3600X sistem nasıl?

bluet2

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar. Orta-üst seviye bir oyun bilgisayarı toplamaya çalışıyorum fakat masaüstü bilgisayar konusunda pek tecrübem yok. Birkaç gündür izlediğim videolar ve okuduğum forumlardan aldığım fikirlerle topladığım sistem bu şekilde (görüntü olarak ekledim). Kesin kararımı vermeden önce tecrübeli olan sizlere danışmak istedim.

Bütçe belirtmememin sebebi zaten halihazırda hepsinin bir fiyatı olmasıdır. Her parça için ortalama bu bütçe civarını kıstas olarak kabul edebilirsiniz. İşte kafamdaki bazı sorular:
Sistemimdeki tüm parçalar birbirleriyle uyumlu mudur? Uyumlu olmayan varsa hangi parça?
O parçayı tercih etmek yerine şu parçayı tercih etmelisin dediğiniz bir parça var mı?
Bu parça diğerlerine oranla çok güçlü/üst seviye kalmış, onu almana gerek yok, daha düşük bir şey alabilirsin dediğiniz bir parça var mı?
O markayı tercih etme, o ürünü farklı bir markadan al dediğiniz bir parça var mı?
Sistemde eksik gördüğünüz, eklemem gereken bir parça var mı?
Daha önce kullanıp memnun kalmadığınız, onu alırsan sıkıntı çekersin dediğiniz bir parça var mı?

Sorularım bu kadar. Aklıma gelirse eklemeye çalışacağım. Bilgisayarı tamamen oyun oynamak amacıyla topluyorum, herhangi bir render veya edit işlemi yapmayacağım. Yakınımda bilgisayarı kuracak birisi veya bir kurum olmadığı için de bilgisayarı kendim kuracağım. Genel olarak videolardan vs. izledim nasıl yapıldığını. Kurulum için de bu sistemle alakalı ekstra bilmem gereken bir durum varsa söylerseniz çok iyi olur. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar.
Monitörüm: MSI Optix MAG272C 27" 165Hz 1ms Curved.

techno.jpg

1 saatlik blok yedim cevap veremedim kusura bakmayın. Kasa için bütçem 11.000TL.

RAM'den 2 adet satın alın.

RAM'den 2 adet satın alın.
Patriot beğenmeyenler olmuş sanırım, kullandınız mı acaba? RAM'i ucuza alacağım diye sıkıntı yaşamak istemem açıkçası.

3600X 1930TL
Snowman M.200 75TL
B450M S2H V2 550TL
Patriot Viper sitel 3200MHz 8 GB X2 500TL( Amazon mobilden girip AMAZONAPP kodunu girince 30 TL indirim alınıyor iki hesap ile 60 TL indirip alabilirsiniz).
Kingston A2000 560TL(Amazon'daki kupon ile 530 TL olabilir.)
Corsair Spec Delta RGB 650W 80+ kasa 944TL.
RTX 3070 Gaming Pro 6700TL

3600X 1930TL.
Snowman M.200 75TL.
B450M S2H V2 550TL.
Patriot Viper sitel 3200MHz 8 GB X2 500TL( Amazon mobilden girip amazonapp kodunu girince 30 TL indirim alınıyor iki hesap ile 60 TL indirip alabilirsiniz).
Kingston A2000 560TL(Amazon'daki kupon ile 530 TL olabilir.)
Corsair Spec Delta RGB 650W 80+ kasa 944TL.
RTX 3070 Gaming Pro 6700TL.

Yardımcı olmanız çok hoş ama lütfen link bırakın bu şekilde konu sahibi daha basit bir şekilde istediğine ulaşır.

Önerileriniz için teşekkür ederim, sistemi şekillendireceğim tekrar. Monitör hakkında ne düşünüyorsunuz? Önerebileceğiniz 165Hz 1ms 27'' monitör var mı acaba? (Bütçe 2000TL)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı