3800 TL PC Toplama

darkswp35

Hectopat
Daha fazla  
Oyunlar için sistem toplayacağım bütçem 3800 TL. Aşağıdaki gibi bir sistem düşündüm (Kendi bilgimle topladım bu arada bir sıkıntı varsa belirtirseniz sevinirim.) buna takacağım ekran kartı fotoğrafta yok ama kart "MSI GeForce GTX1060 AERO ITX 3G OC 3 GB GDDR5 192Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı" sizce nasıl olmuş sistem oyunlar için? İyi mi, kötü mü?

Adsız.png

4000 liraya yakın bütçe ile neredeyse giriş seviyesi sistemler toplamak bana koyuyor. Nvidia bile pes etti artık fiyatların sürekli yükselmesine karşılık vermiyorlar.

1-Sistemden SSD'yi çıkarıp ileride tekrar bütçeniz olduğu zaman eklemenizi öneririm.
2-2200G yerine 2400G'yi öneririm ileride ekran kartı takmak istediğinizde 2400G daha rahat çalışacaktır, ekran kartını alana kadar işinizi daha rahat görmenize de olanak sağlar
3-Anakartı B350 serisinden bir anakartla değiştirmenizi öneririm.
4-APU sistemlerde en önemli olan şey RAM'dir yüksek frekanslı ve çift kanal kullanmanızı kesinlikle öneriyorum.

Edit:Ekran kartı eklemek istediğinizi görmemişim, bence yeni GTX serisini beklemeniz daha iyi olacaktır.O zamana kadar APU'nun dahili ekran kartını kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bana da aynı şekilde. Düzelmeyecek mi bu durum?
Nvidia fiyatlar artacak diye açıklama yaptıysa yakın vadede hiç ümitleri yoktur. Yeni kartlar Turing serisiyle madencileri tatmin ederse belki biraz rahatlar. Ama RAM sıkıntısı bitmeyecek.
Kurun yükseleceği de belli. PC tarafı en kötü günlerini geçiriyor kanımca.

1-Sistemden SSD'yi çıkarıp ileride tekrar bütçeniz olduğu zaman eklemenizi öneririm.
2-2200G yerine 2400G'yi öneririm ileride ekran kartı takmak istediğinizde 2400G daha rahat çalışacaktır, ekran kartını alana kadar işinizi daha rahat görmenize de olanak sağlar
3-Anakartı B350 serisinden bir anakartla değiştirmenizi öneririm.
4-APU sistemlerde en önemli olan şey RAM'dir yüksek frekanslı ve çift kanal kullanmanızı kesinlikle öneriyorum.

Edit:Ekran kartı eklemek istediğinizi görmemişim, bence yeni GTX serisini beklemeniz daha iyi olacaktır.O zamana kadar APU'nun dahili ekran kartını kullanabilirsiniz.

Hocam ssd yi çıkarıp 2400g alsam bu anakartla bi sıkıntı yaşarmıyım apu sistem kullanmak istemiyorum direk gtx 1060 ı alıp geçicem öyle olursa ramlerden de bi sıkıntı olmaz galiba demi ?

Hocam ssd yi çıkarıp 2400g alsam bu anakartla bi sıkıntı yaşarmıyım apu sistem kullanmak istemiyorum direk gtx 1060 ı alıp geçicem öyle olursa ramlerden de bi sıkıntı olmaz galiba demi ?

1-Eğer ekran kartı takıcam diyorsan 2 ay daha sabret yeni Ryzen serisi çıkacak.
2-A serisi anakartla bir sıkıntı çıkmaz lakin overclock yapmak istediğinde yapamıyorsun.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı