3700X - X570 - RX 5700 sistem için PSU önerisi

3mmi

Megapat
Merhabalar, naçizane bir sistem topluyorum fakat Full moduler ya da yarı moduler güç kaynağı almam gerekir mi? Bilemediğim için bir bilene danışmak istedim. Anakartta işlemci için 8+4 pin yuvası var, ekran kartında 8+8 pin girişi var bu yüzden moduler olmayan PSU'larda bu girişlere yetecek kablo var mıdır? Emin olamadım. Yardımcı olabilirseniz teşekkür ederim.

Tam Sistem Detayı:
İŞLEMCİ: Ryzen 7 3700X
ANAKART: MSI X570-A PRO
RAM: Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance RGB Pro Siyah 3200MHz CL16 DDR4
EKRAN KARTI: MSI Gaming X RX 5700
KASA: Dark Prestige
SSD: Samsung 970 Evo 500GB M.2
PSU: ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, naçizane bir sistem topluyorum fakat Full moduler ya da yarı moduler güç kaynağı almam gerekir mi? Bilemediğim için bir bilene danışmak istedim. Anakartta işlemci için 8+4 pin yuvası var, ekran kartında 8+8 pin girişi var bu yüzden moduler olmayan PSU'larda bu girişlere yetecek kablo var mıdır? Emin olamadım. Yardımcı olabilirseniz teşekkür ederim.

Tam Sistem Detayı:
İŞLEMCİ: Ryzen 7 3700X
ANAKART: MSI X570-A PRO
RAM: Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance RGB Pro Siyah 3200MHz CL16 DDR4
EKRAN KARTI: MSI Gaming X RX 5700
KASA: Dark Prestige
SSD: Samsung 970 Evo 500GB M.2
PSU: ?
kalitelisinden 600w 80+ senin işini görür istersen bitane önereyim eğer bütçen 500 den azsa bu Rampage Rmp-600-80p 600w 80plus Bronz 12cm Fan Aktif Pfç Power - n11.com

eğer 500 fazla ise Cooler Master MWE 600W 80+ 2xEPS Aktif PFC 120mm Fanlı Power Supply | Trendyol bu

Rampage gibi kötü PSU'yu böyle sistemde kullanmayın ne kadar ucuz olursa olsun ucuz etin yahnisi yenmez diğer parçalarada zarar verebilir patlarsa gerek yok böyle aksiyonlara Corsair FSP gibi kaliteli markalar varken sonuçta diğer parçaları PSU'ya emanet edeceksiniz kaliteli olması lazım.

Peki moduler olmasına gerek var mıdır?
O anakart alınmaz Asus Prime X570-P veya B550 anakartlar çıkmış olur o zamana onlara bakabilirsiniz.

Neden alınmaz?
?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı