun 240hz i var IPS kullanıyordum bundan önce o kadar farketmedi zaten genelde oyun oynuyorum oyunlarda avantajıma oluyor film dizi izlerkende sıkıntı yaşamıyorum ben gayet memnnunum.
İşte hocam keşke fiziksel mağazalarda mevcut olsa da gidip deneyimleyebilsem. Yoksa Dyac, 0.5 Ms falan dediğim gibi FPS oyunları için çok iyi. Nihai kararı verebilmek için konuyu açtım şuan daha çok arada kaldım :). Asus'u deneyimledim gayet hoştu. Şuanda kafamdaki soru biraz da TN panel o kadar ahım şahım bir fark yaratır mı? aldigima değer mi? IPS daha mı mantıklı? Şeklinde değişti.

İşte hocam keşke fiziksel mağazalarda mevcut olsa da gidip deneyimleyebilsem. Yoksa Dyac, 0.5 Ms falan dediğim gibi FPS oyunları için çok iyi. Nihai kararı verebilmek için konuyu açtım şuan daha çok arada kaldım :). Asus'u deneyimledim gayet hoştu. Şuanda kafamdaki soru biraz da TN panel o kadar ahım şahım bir fark yaratır mı? aldigima değer mi? IPS daha mı mantıklı? Şeklinde değişti.
TN de ben sıkıntı yaşamıyorum dyac falan mükemmel çalışıyor zaten.

Hikayeli oyunlar falanda oynadığımda rahat oluyor.

FPS oyunları için en iyi monitör.

Adamın yazdığını bir okusaydın keşke.

İşte hocam keşke fiziksel mağazalarda mevcut olsa da gidip deneyimleyebilsem. Yoksa DyAc, 0.5 Ms falan dediğim gibi FPS oyunları için çok iyi. Nihai kararı verebilmek için konuyu açtım şu an daha çok arada kaldım :). ASUS'u deneyimledim gayet hoştu. Şu anda kafamdaki soru biraz da TN panel o kadar ahım şahım bir fark yaratır mı? Aldigima değer mi? IPS daha mı mantıklı? Şeklinde değişti.

Dostum oyunlar haricinde gündelik için konuşuyorum, TN panel ile IPS panel arasında dağlar var. O kadar kötü hissettiriyor ki TN panele bakmak bazen. İki monitör kullanıyorum soldaki monitörüm TN panel. Direkt olarak fark ediyorum yani.
ASUS Swift öneririm o monitör çok iyi. Ya BenQ'ya da ASUS zaten. Benim tercihim renk paletinden dolayı ASUS oluyor. Emin ol o segmentte bu iki ürün arasında dağlar kadar fark yok. İkisini de alsan pişman olmazsın. Lakin TN panel tercih etmezdim. Ki zaten öyle yapıp ASUS aldım.

Adamın yazdığını bir okusaydın keşke.

Dostum oyunlar haricinde gündelik için konuşuyorum, TN panel ile IPS panel arasında dağlar var. O kadar kötü hissettiriyor ki TN panele bakmak bazen. İki monitör kullanıyorum soldaki monitörüm TN panel. Direkt olarak fark ediyorum yani.
ASUS Swift öneririm o monitör çok iyi. Ya BenQ'ya da ASUS zaten. Benim tercihim renk paletinden dolayı ASUS oluyor. Emin ol o segmentte bu iki ürün arasında dağlar kadar fark yok. İkisini de alsan pişman olmazsın. Lakin TN panel tercih etmezdim. Ki zaten öyle yapıp ASUS aldım.
Hocam high-end bir TN panel deneyimlemedim ama 4 yıl kadar TN kullandım ve bende bu şekilde düşünüyorum. Kardeşim de bulunan Aoc IPS 144 ile benim emektar TN ViewSonic 144 arasında renk ve bakış açısı dışında hız olarak çok fark göremiyordum. Bundan dolayı IPS 144 daha güzel geliyordu hem güzel bir görüntüye bakıyorsun hem de hızlı. Ondan dolayı ve kutu iceriginden masaya sabitlemek, ayaklardan kurtulmak için ayrı bir aparat çıkmasından dolayı şuanda Asus'a daha sıcağım. Ayrıca dediğim gibi AVM'ye gittiğim bir sıra deneyimledim gayet güzel bir monitördu, tasarım vs akıcılık olarak.
TN de ben sıkıntı yaşamıyorum dyac falan mükemmel çalışıyor zaten.

Hikayeli oyunlar falanda oynadığımda rahat oluyor.
Hocam gerisi bir tık kişisel kaçıyor o zaman normalde akıcılık vs olarak çok takintiliyim en iyisi en hızlısı olsun isterim fakat şu noktada tercihimi IPS'den yana yapacak gibiyim. IPS monitörlerin artık teknoloji gelişiminden dolayı yeterli hızda olduklarini düşünüyorum diğer artılarını saymaya gerek bile yok.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı