3600 işlemciye RAM önerisi

@Xpul Benim için sıcaklık çok kritik değil. Daha çok FPS ve Performans önemli. O açıdan bir fark yaratmayacaksa bu uygun olanı alacağım.

Fark olmaz. Fiyatı uygun olanı alabilirsin. kalite ve marka takıntın varsa pahalı olanı seçince büyük haz uyandırabilir. Fiyat performans odaklı gideceğim diyorsan, sıfır ve garantili aldıktan sonra marka fark etmez. Yeter ki merdiven altı üretim yapan uyduruk firma olmasın.

Anakart'a fan takıldı, yakında ram'lere de takılırsa şaşırmayacağım. Sıcaklık farkı olacağını bile sanmam, sonuçta sadece marka farklı ve ikisi de soğutmaya sahip. Rgb ramlerde sıcaklık fark ediyor mu? Sorgulamadan alıyor çoğunluk, ama ram soğutucusunda azalma var. Ram sonuçta CL değerleri aynı olan, soğutuculu olan ve sadece marka fiyat politikası yüzünden biri diğerinden daha kaliteli olur gibi bir sonuca varmayın.

1x8 GB 362 TL, 2x8 GB 724 TL. RAM'lerin ne gibi farkını gördüğünüzü söyler misiniz? Youtuber veya mühendis ne yaptıysa herkes aynısını yapacak diye bir kaide mi var?
Oyun oynarken nasıl bir fark olacak? 8 GB RAM ile nasıl sadece 120 lira fazladan vererek 16 GB daha fazla RAM sahibi olmayı düşündünüz? Tuttum bu yorumu. Matematiğim zayıf galiba ben anlamadım, biraz daha ayrıntılı anlatabilirsen belki anlarım.

@kocaefe88 Hocam ne dediğinizi anlayamadım benim tek merak ettiğim şey bu konularda bilgim olmadığı için ve RAM'ler de çok fazla marka farkı olduğu için aynı özelliğe sahip 2 RAM MHz olsun CL değeri olarak olsun özellikleri aynı olan iki RAM'de marka farkı yani kullanılan ürünler ne kadar etki yapar ? Eğer ki cidden bi fark varsa 570 TL yerine 670 TL'yi verip bare iyisini aliyim çünkü sonuçta her sene alıcağım bir şey değil.

@mfm_fatih O zaman bu attığım linkteki RAM'leri alıyorum. Dual Channel dediğiniz iki RAM sistemi oluyor değil mi ?

@Silinen üye Tamamdır o zaman alıyorum. Sağolun yorumlarınız için.

@kocaefe88 Anladım o zaman diyorsaniz ki benim alıcağım ADATA 3200MHz'lik RAM atıyorum Corsair 3200MHz'lik bi RAM'den fark yaratmıcaksa performans olarak ve 100 - 150 TL'lik farka değmicekse bunu sipariş ediyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı