3600 sistem kasıyor

zeki1936

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayarım normal kullanımda az çok kassada oyun oynarken inanılmaz kasıyor. Örnek olarak Valorant oynarken her zaman donmalar oluyor kısa donmalarda değil, 10 saniyelik donmalar oluyor. Filmler ve TV uygulamasını açtığımda da aşırı donuyor. Bunun çözümü nedir?
Ryzen 5 3600
RX 5700 XT
1*16 GB 3200MHz RAM
480GB SSD

:/ OCZ sorunlu bir disktir. Bozulmuş olabilir. CrystalDiskİnfo ile SSD S.M.A.R.T verilerini kontrol edin. Veya buraya atın.

Aynı zamanda bir hız testi yapın. SSD nin yazılımıını yükleyip firmware güncellemesi var mı kontrol edin.

Ve İntel Rapid Storage Technology Driver programını kurun.

İntel Rapid Storage Technology Driver indirme linkini atarmısın ve ne işe yarıyor

Dosya Ekleri

• CrystalDiskInfo_20210328191141.png
    44,1 KB · Görüntüleme: 42
İntel Rapid Storage Technology Driver indirme linkini atarmısın ve ne işe yarıyor
Crystal Disk İnfo S.M.A.R.T verilerini yanlış okumuş gibi görünüyor.

SSD nin kendi yazılımı üzerinden atar mısın ? Fotoğraftaki verilerden bahsediyorum. Ayrıca SSD firmware sürümü güncel değil. Son sürüm olan SBFA15.5 olanı aynı SSD Utility üzerinden indirebilirsin. Kurmak için bir USB belleğe ihtiyacın var.
Yine ayrıca SSD Utility üzerinden hız testi yapar mısın sonuçlar nedir ?

RST Nedir ?
Basitçe sisteminin SSD üzerinde daha performanslı çalışmasını , sorunlu çalışıyorsa düzelmesine yardımcı oluyor.

RST İndir

Dosya Ekleri

• asd.png
    172,7 KB · Görüntüleme: 45
RST inmiyor sebebi nedir ayrıca resimlerde ektedir.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-03-28 194702.png
    160,4 KB · Görüntüleme: 37
  • Ekran görüntüsü 2021-03-28 194446.png
    171,4 KB · Görüntüleme: 23
  • Ekran görüntüsü 2021-03-28 194404.png
    16,4 KB · Görüntüleme: 39
RST inmiyor sebebi nedir ayrıca resimlerde ektedir.
Özür dilerim, AMD kullandığınıza dikkat etmemiştim RST kalabilir.

Hız testi ve erişim süresine bakılırsa SSD HDD den hallice bir performans vermiş.
S.M.A.R.T. Verilerine bakılırsa SSD üzerinde donanımsal bir sorun gözükmüyor.

SATA/AHCI sürücülerinizi anakart üreticisi sitesinden güncelleyin.

ama ilk olarak firmware güncellemesi yapın muhtemelen sürücüye gerek kalmadan çözülecektir, çözülmezse sürücüleri indirin. Eğer Bunlara rağmen çözüm olmazsa muhtemelen elinizde "Bozuk" bir TR200 SSD bulunduruyorsunuz demektir.

Olmuyor. Ana kartımı güncelledim hala aynı hala aynı. Dediğin gibi galiba ssd bozuk ?. Ben bunu napıcam garantiye versem alırlar mı vatan bilgisayardan almıştım ?
Kesin olarak ssd almam lazım çünkü çoğu zaman %100 disk kullanımı gözüküyor. Aklımda ki ssd bu sence bu ssd alınır mı nasıl ?

Samsung 500GB 870 EVO SATA 3.0 (Okuma 560MB / Yazma 530MB)​

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…