37.000 TL'ye 3050 laptop almak, hata mıydı?

Bütçe
40000
V sersinde ne gibi bir sorun var?
Aspire modelinin modifikasyon edilmiş varyasyonu. Genelde soğutma sorunları yaşatıyor, malzeme kalitesi düşük. Öyle söyleniyor benden daha iyi bilenler de vardır forumda.

Ekran kartı limitli, ısınma sorunlu ve ısınan havayı ekrana üfleyip ekranda sararmaya yol açan bir cihaz. Geçmiş olsun, sizin de iade etme gibi bir durumunuz varsa çok iyi olur.
V modeller de mi Aspire gibi ekrana sıcak hava üfürüyor, acer yazısının önüne doğru? Aspire gibi?

V serisine fiziken denk gelmedim de hiç.

İ5 ve i7 versiyonlarında varmış ama i9 versiyonu alan bir arkadaş bu forumda bu sorunun çözüldüğünü sorun yaşamadığını yazmış
İyi de i9 güzel bir işlemci değil ki?

Aspire modelinin modifikasyon edilmiş varyasyonu. Genelde soğutma sorunları yaşatıyor, malzeme kalitesi düşük. Öyle söyleniyor benden daha iyi bilenler de vardır forumda.
İ9 versiyonlarında bu sorun çözülmüş bir kullanıcı böyle yazmış

V modeller de mi Aspire gibi ekrana sıcak hava üfürüyor, acer yazısının önüne doğru? Aspire gibi?

İyi de i9 güzel bir işlemci değil ki?
İ9 ne sebeple kötü?

meraktan soruyorum bu arada

İ5 ve i7 versiyonlarında varmış ama i9 versiyonu alan bir arkadaş bu forumda bu sorunun çözüldüğünü sorun yaşamadığını yazmış
Öyle bir şey yok, ANV15-51 kasalar yeni kasalar diye geçiyor ki iç yapıları aynı hepsinin. 13620H 4050'li Nitro V15 cihazla aynı kasa aynı tasarım, bu cihazda olupta sizin cihazınızda kesin olmamasına imkan vermiyorum. Şans işi birazcıkta, illa olacak diye bir şey yok. 13900H oyun için ideal bir işlemci değil bu bütçede, Ultrabook cihazlarda daha çok kendini gösteriyor. Bu bütçede canavar gibi 8945HX 5060 laptop çekerdin kendine. 75W ekran kartlı cihaz almanın mantığı da yok zaten, alınmaması için en büyük sebep.

Öyle bir şey yok, ANV15-51 kasalar yeni kasalar diye geçiyor ki iç yapıları aynı hepsinin. 13620H 4050'li Nitro V15 cihazla aynı kasa aynı tasarım, bu cihazda olupta sizin cihazınızda kesin olmamasına imkan vermiyorum. Şans işi birazcıkta, illa olacak diye bir şey yok. 13900H oyun için ideal bir işlemci değil bu bütçede, Ultrabook cihazlarda daha çok kendini gösteriyor. Bu bütçede canavar gibi 8945HX 5060 laptop çekerdin kendine. 75W ekran kartlı cihaz almanın mantığı da yok zaten, alınmaması için en büyük sebep.
Hocam ben oyun için almadım zaten daha çok işlem yapmak için

Düzenleyeyim yazdığımı mühendislik okumak için beni götürsün iki üç yıl sonra of puf deyip değiştirsem mi acaba dememek için

V15 serisi zaten Acer Aspire 7 kasalarla neredeyse aynı, ofis laptopu kasası kullanıyorlar diye boşuna sitem etmiyoruz. A715-76G ile A715-51G cihazlarla birkaç farklılık dışında aynı iç yapıya sahip. Aspire cihazlar daha soğuk çalışıp fan üflemeye fazla gerek duymadıkları için sararma gibi durumlar çok nadir, bu seri oyun amaçlı olduğu için tam tersi.

Dosya Ekleri

• 1749242029718.png
    1749242029718.png
    3,3 MB · Görüntüleme: 21
  • 1749242142368.png
    1749242142368.png
    2,5 MB · Görüntüleme: 18
İ9 versiyonlarında bu sorun çözülmüş bir kullanıcı böyle yazmış

İ9 ne sebeple kötü?

meraktan soruyorum bu arada
Masaüstünde i7, i9'dan daha iyi. Laptoptaki işlemciler masaüstü işlemcilere kıyasla zaten minyatür desek yeridir. Hemen hemen aynı kapıya çıkıyor. Masaüstündeki i9'larda aşırı ısınma sorunundan ziyade soğuyamama sorunu, yüksek güç tüketimi, (340 W'lara kadar) benchmarklarda i7 13-14. nesillerle aralarındaki farkın çok fazla olmaması, mesele oyunsa zaten i9 oyun işlemcisi değil.

i9'a para vermek bana mantıklı gelmiyor o yüzden.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Levon abimizin videosu sorunun detaylı cevabı.

Son düzenleme:
Hocam ben oyun için almadım zaten daha çok işlem yapmak için

Düzenleyeyim yazdığımı mühendislik okumak için beni götürsün iki üç yıl sonra of puf deyip değiştirsem mi acaba dememek için
Yine de berbat bir tercih. Hem hantal hem sorunları olan bir cihaz. Daha çok mühendislik ve işlem amaçlı kullanacaksanız güzel donanımlı bir Stealth veya Thinkbook cihaz bulabilirdik size. Uzun ömürlü değil, of puf yaptırır ileride. Elinizde iade etme gibi bir imkan varsa iade edin.

Aşağıdaki linkteki cihazı satın aldım. Siz kıymetli Technopat üyelerinin düşüncelerini öğrenmek isterim. Uzun araştırma sonucunda bunu almaya karar verdim.

Linux+Windows çalışıp mobil uygulama, gömülü yazılım geliştirme ve robot simülasyonları yapacağım.

Sizce doğru cihazı almış mıyım?

Saygılar.

Arkadaşlar peki fiyatı ne ederdi sizin gözünüzden

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı