3700X sistem CS:GO'da FPS düşük

EaglePawFFT

Decapat
Merhabalar, yeni bilgisayar aldım ve tüm oyunlarda değerlerim çok iyi fakat sadece CS:GO'da gerekenden aşırı düşük FPS alıyorum. Eski bilgisayarımda bile 150 sabit FPS oynarken şu an 110-130'lara düşebiliyor. Sorunu çözemedim. 144Hz monitör var ama verim alamıyorum FPS sorunundan dolayı. Ne yapmam gerek, sorun nedir?

Sistemim:
  • AMD Ryzen 7 3700X.
  • RAM 16,0GB Dual-Channel unknown @ 3600MHz.
  • Anakart Gigabyte Technology co. LTD. B550 GAMING X V2 (AM4)
  • Ekran kartı 8192MB NVIDIA GeForce RTX 3070 (Gigabyte)
  • HDD 931GB Western Digital WDC WD10EZEX-00M2na0 (SATA )
  • SSD 512 GB addlink M.2 PCI-e G3x4 NVMe.

Not: Bir de ek olarak RAM'lere 3600MHz yazdım ama programda 1733 MHz olarak gözüküyor. BIOS'ta ise 2133 olarak gözüküyor. BIOS'a girdiğimde videolardaki gibi XMP profili seçili kendi kendine fakat hala 2133MHz olarak gözüküyor. FPS sorununun RAM'lerle ilgisi ilgisi olabilir mi? (Pek sanmıyorum, diğer oyunlarda düzgün çünkü.) Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen oyundan kaynaklı, düzelmesi için bir takım ayarlar vardı da hatırlamıyorum. Galiba başlatma seçeneklerine -novid ve csgo.exenin özelliklerine girip tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak yaparsan düzelebilir.
Çoklu CPU kullanımını açmalısın GPU da olabilr
Aynen ayarlardan çoklu cpu kullanımını açman gerek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu Videonun 09:50 Kısmına Gelirseniz CS:GO ile ilgili ayarlar var . Iyi Oyunlar c: .

RAM'ler ile ilgisi olabilir. BIOS'da 2133 gözükmemesi lazım XMP'yi kendiniz açmayı deneyin.
Xmp profile 1 seçili. Üzerine bastığımda disable seçeneğide bulunuyor onu deneyim dedim fakat bilgisayarı yeniden başlatınca aynı şekilde xmp profile 1 seçili kalmaya devam ediyor ve başka xmp profili yok malesef. Bu sorunu çözemedim.
Teşekkürler arkadaşlar. Çoklu cpu kullanımını etkin yapınca sorun düzeldi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı