39-40k sıralama ile üniversite seçimi

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, yazılım mühendisliğini istiyorum. Geçen sene yazılım mühendislikliği sıralamaları bayağı arttı. 58 bindeki istediğim bir üniversite bu sene 46 bine kadar geriledi. 2022 verilerine göre sıralamam 39-40k bandında geliyor. Kontenjanı 72 kişilik. Sizce o üniversite bu sene kaça kadar geriler, yerleşme şansım var mı?

Merhaba arkadaşlar, yazılım mühendisliğini istiyorum. Geçen sene yazılım mühendislikliği sıralamaları bayağı arttı. 58 bindeki istediğim bir üniversite bu sene 46 bine kadar geriledi. 2022 verilerine göre sıralamam 39-40k bandında geliyor. Kontenjanı 72 kişilik. Sizce o üniversite bu sene kaça kadar geriler, yerleşme şansım var mı?
Hocam yerleşmene kesin gözüyle bakıyorum, hatta geçen seneye göre gerileyecektir.

Knk bu sene sinav daha kolay oldugundan netlere duşen kisi sayisi artacak deniyor. 2022 ye gore hesaplayip hayal kirikligina ugrama 45k civari gelebilir. Ama endişe etmene gerek yok kontenjan artisi yasandi bu yilda öne cekmesi pek mumkun değil. istedigin yerin gelme ihtimali çok yüksek.

İnşallah öyle olur ancak 3 senedir 71-58-46 şeklinde gerilemiş. Bu da kafamı karıştırdı. Sence bu sene kaçta kapatır?
54000 diye düşünüyorum hatta daha da gerileyebilir. Depremden dolayı insanlar kendi illerini daha çok tercih edicek. Hakkında hayırlısı, her şey gönlünce olsun.

Kanka bu sene sinav daha kolay oldugundan netlere duşen kisi sayisi artacak deniyor. 2022'ye gore hesaplayip hayal kirikligina ugrama 45k civari gelebilir. Ama endişe etmene gerek yok kontenjan artisi yasandi bu yilda öne cekmesi pek mumkun değil. İstedigin yerin gelme ihtimali çok yüksek.

İnşallah öyle olur diyelim ama bu sene AYT adına daha zor bir sınavdı bence. Ben geçen seneye göre daha iyi geleceğini umuyorum bu yüzden.

54000 diye düşünüyorum hatta daha da gerileyebilir. Depremden dolayı insanlar kendi illerini daha çok tercih edecek. Hakkında hayırlısı, her şey gönlünce olsun.

İnşallah dediğin gibi olur. Teşekkür ederim :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı