360Hz vs. 240Hz monitör

bekirbey61

Femtopat
Daha fazla  
Meslek
Sağlık memuru
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir sistem dizdim. Amacım CS 2 oynamak ve yeni bir monitöre ihtiyacım var. Şimdi yeni dizdiğim sistemde CS 1080p yüksek ayarlarda durgun sahnelerde 400FPS civarlarında fakat çatışma gibi sahnelerde 300'lere bazen de 250hzlere falan indiğini tespit ettim. 360Hz monitörde çatışma esnasında 200'lere düşen FPS sıkıntı çıkartır tarzında yorumlar okudum ve doğrusunu bilmiyorum. Bir de eğer Hertz zaten bize çatışmada lazım değil mi, bu sebepten 240Hz almak daha mantıklı olmaz mı?

Şimdi olay şu, ben henüz monitör almadım ve almam gerek. Bütçeyi sorun etmiyorum ancak 1080p bana yeterli, 2K-4K istemiyorum. Yukarıda yazdığım duruma göre 240 veya 360Hz bana fark etmez, hangisini almam gerekiyor acaba? Monitör önerisi de verirseniz ona göre sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun süre boyunca 360 kullandım ve geçen aylarda 240 geçtim. Arada dikkate alınacak veya önemsenecek bir fark yok. Zaten FPS'leriniz de zaman zaman 360'ın altına düşüyor. 240 alıp yolunuza devam edin.

Merhaba arkadaşlar. Yeni bir sistem dizdim. Amacım CS 2 oynamak ve yeni bir monitöre ihtiyacım var. Şimdi yeni dizdiğim sistemde CS 1080p yüksek ayarlarda durgun sahnelerde 400FPS civarlarında fakat çatışma gibi sahnelerde 300'lere bazen de 250hzlere falan indiğini tespit ettim. 360Hz monitörde çatışma esnasında 200'lere düşen FPS sıkıntı çıkartır tarzında yorumlar okudum ve doğrusunu bilmiyorum. Bir de eğer Hertz zaten bize çatışmada lazım değil mi, bu sebepten 240Hz almak daha mantıklı olmaz mı?

Şimdi olay şu, ben henüz monitör almadım ve almam gerek. Bütçeyi sorun etmiyorum ancak 1080p bana yeterli, 2K-4K istemiyorum. Yukarıda yazdığım duruma göre 240 veya 360Hz bana fark etmez, hangisini almam gerekiyor acaba? Monitör önerisi de verirseniz ona göre sevinirim.

1V1 çatışmalarda 300-350 FPS alıyorsan karşındaki adam 240 görecekken sen 300 göreceksin hocam ona göre düşünüp kararını ver. Sadece tüm takımın savaştığı en düşük FPS değerinizden yola çıkmayın.

1V1 çatışmalarda 300-350 FPS alıyorsan karşındaki adam 240 görecekken sen 300 göreceksin hocam ona göre düşünüp kararını ver. Sadece tüm takımın savaştığı en düşük FPS değerinizden yola çıkmayın.
@bobbyvl O da mantıklı onu hiç düşünmedim ancak monitörün hertzinden düşük fps alınca da sıkıntı oluyor diyenler de var, onu da anlamadım hangisi doğru.

@bobbyvl o da mantıklı onu hiç düşünmedim ancak monitörün hertzinden düşük FPS alınca da sıkıntı oluyor diyenler de var, onu da anlamadım hangisi doğru.

Nasıl bir sıkıntı olacak? Sadece dediğiniz gibi 5V5 kaos anlarında 250ye düşüyorsa 250 göreceksiniz. 360 almamak için bir sebep değil bence. Sırf o Clutch roundları alabilmek için imkanım varsa direk alırdım 360'ı.

Nasıl bir sıkıntı olacak? Sadece dediğiniz gibi 5V5 kaos anlarında 250ye düşüyorsa 250 göreceksiniz. 360 almamak için bir sebep değil bence. Sırf o Clutch roundları alabilmek için imkanım varsa direk alırdım 360'ı.
@bobbyvl Ben fazla anlamıyorum bu işlerden öyle yazanlar vardı. Forumlarda okudum zaten. Görüntüde kasma mı oluyormuş bişeler diyorlardı. En düşük alabildiğin FPS’e ayarlanmalı monitör hertzi diye yazanlar vardı. Doğru mu değil mi onu bilmiyorum. Yani zaten 200’lere düşüş olduğu için riske atmadan 240 alıp geçsem mi diye düşündüm.

@bobbyvl ben fazla anlamıyorum bu işlerden öyle yazanlar vardı. Forumlarda okudum zaten. Görüntüde kasma mı oluyormuş bir şeyler diyorlardı. En düşük alabildiğin FPS'e ayarlanmalı monitör Hertz'i diye yazanlar vardı. Doğru mu değil mi onu bilmiyorum. Yani zaten 200'lere düşüş olduğu için riske atmadan 240 alıp geçsem mi diye düşündüm.

Ben 240 kullanıyorum gayet de memnunum ama sizin yerinizde olsam 360 alıp belki ileride işlemci vs. geliştirebilirdim. Size kalmış hocam 240 alırsanız doğal olarak daha az para harcamış olursunuz. 240Hz monitör için XG2431 önerebilirim kendim kullanıyorum.

Ben 240 kullanıyorum gayet de memnunum ama sizin yerinizde olsam 360 alıp belki ileride işlemci vs. geliştirebilirdim. Size kalmış hocam 240 alırsanız doğal olarak daha az para harcamış olursunuz. 240Hz monitör için XG2431 önerebilirim kendim kullanıyorum.
@bobbyvl İşlemcim iyi aslında. 7800x3d+7900gre topladım. Dediğim gibi bu konu kafamı karıştırdı. Bir diyorum 360hz al geç düşünme, bir yanımda diyor ne gerek var 240 yeter profesyonel oyuncu değiliz sonuçta. Arada kaldım.

@bobbyvl işlemcim iyi aslında. 7800x3D+7900GRE topladım. Dediğim gibi bu konu kafamı karıştırdı. Bir diyorum 360Hz al geç düşünme, bir yanımda diyor ne gerek var 240 yeter profesyonel oyuncu değiliz sonuçta. Arada kaldım.

Dediğim gibi bence 360 al hocam. Tercihin ne olursa olsun hayırlı olsun şimdiden.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı