3900X sistem RAM yükseltme

Keyfi olarak alıp iade etmek değil ki konu, mesafeli satış söz konusu. Sabahtan beri araştırma yapıyorum, bir sürü forum konusu okudum, bir sürü video izledim, 5 forumda birden konu açtım ama hale net bir cevap alamadım. Bir sitemde faydası var, bir diğerinde yok, bire bir aynı sistemi bulmak zaten mümkün değil. Yani ben şimdi bu işten karlı mı çıkacağım zararlı mı belli değil. Bu güne kadar internetten 60-70 ürün aldım, hiç iadem olmadı ama bu ram konusu hiç net değil :/

Sonuç olarak almaktan vazgeçtim, konu kapandı. Şimdi de kullandığım anakartta Quad kanal desteğinin olmadığını, o yüzden 4x8 alırsam 2x8 + 2x8 şeklinde dual çalışacağını öğrendim, bu haliyle daha verimli oldu bir anda ama bilemiyorum, beynim yandı resmen.

Hocam ben 3200MHz RAM kullanıyorken 3800MHz RAM'lere geçtim, oyunlara FPS olarak hiçbir katkısı olmadı diyebilirim. Youtube'da gördüğün testler gerçek hayatta karşılaşacağın sonuçları yansıtmıyor.
Bu testten örnek verebilirim. Çözünürlük arttıkça ekran kartına daha çok yük biniyor ve işlemci üzerindeki yük azalıyor. Bu senaryoda gördüğün gibi RAM frekansının hiç önemi yok neredeyse ama gidip RX 6800 gibi bir kartı 1080P'de kullanacak olursan işlem yükü işlemciye bineceği için burada yüksek frekanslı RAM'in önemi ortaya çıkıyor. İşlemcinin tek çekirdek performansını etkilediği için ekran kartını biraz daha iyi besleyerek FPS yükselmesini sağlıyor. Yüksek frekanslı RAM ekran kartı kullanımını etkileyen bir şey. Yüksek çözünürlükte yüksek grafikli oyunlar oynuyorsan ve ekran kartı kullanımı %99'a vuruyorsa yüksek frekanslı belleklere ihtiyacın yok. Umarım anlatabilmişimdir.

test.PNG

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı