3800-3900 TL Sistem Tavsiyesi

4 GB yetmeyebilir derken ? 980 Ti neden 6 GB belleğe sahip o zaman? Saçmalamak bedava olduğu için bu tip şeyleri görmek normal sanırım. GTX 970 ve R9 390 çok yakın performansa sahipler. Hangisi daha cazip geliyorsa kişiye o alınmalı.

Şimdi şu stock soğutucu olayına değinirsek yanlış hatırlamıyorsam yeni nesil K serisi işlemcilerin kutusundan stok soğutucu çıkmıyor bu bir. İkinci olarak stock soğutucu gibi bir soğutucu kullanılacağını varsayarsak o overclock için soğutma yetmez. Sistemi toplayacak olan arkadaş overclock yapmayacağını belirtmiş zaten. Bu yüzden resimdeki gibi bir sistem topluyor. Ayrıca şu "satıp yenisini almanız" gerekir olayına gelirsek arkadaşın topladığı sistem bir süre sonra i7 bile olsa değişecek. Her türlü o parçaların yenisi alınacak benim tahminim bu süre maksimum 5 yıl. 5 yıl sonra bu ana kart fazla eski kalacak o zamanki işlemciler için. Örnek: Benim işlemcim i5 3450. Şu anda benim PC değişikliğine gitmem gerekiyor da i7 3770K işlemcisi olan vatandaş "ben bunu bi 5 yıl daha kullanırım" kafasında mı sizce ? Tabii ki değil ve değiştirmek istiyordur. Not: Önerdiğiniz sistem kötü demedim, sadece açıklama yaptım bazı söyledikleriniz için.

EVGA almayacaksan da bi araştır bence bilgi sahibi olursun rica ediyorum araştırmanı :)
Şimdi araştırıcam da hala şu ekran kartı meselesinde kaldım hangisini kullanmalıyım gene aklım karıştı? Hangisi beni daha iyi götürür? Oyun oynayacağım ben sadece bilgisayarda öyle render işlemleriyle uğraşmayacağım.

Pardon furkan emirin profil fotosuyla karıştırmışım :D telefondan yazıyorumda yanlışlık olabiliyor.... valla dediğim gibi benim için ne çektiği hiç önemli değil ben şuanda da R9 380X kullanıyorum, bu durumda da R9 390 alırdım. Elektrik konusunu 2x R9 390 için söyledim en az 1000W PSU gerekli. Kartın 3.5GB GDDR5, 0.5GB GDDR3 VRAM'ini ve kronik CW sorununu kabul etmiş bir firmanın böyle bir ekran kartını ben almam. Ama almak isteyen alır, hiç de üzülmez açar physX efektleriyle mutlu mesut daha düşük FPS ile de olsa oynar. Zaten 1080p de oyunlarda ultradan high seviyesine düşürene kadar da yeni kartlara geçmiş olur yani problem yok. Bu yüzden kimseyi zorlamaya da gerek yok. Teknoloji şans işi iki gün sonra istemeye istemeye aldırdığın R9 390 bozulursa ilk sana beddua edilir :D ama kendi de isteyerek aldığında bir problem çıkarsa başkasında suç aramaz kimse.

Abi bu başlık altından tüm sorularınızı sorabilirsiniz bildiğim bir şey varsa paylaşırım, sitede özel mesaj yok sanırım gerekte yok özelden yazmaya sizin sorduğunuz sorunun cevabını aratan başkasıda bu sayede burdan bulur.

İki anakartta güzel, birbirine göre ufak avantaj ve dez avantajı var iki kartında. MSI'ı seçebilirsiniz.
Teşekkürler ilgin için. Bu ekran kartıyla ilgili son açıklamalarınızı yapar mısınız? Çok aklım karıştı ya ben sadece oyun oynayacağım. Hangisi benim için avantajlı ve bu AMD nin bu kadar büyük vram kapasitesine rağmen neden aynı fiyat gtx970 ile?

Şimdi şu stock soğutucu olayına değinirsek yanlış hatırlamıyorsam yeni nesil K serisi işlemcilerin kutusundan stok soğutucu çıkmıyor bu bir. İkinci olarak stock soğutucu gibi bir soğutucu kullanılacağını varsayarsak o overclock için soğutma yetmez. Sistemi toplayacak olan arkadaş overclock yapmayacağını belirtmiş zaten. Bu yüzden resimdeki gibi bir sistem topluyor. Ayrıca şu "satıp yenisini almanız" gerekir olayına gelirsek arkadaşın topladığı sistem bir süre sonra i7 bile olsa değişecek. Her türlü o parçaların yenisi alınacak benim tahminim bu süre maksimum 5 yıl. 5 yıl sonra bu ana kart fazla eski kalacak o zamanki işlemciler için. Örnek: Benim işlemcim i5 3450. Şu anda benim PC değişikliğine gitmem gerekiyor da i7 3770K işlemcisi olan vatandaş "ben bunu bi 5 yıl daha kullanırım" kafasında mı sizce ? Tabii ki değil ve değiştirmek istiyordur. Not: Önerdiğiniz sistem kötü demedim, sadece açıklama yaptım bazı söyledikleriniz için.

K işlemci nerden çıktı? Ben hiç k işlemciden söz etmedim aynı şekilde arkadaş overclock düşünmüyor bu yüzden k işlemci istemiyor da dedim. Benim dediğim sistem i7 6700 ve stock soğutucusu da var kutusunda. Overclock yapılacaksa da, yapılmasa da ilk termal macun değişiminde soğutucuyu değiştirmekten bahsettik zaten. Oradaki satıp yenisini almak cümlesine takılmışsınız diğer hiç bir yazdığımı görmemişsiniz sanırım. Neden i7 olması gerektiğiyle ilgili açıklamamı yaptım. Daha fazla thread sayısının DX12 ile birlikte getireceği avantajlardan söz ettim. K ibaresi olmayan kartlara da istenirse iyi bir soğutucuyla Z chipsetli anakartlar ile overclock yapılabildiğinden söz ettim. Aynı muhabbetler dönüp durmaya başladı her şeyi 3 kere yazıyorum bir başlık altında....
4000TL'lik bir sistemde işlemciden kısıp ta yatırım yapacağınız hiç bir yer yok. Bu bütçeye işlemci de, ekran kartı da, anakart da üst sınıf alınabiliyor. Ekran kartını R9 390 yapmışsın R9 390X yapmışsın bir faydası yok (bknz). 3-5 FPS oynayacak, ama çok daha fazla güç harcayacak ve daha fazla ısınacak ki R9 390X ısınması yüzünden şikayet edilen bir kart ben kesinlikle tavsiye etmiyorum. R9 Fury'e çıkınca da bu bütçede neler olduğunu arka sayfalarda gördük ne işlemci kalıyor geriye ne anakart. Zaten o sistemde R9 Fury 600W'lık bir PSU ile neler yaşar bilemiyorum.
Elbetteki i7'li sistem i5'den daha uzun ömürlü olacaktır belki 5 yıl daha değil, ama 2 yıl daha. Ayrıca her şey ömrünün uzunluğu değil ki, bu sistemi kullandığınız süreçte i5 ile yaşayacağınız deneyim ile i7'yle yaşayacağınız deneyim de farklı olacak. Şu anda bile i7 4790K sistem toplayanlar var. Kaldı ki DDR3 RAM'ler 2007'den beri 9 senedir kaç farklı nesil işlemciyle kullanıldı. DDR4 RAM'ler daha bu nesil işlemcilerle beraber yeni çıktı. Yani önümüzdeki yıllarda çıkacak yeni işlemciler aynı RAM'leri kullandığı sürece çok bir performans farkı olmayacaktır...

Saçmalamak bedava, haklısınız. Buyrun 970 nasıl zorlanıyor Tomb Raider'da Gtx 970 Tomb Raider. Hitman'de de aynı olay olmuştu, yakın zamanda diğer oyunlar da bu kadar Vram isteyecek. Arkadaş mod yüklemek isterse ne olacak ?

Elektrik konusunu 2x R9 390 için söyledim en az 1000W PSU gerekli.
R9 390'dan iki tane koyduğumuzda 750 watt'ın yeterli olduğunun kanıtını atmıştım aslında, bir daha bakın oradaki linke.

Teşekkürler ilgin için. Bu ekran kartıyla ilgili son açıklamalarınızı yapar mısınız? Çok aklım karıştı ya ben sadece oyun oynayacağım. Hangisi benim için avantajlı ve bu AMD nin bu kadar büyük vram kapasitesine rağmen neden aynı fiyat gtx970 ile?

R9 390 ile GTX 970 karşılaştırıldığında R9 390 daha performanslı ve daha uzun ömürlü bir kart. Ancak VRAM'leri arasındaki fark gibi 2 kat daha performanslı değil. Sebebi de şuanda bu kartın o kadar VRAM gerektirecek görüntüyü yeterli FPS'de işleyecek kapasitesinin olmaması. Ama şöyle bir durum var; DX12 motorunu destekleyen oyunlarda VRAM miktarının öneminin artacağı söyleniyor eğer bu doğruysa R9 390 önümüzdeki yıllarda daha da kıymete binebilir ve daha uzun ömürlü olabilir. GTX 970'in ne avantajı var derseniz physX motoru var ve bu sebeple bazı oyunların bazı sahnelerinde farklı görsel efektler sağlayarak daha iyi bir görsel deneyim sunuyor. Bayrakların sabit durmayıp dalgalanması, yerdeki kağıtların üzerinde yürüdüğünüzde havalanması uçuşması, duman efektleri vs. vs.. Bunun dışında yazılım farkı önemsenmeyecek düzeyde. Isınma farkı önemsiz düzeyde. Güç tüketimi ve buna bağlı elektrik faturasındaki miktarda sürekli tam yükte çalışmayacağını varsayarak önemsiz düzeyde diyebiliriz. Ben olsam R9 390 seçerdim paylaştığım sistemde olduğu gibi. Ama ben nvidia istiyorum physX efektleri istiyorum ayda 2 TL daha az elektrik faturası ödemek istiyorum derseniz GTX 970'i seçebilirsiniz, veya ana kart ve işlemciyi düşürüp GTX 980 alabilirsiniz.

Saçmalamak bedava, haklısınız. Buyrun 970 nasıl zorlanıyor Tomb Raider'da Gtx 970 Tomb Raider. Hitman'de de aynı olay olmuştu, yakın zamanda diğer oyunlar da bu kadar Vram isteyecek. Arkadaş mod yüklemek isterse ne olacak ?

R9 390'dan iki tane koyduğumuzda 750 watt'ın yeterli olduğunun kanıtını atmıştım aslında, bir daha bakın oradaki linke.
Yani şimdi burdan bakınca da 1000W gözüküyor. Ben ekran kartı üreticisinin verdiği tavsiye edilen PSU Watt değerlerini referans alırım. Tek R9 390 için 750W 80+'tan aşağısını almam da tavsiye etmem de.

Sinerji DCK980 i5-6600 8GB 1TB GTX980 Anakartı diğer bileşenlere göre kötü kalıyor. Onun dışında öneririm. Bende Sinerjinin 3135 TL 'lik bilgisayarını alacağım.

GTX 970 den daha performanslı GTX 980 kartından da fazla performans veren R9 Fury almak varken hala inatla GTX 970 önerme mantığını açıklar mısınız ?
Eki Görüntüle 149316

Çarpan kilidi kapalı işlemciye Z serisi anakart öneriyorsunuz. Aynı bütçeye çok çok daha performanslı bir sistem toplanılabilecekken sırf yazılım bilmem ne diyerek GTX 970 öneriyorsunuz o kartın devri R9 300 serisi ile beraber kapandı. Nvidia yazılım yaparken AMD boş mu duruyor ? Tabiki de hayır Crimson Edition updateleri ve AMD'de yeni oyunlara göre sürücü çıkartıyor bilen bilmeyen yine toplanmış. Daha yeni NFS 2016 çıktı onun sürücüsünü çıkarttı adamlar bilmeden konuşup yanlış bilgilendirme yapmayınız.
R9 Fury 'nin neye dayanarak Gtx 980 'den iyi olduğunu söylüyorsun? Gtx 980 daha yüksek frekansta çalışan bir karttır.

R9 390 ile GTX 970 karşılaştırıldığında R9 390 daha performanslı ve daha uzun ömürlü bir kart. Ancak VRAM'leri arasındaki fark gibi 2 kat daha performanslı değil. Sebebi de şuanda bu kartın o kadar VRAM gerektirecek görüntüyü yeterli FPS'de işleyecek kapasitesinin olmaması. Ama şöyle bir durum var; DX12 motorunu destekleyen oyunlarda VRAM miktarının öneminin artacağı söyleniyor eğer bu doğruysa R9 390 önümüzdeki yıllarda daha da kıymete binebilir ve daha uzun ömürlü olabilir. GTX 970'in ne avantajı var derseniz physX motoru var ve bu sebeple bazı oyunların bazı sahnelerinde farklı görsel efektler sağlayarak daha iyi bir görsel deneyim sunuyor. Bayrakların sabit durmayıp dalgalanması, yerdeki kağıtların üzerinde yürüdüğünüzde havalanması uçuşması, duman efektleri vs. vs.. Bunun dışında yazılım farkı önemsenmeyecek düzeyde. Isınma farkı önemsiz düzeyde. Güç tüketimi ve buna bağlı elektrik faturasındaki miktarda sürekli tam yükte çalışmayacağını varsayarak önemsiz düzeyde diyebiliriz. Ben olsam R9 390 seçerdim paylaştığım sistemde olduğu gibi. Ama ben nvidia istiyorum physX efektleri istiyorum ayda 2 TL daha az elektrik faturası ödemek istiyorum derseniz GTX 970'i seçebilirsiniz, veya ana kart ve işlemciyi düşürüp GTX 980 alabilirsiniz.

Yani şimdi burdan bakınca da 1000W gözüküyor. Ben ekran kartı üreticisinin verdiği tavsiye edilen PSU Watt değerlerini referans alırım. Tek R9 390 için 750W 80+'tan aşağısını almam da tavsiye etmem de.
O belirtilenler önerilen, ben matematiksel hesabını attım, tek 390'a 750 watt power taksan da 500-550 maksimum çekecektir. Ona bakarsan 750 Ti için önerilen 350-400 watt ama insanlar 250 watt güç kaynağı ile sorunsuz çalıştırıyor.

Bu arada iki katı vram iki katı performans demek değil, ancak ileride daha çok vram isteyen oyunlar çıktığında sorunsuz devam edersin demek.

O belirtilenler önerilen, ben matematiksel hesabını attım, tek 390'a 750 watt power taksan da 500-550 maksimum çekecektir. Ona bakarsan 750 Ti için önerilen 350-400 watt ama insanlar 250 watt güç kaynağı ile sorunsuz çalıştırıyor.

Bu arada iki katı vram iki katı performans demek değil, ancak ileride daha çok vram isteyen oyunlar çıktığında sorunsuz devam edersin demek.
Bende o belirtilenlerin önerilen olduğunu yazdım önerilen - tavsiye edilen eş anlamlı kelimeler.
Bende 2 katı performans verir demedim. Aynı şeyleri konuşup duruyoruz.

Açıkçası ben fazla grafik manyağı değilim fazla fps olsun oyunlarımı desteklesin uzun süre beni gidersin yeter hangisi daha iyiyse onu almak isterim tabi.

Sinerji DCK980 i5-6600 8GB 1TB GTX980 Anakartı diğer bileşenlere göre kötü kalıyor. Onun dışında öneririm. Bende Sinerjinin 3135 TL 'lik bilgisayarını alacağım.

GTX 980 alınacaksa güzel bir sistem bir SSD takılıp alınabilir, anakart kötü sayılmaz. mATX yerine ATX anakart seçilip, SSD takılıp Power supply biraz düşürülerek sistem şöyle de yapılabilir kasa başka da seçilebilir:
upload_2016-3-21_9-55-2.png

GTX 980 alınacaksa güzel bir sistem bir SSD takılıp alınabilir, anakart kötü sayılmaz. mATX yerine ATX anakart seçilip, SSD takılıp Power supply biraz düşürülerek sistem şöyle de yapılabilir kasa başka da seçilebilir:
Eki Görüntüle 149536
Ben sadece ekran kartı üzerinde kaygılarım var diğer türlü değişikler yapmayı düşünmüyorum. Sence hangi ekran kartı?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı