3600 MHz RAM kiti önerisi

Bütçe
1700tl

Emin3520

Femtopat
Katılım
8 Aralık 2021
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Anakart
Rog strix b550 e
İşlemci
Ryzen 5 5600x
Sistem özeliklerim:
  • İşlemci Ryzen 5600X.
  • ASUS RTX Dual 3060 12 GB 192bit ekran kartı.
  • Anakart: ROG STRIX B550-E Gaming:
  • Corsair H100X 240ML sıvı soğutma:
  • XPG SX8100 512 GB M.2 SSD:
  • ASUS GT301 120M 4 fan:
  • ASUS ROG STRIX 650W PSU:

Bu sisteme uyucak en randımanlı ve performanslı 3600MHz RAM kiti arıyorum. G.Skill Trident Z ve Neo modeli kafa karıştırdı biraz Neo AMD uyumlu logosu var fakat cevremde Trident Z'yi hayret performanslı kullanan tanıdıklarında var ve kesinlikle normal olanı al diyorlar Neo'dan daha performanslı diye iddialı konuşuyor hem de bayağı OC yaptığımda bile sıkıntısız kullandım diyor. Bu G.Skill lin sadece satış politikası olabilir mi acaba? Ya da bana başka bir secenek sunabilir misiniz şu markayı al kafan rahat olsun OC yapsana seni hiç üzmez. Crucial Ballistix 3600 CL16 MHz'yi tavsiye etti biri OC da en iyi performansı veriyor diye. Ha illa OC yapacak diye bir halim yok sadece sağlamlık sistemle gayet başarılı almışken bir kere alayım istiyorum devamlı donanım değiştirecek bütçem yok maalesef. Gercekten bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar üstatlarım yardımcı olursa sevinirim. Technopat ailesinin namını duydum ve aranıza katıldım en doğru bilgilerin burada bulabileceğimi tahmin edebiliyorum. Selamlar saygılar yardımcı olmak isteyenlere şimdiden teşekkürler ediyorum.
 
Crucial Ballistix al kafan rahat olsun istediğin tüm kriterleri karşılıyor taş gibi RAM. Şu anda sistemimde takılı oldukça memnunum ama fiyatı çok arttı.
 
G.Skill lin sadece satış politikası olabilir mi acaba?
Hayır, değil. Eski Ryzen'larda RAM problemi oluyordu. Düzeldi o olay sonradan ama kaldı o Ryzen logosu. Ek olarak Neo modelinin normal modele göre alt gecikmeleri daha optimize imiş, en azından G.Skill bunu iddia ediyor. Böyle olsa bile fark gözle görünür bir fark olmaz.
Crucial Ballistix 3600 CL16 MHz'yi tavsiye etti biri OC da en iyi performansı veriyor diye.
Hahaha. En iyi hız aşırtılabilen çip Samsung B Die ve Crucial'dan sadece Micron çıkıyor. Boş yapmış yani söyleyen. Elbette çok iyi çip çıkıyor fakat en iyisi değil.

Crucial alınabilir mi, kesinlikle. Fiyatına göre en iyi seçeneklerden.
 

Geri
Yukarı