3600X mi 3700X mi?

abdulsamettrk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. PC topluyorum, 3 parçam kaldı. Birisi işlemci. Kendimi birazcık 3700X almaya şartlamış gibiydim ama sizlerin önerisi, tavsiyesi belki daha kolay seçimimde yardımcı olabilir. MSI RTX 2060 Super Gaming X grafik kartım var. 3700X için azıcık indirime girse bütçeyi ona zorlayabiliyorum. Oyun manyağı değilim ama oynamayı severim. Yani normal bir şekilde bilgisayarda takılacağım. Aşırı işler yok, OC şartı da yok. Kasamda 7 fan bulunuyor 3 önde, 3 yukarıda, 1 arkada kendisi ASUS GT501. MSI'ın grafik kartının bu modelde soğutması da çok iyi. Bu bilgilere dayanarak;

3600X'i indirimdeyken alıp yanında klavye, mouse, mouspad falan mı alsam yoksa 3700X'in indirime girmesini bekleyip 3700X mi alsam?

Son düzenleyen: Moderatör:
Render, yayın gibi işlere abanmayacaksanız - ki 3600X de bu yönlerde oldukça iyidir - 3700X için kasmaya gerek yok. 3600X sizi yıllarca götürür, performanslı ve güzel bir işlemcidir. Hatta X serisi biraz boş bile, 3600 bile yeterli ama ben 3700X için kasmanızı önermem. Bütçe varsa alınabilir lakin yayın, render, yayında ağır oyunlar gibi şeyler yapmayacaksanız 3600X alın geçin.
Dediğim gibi, yine de 3600X yayın, render ve oyun konusunda çok başarılıdır.

Render, yayın gibi işlere abanmayacaksanız - ki 3600X de bu yönlerde oldukça iyidir - 3700X için kasmaya gerek yok. 3600X sizi yıllarca götürür, performanslı ve güzel bir işlemcidir. Hatta X serisi biraz boş bile, 3600 bile yeterli ama ben 3700X için kasmanızı önermem. Bütçe varsa alınabilir lakin yayın, render, yayında ağır oyunlar gibi şeyler yapmayacaksanız 3600X alın geçin.
Dediğim gibi, yine de 3600X yayın, render ve oyun konusunda çok başarılıdır.
Katılıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı