3600MHz RAM 2133 MHz'de çalışıyor

BUGR4H4NNN

Hectopat
Daha fazla  
Cümleten kolay gelsin. Bir hevesle 3600MHz RAM aldım. Bir kere adam akıllı sistem topluyorum, iyi olsun dedim. Bugün bir baktım, 2133MHz çalışıyor. Sonra internette ASUS BIOS'tan nasıl yapılır diye baktım, aynısını yaptım yine 2133 MHz'de kaldı. Daha ilginci direkt BIOS'a atıyor tekrardan.
Bunu çözümü var mı? RAM'lerde XMP 2.0 desteği de var.
Anakart ASUS Z490-P.
İşlemci i5 10600K.
RAM PNY XLR8 Gaming 8x2 16 GB RAM.

Muhtemelen işlemciniz maksimum 2666 çalıştırıyor. İlgili sayfayı inceleyebilirsiniz. 2666 deneyiniz.

Bende aynı sorunu AMD üzerinde yaşamıştım, anakart 3200 destekliyordu RAM'ler 2666'ydı. Ama işlemci 2400 çalıştırıyordu.

Muhtemelen işlemciniz maksimum 2666 çalıştırıyor. İlgili sayfayı inceleyebilirsiniz. 2666 deneyiniz.

Bende aynı sorunu AMD üzerinde yaşamıştım, anakart 3200 destekliyordu RAM'ler 2666'ydı. Ama işlemci 2400 çalıştırıyordu.
Bi deniyeyim 3600 mhz desteklemiyorsa i5 10600k ne anladık bu işten

şimdi baktım i7 10700k da 2933 mhz bunu bilseydim a460 anakart alırdım
Şimdi forumda bir kaç konu okudum Z serisi kartlar 2666 üzerine çıkabilyormuş sanırım. BIOS sürümünüzden kaynaklı değil gibi geliyor bana zaten Z serisi kartınız olduğu için. XMP ile 2666 oluyor daha üstü için OC yapmak gerekiyor anladığım kadarı ile. Konu hakkında detaylı bilgisi olan bir arkadaş yorum atacaktır birazdan mutlaka.

Not: Beta BIOS kullanmak kararlılık sorunları yaratabiliyor eğer varsa betadan önce ki son tam sürüme güncelleyin.

Şimdi forumda bir kaç konu okudum Z serisi kartlar 2666 üzerine çıkabilyormuş sanırım. BIOS sürümünüzden kaynaklı değil gibi geliyor bana zaten Z serisi kartınız olduğu için. XMP ile 2666 oluyor daha üstü için OC yapmak gerekiyor anladığım kadarı ile. Konu hakkında detaylı bilgisi olan bir arkadaş yorum atacaktır birazdan mutlaka.

Not: Beta BIOS kullanmak kararlılık sorunları yaratabiliyor eğer varsa betadan önce ki son tam sürüme güncelleyin.

Beta sürüm 1610 bende ondan önceki sürüm 1410a güncelledim benim sürüm ise 1010 imiş

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı