Walker IV
Kilopat
- Makaleler
- 2
Daha fazla
Şimdi araştırıcam da hala şu ekran kartı meselesinde kaldım hangisini kullanmalıyım gene aklım karıştı? Hangisi beni daha iyi götürür? Oyun oynayacağım ben sadece bilgisayarda öyle render işlemleriyle uğraşmayacağım.4 GB yetmeyebilir derken ? 980 Ti neden 6 GB belleğe sahip o zaman? Saçmalamak bedava olduğu için bu tip şeyleri görmek normal sanırım. GTX 970 ve R9 390 çok yakın performansa sahipler. Hangisi daha cazip geliyorsa kişiye o alınmalı.
Şimdi şu stock soğutucu olayına değinirsek yanlış hatırlamıyorsam yeni nesil K serisi işlemcilerin kutusundan stok soğutucu çıkmıyor bu bir. İkinci olarak stock soğutucu gibi bir soğutucu kullanılacağını varsayarsak o overclock için soğutma yetmez. Sistemi toplayacak olan arkadaş overclock yapmayacağını belirtmiş zaten. Bu yüzden resimdeki gibi bir sistem topluyor. Ayrıca şu "satıp yenisini almanız" gerekir olayına gelirsek arkadaşın topladığı sistem bir süre sonra i7 bile olsa değişecek. Her türlü o parçaların yenisi alınacak benim tahminim bu süre maksimum 5 yıl. 5 yıl sonra bu ana kart fazla eski kalacak o zamanki işlemciler için. Örnek: Benim işlemcim i5 3450. Şu anda benim PC değişikliğine gitmem gerekiyor da i7 3770K işlemcisi olan vatandaş "ben bunu bi 5 yıl daha kullanırım" kafasında mı sizce ? Tabii ki değil ve değiştirmek istiyordur. Not: Önerdiğiniz sistem kötü demedim, sadece açıklama yaptım bazı söyledikleriniz için.
EVGA almayacaksan da bi araştır bence bilgi sahibi olursun rica ediyorum araştırmanı![]()
Teşekkürler ilgin için. Bu ekran kartıyla ilgili son açıklamalarınızı yapar mısınız? Çok aklım karıştı ya ben sadece oyun oynayacağım. Hangisi benim için avantajlı ve bu AMD nin bu kadar büyük vram kapasitesine rağmen neden aynı fiyat gtx970 ile?Pardon furkan emirin profil fotosuyla karıştırmışımtelefondan yazıyorumda yanlışlık olabiliyor.... valla dediğim gibi benim için ne çektiği hiç önemli değil ben şuanda da R9 380X kullanıyorum, bu durumda da R9 390 alırdım. Elektrik konusunu 2x R9 390 için söyledim en az 1000W PSU gerekli. Kartın 3.5GB GDDR5, 0.5GB GDDR3 VRAM'ini ve kronik CW sorununu kabul etmiş bir firmanın böyle bir ekran kartını ben almam. Ama almak isteyen alır, hiç de üzülmez açar physX efektleriyle mutlu mesut daha düşük FPS ile de olsa oynar. Zaten 1080p de oyunlarda ultradan high seviyesine düşürene kadar da yeni kartlara geçmiş olur yani problem yok. Bu yüzden kimseyi zorlamaya da gerek yok. Teknoloji şans işi iki gün sonra istemeye istemeye aldırdığın R9 390 bozulursa ilk sana beddua edilir
ama kendi de isteyerek aldığında bir problem çıkarsa başkasında suç aramaz kimse.
Abi bu başlık altından tüm sorularınızı sorabilirsiniz bildiğim bir şey varsa paylaşırım, sitede özel mesaj yok sanırım gerekte yok özelden yazmaya sizin sorduğunuz sorunun cevabını aratan başkasıda bu sayede burdan bulur.
İki anakartta güzel, birbirine göre ufak avantaj ve dez avantajı var iki kartında. MSI'ı seçebilirsiniz.