38 Mbps internet ile oyunlarda eskisine göre yüksek ping değerleri

Birkaç konu ve görüş:




Avantajı benim gözümde yok TTNET'in.

Dezavantajları:

1) Genel olarak yüksek ping.
2) İndirme ve yükleme hızında zaman zaman tutarsızlık/azalma.
3) Güncel olmayan modem.
4) En önemlisi taahüt zorunluluğu. (Böylesine bir firmadan da bu beklenmeli.)

Taahüt zorunluluğu olmasa eminim ki bu firmaya kayıt yaptırman 10 kişiden 5 ila 7'si ISS'i bırakır. Bunu herkes bilir. Gelip burada işini iyi yapan firma mı var diye savunma yapma. Bir firma işini en iyi yapmaya "gayret" etmeli. TTNET'in politikasında böyle bir şey olduğunu sanmıyorum. Çağrı merkezine yerleştirdikleri elemanlara iki söz öğretmişler:

1- Biz kontrol ettik. Sorun görünmüyor.
2- Sorunu ilgili birime ilettik.

Yani sabaha kadar TTNET'in 2021'de tercih edilmemesi ile ilgili yazı yazabilirim. Çoğu firma TT altyapısını kullanıyor zaten. Bari hizmet kalitesi olarak iyi bir firma seçsin kullanıcı.

Bak burada mesele firmanın memnuniyet meselesi değil zaten. Sen en baştan olaya yanlış giriyorsun, ve yanlış değerlendiriyorsun. Başka bir İSS olsaydı da aynı şeyi söylerdim, olayı ben Telekom savunucusuyum gibi muhabbete çevirme.
Arkadaş bir çözüm istemiş, varsa bir çözümün sen temel çözümleri söylersin, baktın her şeyi yaptın olmadı en son dersin ki internet sağlayıcınla görüş sorunu bildir dersin olay biter.
Sen direk olaya İSS kaynaklı deyip ön yargıyla giriyorsun zaten, bu bir çözüm değil.
Benim söylemek istediğim olayı hemen ISS'ye bağlamayın, önce temel çözümler söylenir. Sen olayı farklı yerlere çekiyorsun. Telekom'a kinini kusmaya gelmişsin sen belli ki.
Neyse bu kadar büyütmeye de gerek yok hayırlı sahurlar, hayırlı geceler cümleten.
 
Yazan Herkese çok teşekkür ederim. Biraz araştırma yapınca bir çok insan TTNET kullanarak yüksek Ping'den şikayetçi olduğunu gördüm. Benim için en iyi seçenek, biraz daha çevremde araştırma yapıp İnternet sağlayıcımı değiştirmek. Yazan Herkese tekrardan teşekkürler.
 
24 MBPS ile 20-30 arası ping alıyorum Riot oyunlarında. Ama ara sıra ping bu belirttiğiniz seviyelere çıkıyor. Ev boş olduğu zaman da olabiliyor. Görev yöneticisinde bazı uygulamalar indirme-güncelleme-denetleme yapabiliyor. Bende bu sorun belirttiğim sebepten ve Tivibu denilen şeyden dolayı oluyordu. Ayriyeten WhatsApp aşırı ping yapan bir şey özellikle upload yapıldığı zaman. İnternetin bulunduğunuz konumda ki dağıtım yerinde bir sorun olabilir. Bu sorunu kesintisiz yaşadığım bir zaman vardı. Müşteri hizmetlerini aradım, dağıtım yerinden portumuzu değiştirdiler düzeldi sorun. Benim tavsiyem müşteri hizmetlerini aramadıysanız aramak veya bilgisayarı malware tarayıcılarından birisiyle taratmak. Ben 24 mbps ile (TTnet) 20-30 arası ping alırken yakın bir arkadaşım 50 mbps Millenicom ile 40-60 arası ping alıyor. Ayrıca genel bir sorunda olabilir son 2 gündür işkence çekiyorum ethernet ile. Mobil veri bağlıyorum sürekli.
 
Valorant'ta 5-10 ping arası alırken şimdi 26-50ms arası geziyor çok sıkıntı bir durum genel bir sorun mu yaşanıyor acaba?
 
@Narayanna Sen bu yazıdan başta ISS'e suç atma çıkarımı yapıyorsan, tartışma çıkarmaya çalışıyorsundur. Her halükarda haksızsın bari üsteleme.

ISS kaynaklı oluyor genelde. Modemin Firmware güncellemesi varsa yapın. Modemi resetleyip tekrar deneyin. Çözüm olmazsa ISS'i arayıp sorunu bildirim. TTNET için çok şaşırılmadık bir durum.

Evde Wi-Fi kullanımı fazla ise QoS yapmayı dene. :)
 

Geri
Yukarı