3700 TL Arcgis Desktop kullanımı için laptop önerisi

burakakdag

Centipat
Katılım
31 Mayıs 2020
Mesajlar
1
Öncelikler herkese merhaba ve konuyu yanlış yere açtıysam üzgünüm,

Ege üniversitesi'nde yüksek lisans öğrencisiyim ve ekoloji çalışıyorum; başlıkta da belirttiğim programı kullanmak için bilgisayara ihtiyacım var. Ne yazık ki bütçem 3700 liradan 1 kuruş yukarıya çıkmıyor. Sormak istediğim birkaç konuyu aşağıya yazacağım ve sizden destek bekliyorum:

* Herhangi bir yer öğrenci/öğretmen indirimi uyguluyor mu, bilginiz var mı?
* Ryzen 5 3500U'lu ve en az 8 GB RAM'li bir bilgisayar hedefliyorum. Hepsiburada gibi sitelerde bu özelliklere sahip Acer, Lenovo, HP markalı bilgisayarlar gelip gidiyor. Her baktığımda erkesi gün fiyatı 150-200 TL artmış oluyor bunun sebebi nedir, bir öneriniz var mı?
* Aslında asıl sormak istediğim markalar hakkında. Sanıyorum işlemcinin yeterince iyi çalışması için ve emin olarak uzun ömürlü olması için markanın önemi çok büyük. Sizce marka ve kasa konusunda neye dikkat etmeliyim? Sakınmam gereken markalar nelerdir ve hangi açıdan sakınmalıyım?
*Herhangi bir öneriniz olursa çok sevinirim.

Sevgiler herkese,
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı