8. Sınıf Sinan Kuzucu zor mudur?

DodgeThis

Centipat
Daha fazla  
Genelde deneme puanlarım 470 civarlarıdır, hatta 494'e kadar bile çıktım, lakin son denemeden sonucun açıklanmamasına rağmen sonucun berbat olacağını biliyorum çünkü matematikten 6 boşum var. Bu denemedeki ani düşüş benden mi kaynaklı yoksa denemenin zorluğundan mı cidden anlamıyorum. LGS'ye hazırlanırken siz de bunu yaşadınız mı? (Hazırlandıysanız tabii). Bu konuda benzer bir deneyiminiz varsa öğrenmeyi çok isterim.
Cidden bütün moralimi alt üst etti bu deneme.

Genelde deneme puanlarım 470 civarlarıdır, hatta 494'e kadar bile çıktım, lakin son denemeden sonucun açıklanmamasına rağmen sonucun berbat olacağını biliyorum çünkü matematikten 6 boşum var. Bu denemedeki ani düşüş benden mi kaynaklı yoksa denemenin zorluğundan mı cidden anlamıyorum. LGS'ye hazırlanırken siz de bunu yaşadınız mı? (hazırlandıysanız tabii). Bu konuda benzer bir deneyiminiz varsa öğrenmeyi çok isterim.

Sinan kuzucu benim bildiğim MEB'in yayınladığı soruları sayı değiştirip ya da fazladan 1 işlem ekleyerek satıyor. Bu aylarda ki deneme puanın çok da önemli değil hep bir sonrakine bakman gerekir arada düşer arada 500 çekersin bu futbolda da vardır her zaman aynı performansı veremeyebilirsin.

Genelde deneme puanlarım 470 civarlarıdır, hatta 494'e kadar bile çıktım, lakin son denemeden sonucun açıklanmamasına rağmen sonucun berbat olacağını biliyorum çünkü matematikten 6 boşum var. Bu denemedeki ani düşüş benden mi kaynaklı yoksa denemenin zorluğundan mı cidden anlamıyorum. LGS'ye hazırlanırken siz de bunu yaşadınız mı? (Hazırlandıysanız tabii). Bu konuda benzer bir deneyiminiz varsa öğrenmeyi çok isterim.
Yıl içinde dalgalanmalar yaşaman çok normal zaten LGS'de aldığın puan giridiğin sınavlardan daha yüksek oluyor bende öyle olmuştu en azından.

Sinan Kuzucu normalde LGS'ye en benzeyen soruları çıkarıyor. Ama şimdiden o kadar zorlamaya gerek yok.
Dershanemde yapılıyor denemeler, yani ben seçmiyorum. Bu denemelerdeki sorun soruların çok uzun olması. Buna bir de benim de biraz yavaş olduğumu katarsak, sonuç olarak denemeyi yetiştiremiyorum. Buna çözüm olarak sanırım matematik branş denemeleri alıp ağırlığı deneme çözmeye vereceğim sanırım

Dershanemde yapılıyor denemeler, yani ben seçmiyorum. Bu denemelerdeki sorun soruların çok uzun olması. Buna bir de benim de biraz yavaş olduğumu katarsak, sonuç olarak denemeyi yetiştiremiyorum. Buna çözüm olarak sanırım matematik branş denemeleri alıp ağırlığı deneme çözmeye vereceğim sanırım
çokça kitap okuyun inanın bana çok faydası oluyor.

Yetiştiremediğiniz derslerden süreli branş denemesi yapın. Mesela matematikte 1 saatten başlayın. 55 dakika, 50 dakika diye gitgide 20, 25 dakikaya kadar düşürün. Bunun için fen çözme hızınız da önemli. Mesela ben feni bazen 15 dakikada bitirdiğim oluyordu. Eğer feni hızlı bitiriyorsanız bu da size kolaylık sağlar.

çokça kitap okuyun inanın bana çok faydası oluyor.
Haklısınız, buna daha fazla vakit ayırmaya çalışacağım.
Yetiştiremediğiniz derslerden süreli branş denemesi yapın. Mesela matematikte 1 saatten başlayın. 55 dakika, 50 dakika diye gitgide 20, 25 dakikaya kadar düşürün. Bunun için fen çözme hızınız da önemli. Mesela ben feni bazen 15 dakikada bitirdiğim oluyordu. Eğer feni hızlı bitiriyorsanız bu da size kolaylık sağlar.
Son yapılan denemede matematikte 8 soru için 30dk harcayınca direk fene geçip 20-25 dakikada bitirdim. Fen ile çok bir sorunum yok yani. Son 20 dakika kala da az bitirmedim. Ama dediğim gibi, matematik çok vaktimi alıyor, ve bu sorunu bir türlü aşamadım

Haklısınız, buna daha fazla vakit ayırmaya çalışacağım.

Son yapılan denemede matematikte 8 soru için 30dk harcayınca direk fene geçip 20-25 dakikada bitirdim. Fen ile çok bir sorunum yok yani. Son 20 dakika kala da az bitirmedim. Ama dediğim gibi, matematik çok vaktimi alıyor, ve bu sorunu bir türlü aşamadım
8 dakikada 30 soru sorun değil. Ayrıca önce kolay olan soruları yapın. 5 soru kolaydır 5 dakikada biter mesela. 20 dakikada da fen bittiğinde 55 dakikada 15 matematik kalır.

8 dakikada 30 soru sorun değil. Ayrıca önce kolay olan soruları yapın. 5 soru kolaydır 5 dakikada biter mesela. 20 dakikada da fen bittiğinde 55 dakikada 15 matematik kalır.

Ya böyle düşününce evet ama evdeki hesap çarşıya uymuyor bazen. Bu denemede ben çok panik olmuştum mesela. O kadar başarılı deneme o kadar iyi sonuçtan sonra kazandığım mutluluk ve özgüven toz bulutu gibi silinmeye başlamıştı gözümün önünde. Haliyle cesaretim de kırılmıştı ve hiçbir soruyu ciddiye dahi alamıyordum "batırdım nasıl olsa" düşüncesi ile. Ama bir dahaki sefere daha çok çabalayacağım. İnsan ancak pes ettiği zaman yenilir. Bunu devamlı unutuyorum :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı