Steam 37Mbps internet ile 3 MB/s indirme yapmak normal mi?

Dostum Epic Games nedense hızı düşük yazıyor ancak indirme hızında bir düşüş yok.
Ben 700kb hızla indiriyorum 200-300 yazıyor ancak indirme süresini hesaplayınca 700kb ile indirdiği anlaşılıyor.

Steam'de istediğin hızı alıyorsan epic'de de sorun yoktur.

1mbps 1 mega bit per second yani 1mb/s dir.
37mbps 3.7mb/s dir. Megabayt ile mega bits karistirmamak lazım

Düz hesap yapın kafanız ağrımasın, 100mbps=10mb/s indirme hızı verir ortalama. Araya altyapı kalitesi sunucu kalitesi gibi değerler PC güvenlik durumu da eklenince değerler bu şekilde normal idealdir. Daha düşüğü soruna işaret eder.

1mbps 1 mega bit per second yani 1mb/s dir.
37mbps 3.7mb/s dir. Megabayt ile mega bits karistirmamak lazım
O yüzden 35 Mbps internetim ile minimum 4.2 mb/s indiriyorum. 😂
Diğer evimde Speedtest'te 92 Mbps çıkan 100 Mbps internetim de de minimum 11 mb/s ile indiriyordum. Nasıl 100 Mbps = 10 mb/s?

1 MB/s = 8 Mbps

O yüzden 35 Mbps internetim ile minimum 4.2 mb/s indiriyorum. 😂
Diğer evimde Speedtest'te 92 Mbps çıkan 100 Mbps internetim de de minimum 11 mb/s ile indiriyordum. Nasıl 100 Mbps = 10 mb/s?

1 MB/s = 8 Mbps

Altyapın müsait olduğu için bu değerlere cikabiliyorsun bunda sorun yok. Ancak senin bu değerlere çıkıyor olman
1024 KB = 1MB gerçeğini değiştirmiyor :)
Ben de zamanında 25Mbps internetim ile 12MB/s hız ile Titanfall 2 Alpha'yi indirmiştim gece 12.00'dan sonra. Bölgedeki internet portlarinin kullanım kapasitesi çok önemli bu noktada.

Alt yapın müsait olduğu için bu değerlere cikabiliyorsun bunda sorun yok. Ancak senin bu değerlere çıkıyor olman
1024 kb = 1mb gerçeğini değiştirmiyor :)
Ben de zamanında 25mbps internetim ile 12MB/s hız ile titanfall 2 Alpha yi indirmiştim gece 12.00 dan sonra. Bölgedeki internet portlarinin kullanım kapasitesi çok önemli bu noktada.
Karıştırıyor olabilir misin? :D 12 MB/s 100 Mbps'ye denk geliyor. 25 Mbps hız 3 mb/s denk geliyor çünkü.

1708514264546.png

Karıştırıyor olabilir misin? :D 12 MB/s 100 Mbps'ye denk geliyor. 25 Mbps hız 3 mb/s denk geliyor çünkü.
Dostum zaten almam gereken hızdan yükseğini aldığım için senin yaşadığın benzer duruma örnek verdim. 25mbps ile 2.5mb/s almam gerekiyordu 12MB/s indirme hızı aldım. Ve titanfall 2 Alpha indirdim.

Dostum zaten almam gereken hızdan yükseğini aldığım için senin yaşadığın benzer duruma örnek verdim. 25mbps ile 2.5mb/s almam gerekiyordu 12MB/s indirme hızı aldım. Ve titanfall 2 Alpha indirdim.
İnternet hızın 100 Mbps ise evet doğru. Sen diyorsun ki 25 Mbps internet ile 12 MB/s aldım diyorsun. İmkansız bir şey bu. İnternetin 100 MB/s ise alırsın zaten 12 MB/s hızı.
Konu sahibi 37 Mbps ile 3 alıyorum diyor. Siz 37 Mbps= 3.7/ MB/s diyorsunuz. Yanlış işte bu. 4 mb/s almalıydı ki normal olsun. O an internet yavaşlamışsa normal ama.

İnternet hızın 100 Mbps ise evet doğru. Sen diyorsun ki 25 Mbps internet ile 12 MB/s aldım diyorsun. İmkansız bir şey bu.
İmkansiz değil altyapı müsait sadece bize tahsis edilen internet bandwith ve download kısıtlamasına sahip bir sistem ve ya donanım, yönetici müdahalesi ile bu kısıtlamalar belli süreliğine kalkmış olabilir. Biz de farkında olmadan bundan faydalanmış olabiliriz. Ama genel itibari ile olması gereken düz mantık ile tekrar söylüyorum, 25mbps hızında abonelik varsa 2.5MB/S download ideal kararlı değerdir. Çünkü malum Türkiye'de internet altyapısı kötü.

Mesajlar harbi komik ya 😂😂😂 bit ve Bayt bilmeyenler türemiş yine. 8 bit = 1Bayt eder.
Mb = megabit.
MB = MegaBayt.

24Mbps interneti olan birisi %100 verimlilikte 24/8den 3MB/sn hız alır. Basit bir lise bilgisi eğer lisede bilişim okuduysanız. Okumadıysanız da elinizin altında internet ve internete giren cihazlar var bir zahmet araştırın zor değil. Yıl olmuş 2024 hala bit ve Bayt nedir dönüştürme nasıl yapılır bilmeyenler var bir de bilmiş bilmiş ahkam kesiyorlar yardımcı olmak isteyenlere.

Konudaki arkadaşa gelirsek stemden indirme türünü Kbps veya Mbps çek bak bakalım 30 üstünde alıyor musun? 37Mbps internetin olsa bile sürekli 37 alman pek mümkün değil. Ama ez azından 30 Plus alman lazım en kötü. Ben 75Mbps var ortalama 70-75, arası git gel yapıyor. Megabayt olarak da 8.5- 9.5 MB/sn arası alıyorum. Hatta bazen 75'i geçtiği bile olabiliyor ama çok çok nadir. Dediğim gibi bit olarak hıza bak kaç alıyorsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı