3600X işlemciye undervolt nasıl yapılır?

4.4 GHz'ye sabitleyip 1.2v verin. Olmadı yavaş yavaş arttırın.
1.3v ı geçmesin ısınır.
hocam o voltaj ancak plat/ gold sample ile olur abartmayın.
3600X işlemcim var. Gigabyte B450 S2H anakartım var. Sıcaklık değerleri yüksek. Boşta iken 55 60 dereceleri bile gördüm. OC ve UV geçmişim olmadığı için bu konularda gerçek anlamda tecrübeli bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum. En başından son safhaya kadar yardımcı olabilecek birisi olursa çok memnun kalırım. Tek istediğim işlemcimi absürt sıcaklık değerleri görmeden kafamda sıcaklığa dair bir şey olmadan oyun oynayabilmek.
Rica etsem CTR indirip main sekmesinden diagnostics testi yapar mısınız? Silikon kalitenizi öğrenmemiz yardımcı olacaktır. ClockTuner for Ryzen (CTR) v1.1 Beta 7 Download
 
CPB kapatın.

CPU clock Ratio'yu 44.00 yapın.

Advanced settings kısmında idi sanırım voltajı 1.2 yapın ve Prime95 testi yapın.

Advanced voltage setting kısmını diyorsunuz sanırım. Resim attım buradan hangisini 1.2 yapmam gerekiyor peki en üstteki dvıd olanı mı?
IMG_20201212_213704.jpg
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı