3600 vs 3600X

3600X'in soğutucusu sanırım daha iyiydi 3600 alırsan soğutucu almak zorunda kalabilirsin.
Hayır, öyle bir zorunluluk yok. Bende 3600 var ve gayet yeterli. Elbette kendisi gidip güzel soğutucu alabilir ama Wraith Stealth gayet yeterli.

Fiyatına göre dandik bir model.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hele o fiyatlara Tomahawk var iken.

Anakart olarak ASUS ROG STRIX B450-E GAMING alacağım fakat işlemci olarak 3600 ile 3600X arasında kaldım sizce hangisi alınmalı. 3600 alırsan OC yapabilir miyim bu anakart ile.?
butce problemin yoksa r5 3600x çunku eger ilerde upgrade etmek istersen yuksek kalite ekran kartlarını destekliyor 3600x
Hocam uyumlu olsun diye bi b450’ye 1200 liralar çok uçuk rakamlar. Benim bugün kurduğum sistemde bütün parçalar birbirinden farklı hiç aynı marka yok :D ARGB istiyorsanız B450 Pro Carbon alabilirsiniz. VRM’leri çok kalitelidir x570 performansı verir. Ya da daha düşük bütçeyle B450 Aorus Elite olabilir. Bu iki modelde de ARGB var.
aorus elite bencede

Valla en iyi sen anladın beni en iyisi senin dediğin modellere de bir göz atayım
ARGB olan modeller Asrock B450 Pro4, Gigabyte B450 Aorus Elite, Msi B450 Pro Carbon. Msi’ın VRM’leri çok iyi ve dahili wifi bluetooth var. Gigabyte’ın VRM’leri çok iyi değil ama işlemcin Ryzen 3600X olduğu için OC vs yaparsın kasanın hava sirkülasyonuna da bağlı biraz. Asrock‘ın VRM’leri de Msi ve Gigabyte arası diyebiliriz ama o kartta bazı sorunlar okumuştum ram frekansına bağlı olarak sistemin bir süre sonra kapanması gibi gibi. Asrock harici gigabyte ve msi var tercih senin.
Asus b450 e ile msi pro carbon arasında ÇOK mu fark var ya aynı marka olsun takıntılıyım ben
700 liralık B450 Aorus Elite’den hiç bir farkı yok. Boşuna para vereceksin. Aradaki 500 lirayla sıvı soğutma alırım ben :)

Merhabalar arkadaşlar. 3600X için hep 3600'ün overclok yapılmış hali deniliyor. Peki 3600X işlemciyi MSI Tomahawk Max anakart ile daha da overclok yapılabilir hale getirilmesi rahat olur mu 3600'e göre. Tabi Masterliquid soğutma ile ya da daha iyi bir soğutucu. Ayrıca overclock yapmak isitoyorsan 3600X al deniliyor araştırdığımda bu ne kadar doğru. Doğru ise eğer TDP farkı bu kadar bunun için mi var. Teşekkür ederim şimdiden bilgileriniz için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı