3600X için 8 pin CPU pin yeterli mi?

Just

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bugün sistemim geldi bir bakayım ne var ne yok diye biraz geç de olsa fark ettim 8+4 yerine sadece 8 pin CPU güç girişine bağlamışlar 4 pin boşta. Sanırım PSU bu aldığım kasayla geliyor işlemciye yüksek bir ihtimal O.C yapmayacağım. Size yeterli geldi mi? Özellikler;
  • Cooler Master MB511 kasa 650W 80+
  • MSI X470 GAMING PRO 3466MHz.
  • G.Skill 3600 MHz 2*8 CL19 RAM.
  • MSI GTX 1660 Super 6G.
  • Ryzen 5 3600X ( O.C yapılmayacak)
  • 1 TB Seagate HDD 250 GB Samsung 860 Evo SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bugün sistemim geldi bir bakayım ne var ne yok diye biraz geç de olsa fark ettim 8+4 yerine sadece 8 pin CPU güç girişine bağlamışlar 4 pin boşta. Sanırım PSU bu aldığım kasayla geliyor işlemciye yüksek bir ihtimal O.C yapmayacağım. Size yeterli geldi mi? Özellikler;
  • Cooler Master MB511 kasa 650W 80+
  • MSI X470 GAMING PRO 3466MHz.
  • G.Skill 3600 MHz 2*8 CL19 RAM.
  • MSI GTX 1660 Super 6G.
  • Ryzen 5 3600X ( O.C yapılmayacak)
  • 1 TB Seagate HDD 250 GB Samsung 860 Evo SSD
2xEPS çıkışı var. Yani anakartınızda ki bütün işlemci güç konnektörlerine yetecek kadar konnektör var. Şayet linkini bıraktığınız güç kaynağı gelecek ise. Yeterli bir güç kaynağı. Gönül isterdi ki en azından Bronze olsun. Hayırlı olsun.

Bu noktada forumda sadece 8 pin ile kullanma tavsiyesi çok veriliyor. Çalışır yeterlidir de ama bence güvenivilir değildir. Üretici birşeyi boşuna koymaz.

5 bijonlu janta 4 civata atsanızda 300 km/h hıza çıkarsınız yeterlidir. Ama güvenilir değildir.

Son düzenleme:
2xEPS çıkışı var. Yani anakartınızda ki bütün işlemci güç konnektörlerine yetecek kadar kommektör var. Şayet linkini bıraktığınız güç kaynağı gelecek ise. Yeterli bir güç kaynağı. Gönül isterdi ki en azından Bronze olsun. Hayırlı olsun.

Bu noktada forumda sadece 8 pin ile kullanma tavsiyesi çok veriliyor. Çalışır yeterlidir de ama bence günevilir değildir. Üretici birşeyi boşuna koymaz.

5 bijonlu janta 4 civata atsanızda 300 km/h hıza çıkarsınız yeterlidir. Ama güvenilir değildir.
3950X gibi ekstrem seviye işlemcileri çok sağlam soğutma ile overclocklamak için koyuyorlar. Bildiğim kadarıyla tek 8-pin CPU güç girişi ile işlemciye 336W güç aktarılabiliyor. Eskiden 250-300W güç çeken işlemciler tek 8 pin ile çalışıyordu overclocklu olarak. 3600X için 4pin CPU güç girişi bile yeterli. Benim X3440'ım 150W güç çekiyor, stabil ve 4-pin ile besliyorum (anakart CPU güç girişi öyle).

Kısacası; stok kullanmak için 3950X'e bile yeterli tek 8-pin güç girişi (hatta belirli OC bile yapılır).

3950X gibi ekstrem seviye işlemcileri çok sağlam soğutma ile overclocklamak için koyuyorlar. Bildiğim kadarıyla tek 8-pin CPU güç girişi ile işlemciye 336W güç aktarılabiliyor. Eskiden 250-300W güç çeken işlemciler tek 8 pin ile çalışıyordu overclocklu olarak. 3600X için 4pin CPU güç girişi bile yeterli. Benim X3440'ım 150W güç çekiyor, stabil ve 4-pin ile besliyorum (anakart CPU güç girişi öyle).

Kısacası; stok kullanmak için 3950X'e bile yeterli tek 8-pin güç girişi (hatta belirli OC bile yapılır).
Sanırım tam anlaşılmamış demek istediğim. Çalışmaz, yetersiz demiyorum zaten. Bence güvensiz diyorum. Bizim Türk mantığımız hep böyle işliyor yani sizden bağımsız olarak söylüyorum bunu yanlış anlamayın lütfen.

Mesela adam askılık asacak duvara üretici 3 vida ilr göndermiş biz onu 2 vida ile tuttururuz. Hep böyleyiz açıkcası 😁

X470'ler ile çalışabilecek en çok güç çeken çıktığı dönemi varsayarsak 2700X sanırım. 105 Watt TDP değerine sahip. Yani üreticide maliyetten kaçmak için fazladan parça koymak istemez anakarta. Neden koysun yani para kazanmak ister adam. Bu mantıkla ilerliyorum sadece.

Sanırım tam anlaşılmamış demek istediğim. Çalışmaz, yetersiz demiyorum zaten. Bence güvensiz diyorum. Bizim Türk mantığımız hep böyle işliyor yani sizden bağımsız olarak söylüyorum bunu yanlış anlamayın lütfen.

Mesela adam askılık asacak duvara üretici 3 vida ilr göndermiş biz onu 2 vida ile tuttururuz. Hep böyleyiz açıkcası 😁

X470'ler ile çalışabilecek en çok güç çeken çıktığı dönemi varsayarsak 2700X sanırım. 105 Watt TDP değerine sahip. Yani üreticide maliyetten kaçmak için fazladan parça koymak istemez anakarta. Neden koysun yani para kazanmak ister adam. Bu mantıkla ilerliyorum sadece.
X470 OC anakartıdır. 2700X işlemci B450 ile bile rahatça beslenebilirken X470 anakartlar bu işlemciye en üst düzeyde OC yapmaya yarar. Adam belki OC rekoru kıracak üretici böyle üst düzey bir anakartı tasarlarken bunu da düşünmesi gerek 😀 Zaten her X470 anakartta da 4+8 pin yok 8 pin kullanılan modeller de var.

X470 OC anakartıdır. 2700X işlemci B450 ile bile rahatça beslenebilirken X470 anakartlar bu işlemciye en üst düzeyde OC yapmaya yarar. Adam belki OC rekoru kıracak üretici böyle üst düzey bir anakartı tasarlarken bunu da düşünmesi gerek 😀 Zaten her X470 anakartta da 4+8 pin yok 8 pin kullanılan modeller de var.
Yahu bende onu diyorum. 😁 Niye adam zarar etsin? Bizim gözümüzde altı üstü 4 pin yuvası işçiliği işe birlikte olsun 50 cent. Adam milyon tane üretiyor bu anakarttan. Günümüz üreticileri malzemeden kaçmaya çalışırken niye ısrarla koysun. Zaten bakın yetersiz, çalışmaz demiyorum. Herkesin evinde sıvı nitrojen var benim haberim yok sanırım 😁 Latife yapıyorum. Yani 8 pin minimum 300 Watt'a kadar güç sunabilir. Bu mantıkla ilerlersek isterseniz rekor kırın 8 pin yine yeter. Demek ki o anakart için bunu ihtiyaç görmüş. Burda ki tek mevzu gücün yeterliliği değil demek ki.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı