Biz neden varız?

• Konuyu başlatan troken
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 34
  • Görüntüleme 312
Trilyonlarca gök cismi yarattığı iddaa edilen bir yaratıcının ihtiyacı varmış gibi kendisine tapması için insanları yarattığını sanmak akıl tutulmasıdır.
Kim söylüyor ihtiyacı var diye? ihtiyacı olduğundan yarattığını nereden çıkardın kaynak göster.

Kim söylüyor ihtiyacı var diye? ihtiyacı olduğundan yarattığını nereden çıkardın kaynak göster.
"İhtiyacı varmış gibi", ben buradan zaten ihtiyacı yok demeye çalıştığını anlıyorum. Ama yaratilma amacı insanların kulluk etmek. Bir tanrı bundan ne kâr elde eder bende bilemiyorum.

Öyledir ne diyeyim. Bu konuda bile din kanıtlama yarışına girmek komik geldi sadece.
Umurumda değil ya İslami birine kanıtlamak. Ebedi ateşten kurtarmak istemişimdir belkide. Arkadaş insan gözüyle zamandan münezzeh olan varlığı düşünüyor. Zaten sıktı artık bu felsefe konuları daha da mesaj yazacağımı sanmıyorum.

@Eldrithc Tanrının bundan kar ettiği falan yok. Kar eden insan oluyor, tanrının istediği gibi yaşarsan. Adı üstünde Tanrı yani, neden ihtiyaç duysun?

@Eldrithc Tanrının bundan kar ettiği falan yok. Kar eden insan oluyor, tanrının istediği gibi yaşarsan. Adı üstünde Tanrı yani, neden ihtiyaç duysun?
Sorun da o ya. Kâr etmiyorsa neden insan yaratıp sınava sokuyor? Neden bazılarını yakmak bazılarını cennete sokmak istiyor? Neden insanın kulluk etmesini istiyor? Bunlar çok mantıklı cevap verilebilecek sorular değil.
Umurumda değil ya İslami birine kanıtlamak. Ebedi ateşten kurtarmak istemişimdir belkide. Arkadaş insan gözüyle zamandan münezzeh olan varlığı düşünüyor. Zaten sıktı artık bu felsefe konuları daha da mesaj yazacağımı sanmıyorum.
Ebedi ateşten kendinizi kurtarın, insanları mümkünse boşverin. Bende sizi ömrünüz boyunca belli şartlara bağlı kalarak yaşamaktan kurtarmak isterdim ama ne yapalım.

@Eldrithc Bu dünyada din dışında da cevabı olmayan bir çok konu var. Demek ki böyle istiyor böyle yapıyor, her şey onun elinde demek ki.

Sorun da o ya. Kâr etmiyorsa neden insan yaratıp sınava sokuyor? Neden bazılarını yakmak bazılarını cennete sokmak istiyor? Neden insanın kulluk etmesini istiyor? Bunlar çok mantıklı cevap verilebilecek sorular değil.
Ebedi ateşten kendinizi kurtarın, insanları mümkünse boşverin. Bende sizi ömrünüz boyunca belli şartlara bağlı kalarak yaşamaktan kurtarmak isterdim ama ne yapalım.
Belli şartlar İslam için feda olsun verebileceğim tek şey hayatım onu da veririm İslam için benlik hiç sorun yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı