360 Hz vs 540 Hz monitör

Bütçe
21400 - 34000
Ben de bir aralar yayın yapıyordum ve her şey cok yetersizdi şuan daha iyi bir kıvamda tekrar yayın yapmak ve ek gelir kapısı açmak istiyorum eğlendiğim sırada, herkese teşekkürler görüşleriniz için

AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
İslemcim bu. Ekran kartım ise ASUS Radeon RX 6700 XT Dual 12 GB. Bu şekilde 16 GB RAM kullanıyorum ve 540 Hz monitör almak istiyorum çünkü alacağim 360 Hz TN panel Zowie monitör 21400 TL 540 Hz olan monitör 34000 TL 2 takı Hz desteğine 10k fark verilir bence.
Sorum şu, bu sistem 540 Hz'i sağlıklı çalıştırır mı fikirleriniz nedir?
Ona okadar para vereceğine 360hz bir monitör alıp sistemi upgrade etmek daha mantıklı olur.

Ona o kadar para vereceğine 360Hz bir monitör alıp sistemi yükseltmek daha mantıklı olur.

Geri kalan 16k paraya güzel kasa PSU ve AM5 7600X ile AM5 geçişi yaparsın. Uğraşırım dersen kendi işlemci anakartını satarsan 7700X'le dahi işlemcini değiştirmen mümkün.

İşlemcin ve ekran kartın 360Hz içinde yetersiz çoğu oyunda. ASUS modelinde ULMB 2 olayı var yani NVIDIA senin ekran kartın AMD. BenQ 2546k iyidir. Bu arada ASUS'la kafa kafaya Zowie 2566k. İstiyorsa 1000Hz olsun o netliği veremiyorsa önemli değil. Yoksa Pro oyuncular 500Hz'e anında geçerdi. Hala Zowie de alayı.
Zowie'deler çünkü olay hertz değil, response time. Zowie'ye response time konusunda teknik rakam olarak yaklaşan monitör çok fakat hareketli görüntüyü o kadar pürüzsüz veremiyorlar. Rtings değerlendirmesinde XL2546K'nın overshoot error değeri %0. Bir diğer nedeni bu olabilir.

Zowie'deler çünkü olay hertz değil, response time. Zowie'ye response time konusunda teknik rakam olarak yaklaşan monitör çok fakat hareketli görüntüyü o kadar pürüzsüz veremiyorlar. Rtings değerlendirmesinde XL2546K'nın overshoot error değeri %0. Bir diğer nedeni bu olabilir.
Sırf CS için TN panel saçma. Tamam şuan CS oynuyorsun ama ileride okadar para verdiğine pişman olucaksın. CS'yi bıraktığın zaman.

360HZ güzel bir IPS panel monitör zaten yeterli olur. Şuan zaten faceit tarzı platformlarda 10 level civarı oynamıyorsan alacağın monitör gene seni 10 level yapmayacak.

ViewSonic XG251G 25" 1 ms Full HD G-Sync Pivot Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Ben bunu almayı planlıyorum ilerde.

XL2566K önerir misiniz?

TN panel dediğim gibi CS için çok kaliteli ama ileride olur da sıkılır CS'yi bırakırsan o panel ile oynayacağın hiçbir oyundan zevk almazsın çünkü renkleri falan aşırı kötü gelecek TN panel olduğu için. 360Hz attığım monitör mesela IPS panel. Gerek yok o kadar CS için TN panel gitmeye. Emin ol bir gün CS sıkacak ve eskisi gibi oynamayacaksın. 10 sene CS:GO oynadım bunun CS2 gelmese bunun son 3 senesi 3-4 ayda bir gir ve birkaç maç at hesap global olsun çık rutininden farksızdı.
Şu an da sırf FACEIT üzerinden bıçak falan çekmek için envantere oynuyorum. IPS panel kaliteli bir şey al zaten arada dudak uçuklatan bir performans farkı da olmayacak. Daha uzun ömürlü birşey almış olursun.

Sırf CS için TN panel saçma. Tamam şuan CS oynuyorsun ama ileride okadar para verdiğine pişman olucaksın. CS'yi bıraktığın zaman.

360HZ güzel bir IPS panel monitör zaten yeterli olur. Şuan zaten faceit tarzı platformlarda 10 level civarı oynamıyorsan alacağın monitör gene seni 10 level yapmayacak.

ViewSonic XG251G 25" 1 ms Full HD G-Sync Pivot Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Ben bunu almayı planlıyorum ilerde.

144hz ile de 10 level olunur da 3000 elo sonrası için 240 TN şart ya. Özellikle Nuke gibi haritalarda 144 kurtarmıyor. IPS gecikme performansı malum zaten. 2500 elodaydım oyunu bıraktığımda, bıraktıktan sonra TN panel bana ben ona baktım ve kusasım geldi :D

Böyle maçlarda veya turnuvada falan oynamayacak birisi için TN çok gereksiz, doğru.

@522140 Bütçe arttırabilirsen WS modeli yerine PG259QNR almanı tavsiye ederim. Hem IPS, hem ms ve rpt falan bayağı iyi. Tabsen aktif olarak bu monitörü kullanıyordu, hala kullanıyor mu bilmiyorum.

144Hz ile de 10 level olunur da 3000 elo sonrası için 240 TN şart ya. Özellikle Nuke gibi haritalarda 144 kurtarmıyor. IPS gecikme performansı malum zaten. 2500 elodaydım oyunu bıraktığımda, bıraktıktan sonra TN panel bana ben ona baktım ve kusasım geldi :D

Böyle maçlarda veya turnuvada falan oynamayacak birisi için TN çok gereksiz, doğru.

@522140 bütçe arttırabilirsen WS modeli yerine PG259QNR almanı tavsiye ederim. Hem IPS, hem ms ve rpt falan bayağı iyi. Tabsen aktif olarak bu monitörü kullanıyordu, hala kullanıyor mu bilmiyorum.

Ben biraz ViewSonic fanıyım hocam. O yüzden ASUS 360Hz modeli ya da bunu alacağım ama ViewSonic bence daha önde Ben şu an 1700 Elodayım FACEIT puanı için hesabı erittim biraz. Normalim 2400-2600 arası 240TN veya 360 IPS zaten aynı performansı veriyorlar hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı