3700X RTX 2060 Super sistem toplama

Yani kısaca monitör dahil 12-13 bin tl gibi bi param var.
Hayır kasayı sadece çok beğenmiştim ama elbette değiştirebiliriz. :)
Sapphire RX 5700 XT Nitro düşünüyordum. Bana dediler ki alma çok sorun yaşarsın başın dertten kurtulmaz. Al bu 2060S'i kafan rahat olsun dediler.

İnternetten en uygun fiyatlara bakarsan aşağı yukarı 8.800 TL gibi bir fiyata çıkıyor bu sistem;
3700x, B450 Tomahawk Max, Corsair Vengeance RGB 3600 MHz 8x2 GB, FSP Hydro 700W 80+, Corsair Carbide 275R, Adata XPG 256 GB, RTX 2060S, Arctic Freezer 34 kule tipi soğutucu. Depolama için alacağın donanımı sana bıraktım, bütçene göre SSD-HDD tercih edebilirsin sana kalmış, kule tipi soğutucu istemezsen sıvı soğutma da bakabilirim. Ayrıca kasa ile tek fan geliyordu galiba, en az 3 tane 12 CM fan almalısın ön tarafa.

RAM 32GB mı olmalı 16 mı? Önce ona karar verelim abi.
Yayın açacaksan 32 GB olması ileriye dönük olarak çok daha mantıklı bir karar olacak, dediğim sistemi 32 GB yaparsak 9500-9600 TL civarlarına geliyor. 400 TL’ye 480 GB Sata SSD aldığını varsayarsak geriye kalan paraya monitör alabilirsin.
Benim sıvı soğutmayla aram iyi değil pek sıcak bakmıyorum bu sıvı kaçırma olaylarından falan dolayı. Hepsinde olmuyor fakat riske atmak istemezdim açıkçası. Kaliteli kule tipi soğutucu kullanırsan sıvı soğutma kadar başarılı olabiliyor. Tamamen sana kalmış.

GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z Neo RGB 3600MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram | ITOPYA Ram olarak bunda karar kıldım. PSU'mda bir değişiklik yapmayı düşünmüyorum. SSD yi de bence değiştirmeye gerek yok ama gereksiz pahalı diyorsunuz. Değiştirmeli miyim ihtiyacım yok mu?
Anakartı kesin değiştirelim. Ama ne almam lazım bilemiyorum. OC'a ihtiyacım olur mu onu bilmiyorum. OC daha önce hiç yapmadım bilen abilerime yaptırtırım o sorun değil ancak ne gibi zararı var onu bilmiyorum. İhtiyacım yoksa yaptırmama gerek yok. Anakart konusunda çok kararsızım.
Sıvı soğutma almaktan vazgeçirdiniz beni. :D O zaman bana fan soğutucu önermelisiniz.
Ekran kartını arttırmam gerekmiyor değil mi aslında en önemli soru bu.

1234.png

Cooler master ML240L ekleyince 13.266,25TL oluyor.

İyidir tahminimce ama fiyat açısından MSI öneririm.
R7 3700X RX 5700 XT 3200 MHZ'de 1080P'de darboğaza girebiliyor o yüzden R7 3800X ve üstü ayrıca 3200 MHZ üstü RAM ve CPU öneririm.
4K'da RAM frekans testi; 4K'da bile sonuçlar ciddi oranda değişiyor ise 1080P'de fark uçurum gibi oluyor genelde.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı