3600X ve 2070S sistem için RAM ve anakart önerisi

Yer
Rize
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Dostlarım 3600X ile B450 Elite serisi bir anakart alacaktım yanına da 32 GB RAM ekleyecektim. Düşündüm biraz araştırdım Z490 ekleyip 16 GB 3000MHz RAM alıp ufak bir voltaj ile 3200'e O.C etmek ve yanında Intel işlemci kullanmak daha mantıklı geldi. RAM'den kısmış oluyorum ama FPS ciddi artıyor. Sadece gerçekten pek kaynaklara denk gelemedim. 2070 Super gibi bir kartla kullanacağım. Aralarında ciddi bir fark yoksa 450 TL'den olmak istemiyorum. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Z490 anakart ve Intel işlemci aldığınızda maliyet çok artıyor, o parayı verdiğinize değmez, zaten k serisi bir işlemci alacaksanız soğutucu masrafı da işin içine giriyor.

Amaç sadece oyun oynamak ise 32 GB RAM gereksiz.
Tavsiyem:

2 Adet.

Son düzenleme:
Z490 anakart ve Intel işlemci aldığınızda maliyet çok artıyor, o parayı verdiğinize değmez, zaten k serisi bir işlemci alacaksanız soğutucu masrafı da işin içine giriyor.

Amaç sadece oyun oynamak ise 32 GB RAM Amaç sadece oyun oynamak ise 32 GB RAM gereksiz.
Tavsiyem:

2 Adet.

Hocam halihazırda bir sıvı soğutma sistemim var. Fakat k serisi meraklısı o.c meraklısı değilim. RAM frekansını yüksek tuttuğum taktirde 10400F gibi bir işlemci Ryzen 3600X'i geçebiliyor hocam.

Hocam halihazırda bir sıvı soğutma sistemim var. Fakat k serisi meraklısı o.c meraklısı değilim. RAM frekansını yüksek tuttuğum taktirde 10400F gibi bir işlemci Ryzen 3600X'i geçebiliyor hocam.

Evet geçebiliyor, ama yayın yapacaksanız yine de 3600X + B450 anakart alın, çoklu çekirdek ve yayın anlamında daha iyi olur, ayrıca 10400F + Z490 aldığınızda daha pahalı oluyor, sizin kararınıza kalmış.

Evet geçebiliyor, ama yayın yapacaksanız yine de 3600X + B450 anakart alın, çoklu çekirdek ve yayın anlamında daha iyi olur, ayrıca 10400F + Z490 aldığınızda daha pahalı oluyor, sizin kararınıza kalmış.

Arada 200 TL gibi bir fark oluyor hocam açıkçası böyle bir sisteme bu kadar para verip 200 TL daha veririm. O konuda sorun yok yayın işi ile falan uğraşmayı hiç ama hiç düşünmüyorum hocam iş sahibiyim evime gelip oyun oynamaktan başka bir şey edeceğim yok açıkçası.

Arada 200 TL gibi bir fark oluyor hocam açıkçası böyle bir sisteme bu kadar para verip 200 TL daha veririm. O konuda sorun yok yayın işi ile falan uğraşmayı hiç ama hiç düşünmüyorum hocam iş sahibiyim evime gelip oyun oynamaktan başka bir şey edeceğim yok açıkçası.

O zaman 10400F + Z490 alabilirsiniz.
Hayırlı olsun.

B550+3600X alırdım açıkçası.

FPS olarak Intel yer yer öne geçse de çoklu çekirdek tarafında Ryzen avantajlı.

Hocam benim Intel düşüncem tekli çekirdek de bariz performanslı olması idi sırf oyun oynanacak bir sistem için çoklu çekirdeğe çok da ihtiyacımın olacağını düşünmüyordum arkadaş o.c ile iyi işler edebileceğimi söyledi elimde ki sıvı soğutma da gayet iyi bakalım alacağım sonuçları farklı bir konu ile buraya yazarım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı