Çok sağol ben da ben hiçbirinin fanı değilim ama bu mhz değerleri çok düşük oluyor AMD nin o yüzden gtx970 düşündüm ve internette bazı oyunlarda daha çok yazılım desteği olduğu için nvidia diyenleri de gördüm sence bu durum nasıl? Ben gta, lol vs. oyunlar oynuyorum yazılımsal olaral hangisi öndedir?Performansları çok yakın ama yanlış hatırlamıyorsam R9 390 yer yer yaklaşık 5 fps daha yüksek performans verebiliyor. Özel olarak NVIDIA ilginiz varsa GTX 970 öneririm NVIDIA sevmiyorum derseniz R9 390 öneririm hangisi daha yüksek performans olursa o olsun derseniz R9 390 bir tık daha önde GTX 970'ten.
Parçaları farklı mağazalardan alarak daha ucuza getirebilirsiniz.
Eki Görüntüle 149289
Çok sağol ben da ben hiçbirinin fanı değilim ama bu mhz değerleri çok düşük oluyor AMD nin o yüzden gtx970 düşündüm ve internette bazı oyunlarda daha çok yazılım desteği olduğu için nvidia diyenleri de gördüm sence bu durum nasıl? Ben gta, lol vs. oyunlar oynuyorum yazılımsal olaral hangisi öndedir?
O yüzden sormuştum neyse nvidia alıcam çok sağolasın.AMD kullanmadığım için AMD tarafını çok bilmiyorum ama her yeni oyun çıktığında NVIDIA o oyuna özel sürücü çıkartıyor. Ürünlerin yazılım desteği konusunda NVIDIA'nın daha uzun ömürlü olacağını düşünüyorum. Hala GT 130M'e sürücü güncellemesi gelebiliyor mesela kaç yıllık kart fakat böyle bir şeyi AMD'de göremezsin. Not: Ben GT 130M kullanmıyorum arkadaşımdan biliyorum güncelleme geldiğini.
Bende birazcık msi fanboyluk var o yüzden msi seçtim şu yukarıdaki topladığım sistem uyumlu mu sence?Ekran kartını EVGA öneriyorum ben daha kaliteli olduğunu düşünüyorum MSI'a göre.
Evet uyumlu. Bence konu EVGA olunca fan boy konusunun bir kenara bırakılması gerekBende birazcık msi fanboyluk var o yüzden msi seçtim şu yukarıdaki topladığım sistem uyumlu mu sence?
O yüzden sormuştum neyse nvidia alıcam çok sağolasın.
Eki Görüntüle 149295 Eki Görüntüle 149296
Şu nasıl olur?
Ya iyi olduğuna eminim sana güveniyorum da ne biliyim evga bu türkiye pazarında fazla rolü olmuyor. Zaten çok da duyduğum bir marka değil msi dan vazgeçsem de evga almam gigabyte g1 alırım onuda beğeniyorum.Evet uyumlu. Bence konu EVGA olunca fan boy konusunun bir kenara bırakılması gerekÖzellikle yabancı forumlarda araştırabilirsin EVGA firmasını. Tabi tercih senin şimdiden hayırlı olsun sistem
Sen yine de sistemi almadan önce şu EVGA firmasını iyice bi araştır ondan sonra karar ver diyorum ısrarla
![]()
Her şeyi anladım da i7 olayını anlamadım, i5 6600 r9 390 crossfire bile destekleyebilecek bir işlemci. Ayrıca aynı soket yani birinden birine geçilebilir. Bu saatten sonra GTX 970 almak hiç mantıklı değil, şans eseri 3.5 değil 4 gb bir 970 bulsanız bile(bazıları sağlam çıkabiliyor 970'lerin, ama çoğu arızalı) 4 gb yeni oyunlarda yetmeyebilir, ilerde yükseltmek isteseniz yeni kart almanız zorunlu, diğer tarafta 390 alırsanız 8 gb vram 2 tane 390 destekleyeceği için ileride upgrade yapmak isterseniz bir tane daha 390 alıp rahatça kullanabilirsiniz.Benim topladığım sisteme göre daha düşük bir işlemci,
Performansı daha düşük bir ekran kartı,
yüksek hertz'de RAM desteklemeyen, overclock imkanı olmayan ve daha düşük chipsete sahip bir anakart,
daha düşük hertz de RAM'ler,
Ve 4000 bin tl'ye SSD gibi çok önemli bir donanım ve harici işlemci soğutucu bulundurmayan bir sistem....
Oyun oynayacaksanız 16 GB RAM'e ihtiyacınız yok şuanda, 8GB RAM yetecektir. İlerde ihtiyaç duymanız halinde 150TL ye bir tane daha alıp dual channel 16GB RAM yapmanız çok kolay. Eğer başlangıçta 16GB RAM olması konusunda çok istekliyseniz, benim eklediğim işlemci soğutucuyu çıkartıp RAM'i 16GB yapabilirsiniz. Bu sefer Stock işlemci soğutucusunu kullanırsınız biraz fazla seslidir ve çok iyi soğutmaz ama işinizi görür. 1 yıl sonra termal macun değiştireceğinizde başka bir soğutucu alıp kolayca takabilirsiniz. Ama işlemciyi i5 aldığınız zaman o öyle kalır yükseltemezsiniz, satıp yenisini almanız gerekir. Bu yüzden 4bin TL lik bir sistemde i7 işlemci tercih edilmelidir. DX12 ile core/thread sayısı önem kazanacağı oyunların daha fazla çekirdek kullanarak yükü dağıtacağı performansı arttıracağı söyleniyor. Bu sebeple eğer ileriye dönük bir sistem istiyorsanız i7 almalısınız. Ekran kartı konusunda bir şey diyemem nvidia istiyorsanız GTX 970 tercih edebilirsiniz. Kasa da çok pahalı ama, kasada görselliğe önem veriyorsanız yine bir şey diyemem tercih sizin. Ama işlemci konusunda dediklerimi bence düşünün uzun vadede pişman olmayın.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.