3700X sistem vs. 5600X sistem

Hangi sistem?

• Oy verenlerin toplamı
    54
10700F de alınabilir o zaman. Zaten tek çekirdek performansı çok iyi olan bir işlemci.

Sistemde sadece oyun oynamayacağım. Yazılım ile ilgileneceğim ve çizim yapacak herhangi birini bulamazsam kendim yapmak zorundayım. K ibaresi olmayan bir Intel tercih etmem.
3700X olan sistem çok daha kaliteli. 10 FPS gitsin sorun değil sistem kaliteli olsun da.

10 FPS büyük bir fark olduğu için arada kaldım.

Son düzenleme:
Sistemde sadece oyun oynamayacağım. Yazılım ile ilgileneceğim ve çizim yapacak herhangi birini bulamazsam kendim yapmak zorundayım. K ibaresi olmayan bir Intel tercih etmem.

10 FPS büyük bir fark olduğu için arada kaldım.
Overclock yapmak biraz masraflı, OC genellikle tek çekirdek performansı yani oyun için yapılıyor, eğer iş için kullanacaksanız Z serisi anakart, soğutucu vs almak yerine i9 serilerine çıkabilirsiniz ya da R7 3800X gibi bir işlemci alabilirsiniz. 5600X 3. nesil R7'leri sadece oyunlarda geçebiir.

Overclock yapmak biraz masraflı, OC genellikle tek çekirdek performansı yani oyun için yapılıyor, eğer iş için kullanacaksanız Z serisi anakart, soğutucu vs almak yerine i9 serilerine çıkabilirsiniz ya da R7 3800X gibi bir işlemci alabilirsiniz. 5600X 3. nesil R7'leri sadece oyunlarda geçebiir.

Sizin dediğiniz gibi 10700K'ya geçmek isterim fakat arkadaşın da dediği gibi Z serisi anakartların fiyatı uçmuş durumda. Bütçem en fazla 12.800 TL'ye kadar çıkabilir.

10700F'de alınabilir o zaman. Zaten tek çekirdek performansı çok iyi olan bir işlemci.

125 Watt olmasa. Biraz da overclock ile güzel minik bir sobamız oluyor. Alım maliyeti 5600X için yüksek görünse de yıllık kullanımda Intel pahalıya gelir.

Sizin dediğiniz gibi 10700K'ya geçmek isterim fakat arkadaşın da dediği gibi Z serisi anakartların fiyatı uçmuş durumda. Bütçem en fazla 12.800 TL'ye kadar çıkabilir.

Ben Intel almazdım. 3-5 FPS fazla alacaksın diye zarara girersin gibi. PCI-e 4 yok, her sene soket değişecek ileride takabileceğin işlemciler bile şu anki AMD'lerin p/W olarak gerisinde. Şöyle bir şey de yapabilirsin, bir ROG X570 anakart yanında 4650G. İleride istediğin işlemciyi takarsın. Parayı şimdilik RAM ve SSD'ye yatırırsın. 4650G sadec 65 Watt ve 2080'i bile kaldırıyor. Arada 3-5 FPS oynayacak alt tarafı. İleride 5900X takarsın. Yazılım demek RAM demek. Kap 64 RAM :)

*Doğru kıyaslama videosunu bulamadım. Bu işlemcileri biraz araştırın isterseniz. Ryzen Pro 4750G 4650G.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,

Kendim parçaların en uygun fiyatlarını bulmaya çalışıp bir sistem topladım. Hemen özelliklerini yazıyorum;

AMD Ryzen 7 3700X.
ASUS ROG STRIX B550-F Wi-Fi.
MSI RTX 2070S Gaming Trio.
Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB 3600MHz CL16.
Samsung 970 Evo Plus 500GB.
Kasa ve PSU seçmedim, ona da yaklaşık 1500 TL ayırdım. Toplam yaklaşık 12.200-12.800 yapıyor.

İncehesap'ta görüp özelleştirdiğim bilgisayarın özellikleri;
AMD Ryzen 5 5600X.
ASUS ROG STRIX B550-E.
MSI RTX 2070S Gaming X.
Team t-Force night hawk RGB 16 GB 3600MHz CL18 (aldıktan sonra değiştirebilirim)
James Donkey JD512 SSD (eşek SSD kötü)
Gamepower warcy 80+ Bronze PSU kasa (kasanın hava alışı güzel fakat PSU C4. ondan dolayı kararsız kaldım. Kısa sürede değiştireceğim.)

Sizce bunlardan hangisi daha iyi olur? 5600X 3700X'e ortalama 10 FPS fark atıyor. 5600X olan sistemin bazı parçaları pek iyi değil diye ara kaldım. Sistemi hem oyun, hem de yazılım uygulamaları için kullanacağım.

Sakın Gamepower warCry kasasını alma. İçindeki fanları BIOS okumuyor kumandadan hızını ayarlıyorsun. Ben bir de içindekilerle aynı marka 3 tane daha fan aldım 9 fan var ama kasa neredeyse ateş gibi. Fanları çok dandik ne tarafa üflediğini bile anlamıyorsun. Sırf bu yüzden 1000 TL'ye fanları yeniden dizmektense sıvı soğutma aldım. Işıklı mışıklı süs niyetine duruyor içinde. Şimdi bir sıkıntım yok. Alt 3 tanesi içeri diğer 6 tanesi dışarıya (2fanlı sıvısoğutma dadışarıya)
Üstelik RGB bağlantısını ben bilgisayara okutamadım. ++-+ 4pinli 3Ü açık RGB kablasu var anakartına uyumlu mu iyi araştır.
Eğer AMD 6000 serisi bir ekran kartın yoksa 5000 serisi almana gerek yok. Alırsanda 125 MB önbellek sağlıyor sana. Bu da neredeyse 30 FPS fark ediyor.
3800X almıştım ben çok memnum.

@fotifoti i7 10700F 65W TDP'ye sahip ve OC olmuyor. Ayrıca 5600X 6/12 iken 10700F 8/16.
Ben 65 Watt yazan bir kaynak bulamadım. Her yerde 125 Watt yazıyor.

Moderasyon da öyle zorluyor ki mesaj mı yazıyorum, makale mi yazıyorum anlamadım. Her an hesabım kilitlenebilir 🤣

Ben 65 Watt yazan bir kaynak bulamadım. Her yerde 125 Watt yazıyor.

Moderasyon da öyle zorluyor ki mesaj mı yazıyorum, makale mi yazıyorum anlamadım. Her an hesabım kilitlenebilir 🤣

Buyurun kaynak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı