3750TL sistem tavsiyesi

• Konuyu başlatan V4Can
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 30
  • Görüntüleme 2.144

V4Can

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar ben forumda yeniyim. Bu hafta içi almak için bir sistem tavsiye etmenizi rica ediyorum sizlerden. Maksimum bütçem 3750TL. 256GB SSD eklerseniz 4000TL.

Sistem içersinde şahsen ben 16GB RAM istiyorum. Artık 8 yeterli olmamaya başladı. Sizin tavsiyeniz nedir? Bu arada oyun odaklı bir sistem olmasını istediğimi belirteyim. Her tür oyunu oynuyorum ancak ağırlıklı olarak PUBG ve CS:GO oynuyorum. Özellikle PUBG'de yüksek grafik ayarlarında 60 FPS’ten aşağı düşmek istemiyorum. Mümkün müdür? :) Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
5000 TL yi geçmen gerekir bence
kabataslak 16 gb Ram kafadan 1100 tl en az gtx 1050ti alayım desen o da 1100 tl flan(ben gtx 1060 öneririm 300tl daha ekleyip) 240 gb ssd 350 tl oyun odaklı olduğun için işlemciyi intel seçecen büyük ihtimal 8.nesil bir i5 8600k desek 1300 tl 150 tl soğutucu fan(8.nesil i3 desek ordan 350 tl tarafsurf olabilir ) 8.nesil için anakart z370 ler en az 650-700 tl kasa olacarakta cooler master masterbox lite desek 600 wat 80+ lı kasa 550 tl birde 200tl ye 1 TB hdd eklesek bu saydıklarımı çeşitli sitelerde en ucuzlarını arasan bile 5bin tl nin altına düşemezsin

5000 TL yi geçmen gerekir bence
kabataslak 16 gb Ram kafadan 1100 tl en az gtx 1050ti alayım desen o da 1100 tl flan(ben gtx 1060 öneririm 300tl daha ekleyip) 240 gb ssd 350 tl oyun odaklı olduğun için işlemciyi intel seçecen büyük ihtimal 8.nesil bir i5 8600k desek 1300 tl 150 tl soğutucu fan(8.nesil i3 desek ordan 350 tl tarafsurf olabilir ) 8.nesil için anakart z370 ler en az 650-700 tl kasa olacarakta cooler master masterbox lite desek 600 wat 80+ lı kasa 550 tl birde 200tl ye 1 TB hdd eklesek bu saydıklarımı çeşitli sitelerde en ucuzlarını arasan bile 5bin tl nin altına düşemezsin
Hocam o nasıl bir anlatış şeklidir ? Kafaları yormayınız lütfen. :sinsi:

Öncelikle hocam, eğer biraz piyasayı takip ediyorsanız görmüşsünüzdür. GTX 1060 , RX 470, RX480, RX570, RX580 gibi kartlar ya stoklarda yok, ya da uçurum fiyatlar aralığında. Normal şartlarda RX470 işinizi görebilir diyebilirdim fakat, Onu bile bulmak zor. Hadi buldun uygun fiyata almak çok zor. Ekran kartı fiyatlarının 1 sene içerisinde yavaş yavaş düşeceğini düşünüyorum. İçimden bir ses minning bitecek diyor. Yani Bitcoin madenciliğinden mütevellit fiyatlar çok yüksek. Siz eğer hemen toplamak istiyorum diyorsanız size sistem önerisinde bulunurum. Fakat PUBG de ultra da 60 alabileceğini zannetmiyorum. Şu an alabileceğiniz en iyi ekran kartı fiyatı da baz alırsak "GTX 1050Ti" Bu sisteme SSD isterseniz eğer RAM'ı düşürmeniz gerekir. RAM'ı düşürmeden SSD sığdırabilecek arkadaşlar yardımcı olurlar. Ayrıca söylemediniz ama bu sistemi monitör haricinde topladım. Monitör dahil çok zor zaten :morgöz:

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    36,1 KB · Görüntüleme: 131
Son düzenleme:
Technopat.net sistem tavsiyelerine göz atabilirsin. Mesela bu sistem senin işini görür.

Giriş Seviye Oyun
AnakartASUS B350M-PLUSMSI B250M Gaming Pro
İşlemciAMD Ryzen 3 1300XIntel Core i3-7100
Ekran KartıMSI RX 560 Aero ITX 4GBASUS Expedition GTX 1050 Ti 4GB
Ortak Bileşenler
BellekG.Skill RipjawsV 16GB Kit 2400 MHz CL15
SSDToshiba TR200 240GB
DepolamaToshiba 3.5″ 1TB P300 7200 RPM
KasaCorsair Carbide 270R
Güç KaynağıCooler Master Watt 500W 80 PLUS
Fiyat:4.150 TL4.200 TL
+ MonitörAOC 21.5” G2260VWQ6 – 1ms, 75Hz, FreeSyncViewsonic 21.5” VX2263SMHL-W – 2ms, 60Hz
[TBODY] [/TBODY]

8 GB RAM çoğu oyuna yetiyor. Bence ekran kartından, işlemciden kısmak yerine SSD ve RAM'i sonradan alın.
Ryzen 5 1500X + GTX 1060 6 GB toplayınca bile en ucuzundan 4000'e yakın tutuyor.
Şöyle bir şey topladım:

Bu kadar bütçeniz varken RAM, SSD almak için ekran kartından, işlemciden kısmak saçma bence. İlerde SSD ve RAM eklersin. Benim önerim bu. (y)

Hocam o nasıl bir anlatış şeklidir ? Kafaları yormayınız lütfen. :sinsi:

Öncelikle hocam, eğer biraz piyasayı takip ediyorsanız görmüşsünüzdür. GTX 1060 , RX 470, RX480, RX570, RX580 gibi kartlar ya stoklarda yok, ya da uçurum fiyatlar aralığında. Normal şartlarda RX470 işinizi görebilir diyebilirdim fakat, Onu bile bulmak zor. Hadi buldun uygun fiyata almak çok zor. Ekran kartı fiyatlarının 1 sene içerisinde yavaş yavaş düşeceğini düşünüyorum. İçimden bir ses minning bitecek diyor. Yani Bitcoin madenciliğinden mütevellit fiyatlar çok yüksek. Siz eğer hemen toplamak istiyorum diyorsanız size sistem önerisinde bulunurum. Fakat PUBG de ultra da 60 alabileceğini zannetmiyorum. Şu an alabileceğiniz en iyi ekran kartı fiyatı da baz alırsak "GTX 1050Ti" Bu sisteme SSD isterseniz eğer RAM'ı düşürmeniz gerekir. RAM'ı düşürmeden SSD sığdırabilecek arkadaşlar yardımcı olurlar. Ayrıca söylemediniz ama bu sistemi monitör haricinde topladım. Monitör dahil çok zor zaten :morgöz:

Çok teşekkür ederim hepinize ilgi ve alakanızdan dolayı. Sayenizde az çok kafamda canlandı sistem @Lorem Ipsum @DiamondMines @TadiC .

TadiC hocam eğer sakıncası yoksa bu fiyatların hangi siteye ait olduğunu ve güvenilir olup olmadığını söyleyebilir misiniz?

SS.png
SSS.png
TadiC hocam eğer sakıncası yoksa bu fiyatların hangi siteye ait olduğunu ve güvenilir olup olmadığını söyleyebilir misiniz?
Hocam Sinerji sitesi fakat, oradaki gördüğünüz fiyatlar KDV harici. Örneğin bu ekran kartının fiyatı bu. En son KDV 'yi de toplayıp size öyle toplam bir fiyat çıkartıyor.
SS.png

Hocam eğer bütçeyi 100 lira aşabilirim diyorsanız şöyle bir sistemde olabilir. Ayrıca seçtiğim anakartta 2 RAM slotu mevcut. Bunun 4 RAM slotlu olanı var " PRİME B350M-A" çok az daha pahalı. RAM'ler 2x8 olacağı için ileride ola ki slot bozulursa sıkıntı yaşayabilirsin.
SSS.png

@TadiC
Okurken beynim yandı. :LOL:
İktisat mı okuyorsunuz?

Sonradan eklediğiniz sistem makul görünüyor. Bütçe içerisine daha iyi ekran kartı ekleenbilirse hoş olurdu tabi.

@TadiC
Okurken beynim yandı. :LOL:
İktisat mı okuyorsunuz?

Sonradan eklediğiniz sistem makul görünüyor. Bütçe içerisine daha iyi ekran kartı ekleenbilirse hoş olurdu tabi.
Evet tam isabet . :D
Yalnız daha iyi ekran kartı demek, diğer bileşenlerden kısmak demek. Arkadaş 16gb RAM ve SSD istedi.
Bize de böyle bir sistem hazırlamak düştü. (y)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı