3700X sisteme RAM önerisi

kafkafkaf

Centipat
Arkadaşlar, ilk defa PC topluyorum. Toplam bilgim 3 gün araştırdığım kadar. RAM konusunda biraz fransız kaldım yardımcı olursanız sevinirim.

Topladığım malzemeler;

Ryzen 3700X işlemci.
3060 Ti ekran kartı.
MSI B550 Wi-Fi Edge anakart.
Samsung 1TB 860 Evo SSD.

RAM'leri neye göre seçmeliyim öneri ve tavsiyelerinize açığım. Unutmadan render alacağım ve oyun oynayacağım.

Sizin sisteme 16 GB yeterli olur şimdilik ileride de eğer sisteminize yetersiz geldiğini düşünüyorsanız yükseltirsiniz. 16 GB (2x8) G.Skill 3600 MHz 16CL işinizi görecektir. İndirimleri takip edip 1000 TL'ye de bulabileceğinizi düşünüyorum.

Arkadaşlar, ilk defa PC topluyorum. Toplam bilgim 3 gün araştırdığım kadar. RAM konusunda biraz fransız kaldım yardımcı olursanız sevinirim.

Topladığım malzemeler;

Ryzen 3700X işlemci.
3060 Ti ekran kartı.
MSI B550 Wi-Fi Edge anakart.
Samsung 1TB 860 Evo SSD.

RAM'leri neye göre seçmeliyim öneri ve tavsiyelerinize açığım. Unutmadan render alacağım ve oyun oynayacağım.

Hocam 3700X yerine 5600X almanız çok daha mantıklı. Aralarında tek çekirdek ve çok çekirdek skorları arasında dağlar kadar fark var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı