3600'ü %100'e alınca 5000 MHz'e çıktı

Dead 53

Femtopat
Katılım
9 Mayıs 2021
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, iyi akşamlar. İşlemcim AMD Ryzen 3600 kullanıyorum. Ben bunun işlemci güç yönetiminden düşürerek MHz düşük yüzde 80 olarak kullanıyordum. Yani yüzde yüz Max 4000 MHz'ye olurken; ben bunu yüzde 80 indirip 3 bin MHz civarı kullanıyordum. Bugün oyuna girerken MHz yüzde yüzde 80 de iken, MHz'nın 4000 ne çıktığını yani değiştiğini gördüm. Yüzde ye yüze aldım. İşlemcim 5000 MHz çıktı anlam veremedim. Yardımcı olur musunuz? Test aracı: Core Temp.
 
Kardeş BIOS sıfırla OC yapma. Ayarlarıyla oynamana gerek yok. Olduğu gibi kullan. İşlemcini pert edersin sonra üzülürsün.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ne gariptir ki şuan sorun düzeldi bios ayarından da 3000 ayarladım bu ayar işlemciye herhangi bir sorun yaratmaz dimi ? bir sorum daha var ben bilgisayarı yeni topladım . önceden oynayamadığım oyunları oynuyorum örnek verirsem dead space serisi mast effec tarzı yanı düşük yüksek sistem gereksinimi duymayan oyunlar oynuyorum . ama 2k da oynuyorum ve yüksek ayarlar da
sorum şu ekran kartımın yüzde yüzü kullanımda olduğunu gösteriyor. bu yük kartı yorar mı ?

oyun esnasında mhz 1800 lere çıkıyor halbuki ben o oyunu mhz düşürerek biraz fps düşük alarak ta oyunu akıcı bi şekilde oynayabilirim ne gerek var diyerek gpu frekans saati ni 1650 sabitliyorum. maksat ekran kartı gereksiz yere yorulmasın iyi yapıyor muyum ?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı