3600 TL Sistem Toplama Kasa Önerisi

numbuhzero

Hectopat
Katılım
2 Şubat 2016
Mesajlar
858
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar haziran ortasında ilk kez oyun sistemi toplatmayı düşünüyorum ve kasası hariç şöyle bir sistem topladım:
Sistem 2.png


Sistem hakkında ne düşünüyorsunuz? Black Ops 3, Fallout 4, GTA V gibi en modern oyunları 1920x1080 çözünürlükte ve Ultra ayarlarda oynatabilir mi yoks bunu engelleyen bir durum var mıdır? (Anakart uyumsuz, CPU darboğaz yapar, RAM yetersiz vb.)

İzmir'de oturduğumdan ve bu yaz aşırı bir şekilde oyun oynayacağımdan dolayı sistemin ısıdan mümkün olduğunca az etkilenmesini istiyorum. Bana maksimum 300 TL maliyetinde PSU'suz %100 güvenilir bir kasa önerebilir misiniz?

Ek olarak son günlerde kafamı allak bullak eden bir şey daha sormak istiyorum. Forumda sistem toplayanların hiçbirinin listesinde işletim sistemini görmedim. Ve Windows 10 Home'un OEM versiyonu bile Vatan'da 435 TL ve bu tüm sistem toplama hesaplarımı mahvedecek fazlalıkta. Kasa toplayan herkes bu parayı veriyor mu ek olarak yoksa bir yerden bedava, az maliyetli veya korsan olarak mı elde ediyor? Teşekkürler.
 
RAM leri 16 GB yaptım bu yüzden bütçeyi 100 TL aştım. Bu sisteme sıvı soğutma iyi gider. Kasada 600 Watt PSU mevcut. İşletim sistemi konusunda herhalde korsan kullanıyor birçok kişi. Eğer öğrenciyseniz Dreamspark'tan ücretsiz Win 8.1 almanız mümkün. Win 10 da yakında gelecektir diye düşünüyorum.
3600.PNG
 
Hocam bu sistemle ultra ayarları dibine kadar yaşarsınız.1080p de rahatlıkla 80-110 arası fps alırsınız. 1440p de de Farcry 4 de 65-70 fps gta 5 te de o civarda bir fps almanız mümkün.
opop.jpg
 
Sistemleri inceledim arkadaşlar gayet güzel hepsi elinize sağlık, benim aklıma takılan birkaç soru var:

1-) Yabancı bir sitede kendinden güç kaynaklı kasaların güç kaynaklarının kalitesiz olduğunu, fiyatının o yüzden bu kadar uygun olduğunu okumuştum. Doğru mudur yoksa PSU kalitesi önemsiz midir?

2-) DDR3/DDR4 karşılaştırmasında da DDR4'ün daha çok render ile uğraşanlarda önemli olduğu ve DDR3'ün sadece oyun oynayacaklara fazlasıyla yeteceğini duydum. Doğru mudur?

3-) Dream Spark'ın benim gibi öğrencilere ücretsiz verdiği Windows 10 Education'ın normal Windows 10'dan farkı var mı? Herhangi bir ileri düzeyde program kullanmayacağım, amacım sadece oyun ve gündelik kullanım.

4-) Şimdi ben işletim sistemsiz kasa toplayacağım, sonra .iso dosyasıyla USB hazırlayıp Technopat'ın hazırladığı videodaki gibi yükleyeceğim, en son da sitesinden Windows 10 Education Key'i alıp etkinleştirecek miyim? Nasıl olacak kurulum?
 
İlk 2 sorunuza cevap verebilirim.
1-) Kasa ile gelen güç kaynakları kalitesizdir diye bir genelleme yapamayız. Hangi kasa ve güç kaynağı olduğuna göre değişir. Piyasada bir sürü var.
Güç kaynağı +80 Plus sertifikası olduğu sürece alınabilir. Marka tercihi olarak Corsair yapabilirsiniz.
2-) Evet DDR3 yeterlidir. Fakat yeni nesil işlemciler DDR4 desteklediği için DDR4 alınmalıdır.
 
İlk 2 sorunuza cevap verebilirim.
1-) Kasa ile gelen güç kaynakları kalitesizdir diye bir genelleme yapamayız. Hangi kasa ve güç kaynağı olduğuna göre değişir. Piyasada bir sürü var.
Güç kaynağı +80 Plus sertifikası olduğu sürece alınabilir. Marka tercihi olarak Corsair yapabilirsiniz.
2-) Evet DDR3 yeterlidir. Fakat yeni nesil işlemciler DDR4 desteklediği için DDR4 alınmalıdır.

Peki sizin topladığınız sistem nerden acaba? Vatan'dan işlemcide 170 TL, ekran kartında 260 TL daha ucuz. Vatan mı çok pahalı yoksa?
 
Arkadaş sinerjiden toplamış lakin kdv oranlarıyla vatana yakın bir fiyat çıkıyor. www.webdenal.com gerçekten daha hesaplı tavsiye ederim.

Dediğin siteye baktım cidden ucuz ve Ekşisözlük'te çok olumlu görülmüş fakat Vatan gibi peşin fiyatına taksit yapmıyor ve 9 taksitli almaya kalkınca Vatan ile aynı fiyata geldi. Taksitli almak zorundayım o yüzden Vatan'a devam :LOL:

PSU olarak kaç watt yeterli olacaktır 1080p de oyun için? Ben 600W seçmiştim ama bu az veya fazla mıdır? Bir de marka olarak neler güvenilir?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı