3D animasyon yapmak için program önerisi

Daha fazla  
Arkadaşlar 3D animasyon yapmak istiyorum ve genelde internette fan animation olarak geçen daha çıkmamış anime bölümlerinin en aksiyonlu kısmını 3D animasyonla kaliteli bir şekilde yapmak istiyorum. Bana program önerebilir misiniz ve sistemimin yükseltilmesi gereken parçaları konusunda yardım eder misiniz? Sıfır bilgi ile en baştan başlayacağım yardımlarınızı bekliyorum.
Sistem;
RX 6800 XFX 16 GB.
R7 5800x3D.
2x16 3600 MHz RAM.
1.75 TB sata/m2 SSD.
ASUS TUF B450 Plus Gaming.

Bilgisayarınız yeni başlangıç için fazlasıyla yeterli sadece ilerde öğrenince nvidia platformuna geçersiniz. Upgrade konusunu şu an düşünmeyin.

Yeni başlıyorsanız ben size Blender tavsiye ederim. Zira kendisiyle karakter de modelleyebilirsiniz, karakterlerin içerisinde oynayacağı sahneyi de tasarlayabilirsiniz ve animasyonunu da yapıp çıktısını alabiliriniz ve tamamen bedava.

Ayrıca, ZBrush gördüğüm kadarıyla sculpting yaparak karakter modellemede çok kullanılan bir yazılım.
Maya,Cinema 4d,3ds max vs. yine modelleme ve animasyon konusunda adı geçen yazılımlar.

Fakat zaten burada bu soruyu soruyorsanız bunlara kafa yormanıza şu etapta gerek yok Blender iyi bir başlangıç olacaktır. İlerde amatör vs profesyonel ayrımına gelince ihtiyaçlarınız (iş akışı) doğrultusunda zaten gerekli olanı kullanırsınız.

Burada bu tarz sorulara çok sık denk geldiğim için haddim olmayarak sizin sorunuz vesilesiyle üstünü çizmek isterim zira koyduğunuz hedef epey bir meşakkat istiyor. Hangi programdan ziyade haftada ve hatta günde kaç saatimi buna ayırabilirim bu aşamada daha önemli bir mevzu.

Blenderda karar kıldığınızı varsayıyorum arkasından nereden öğrenebilirim sorusu gelebilir aklınıza. Yotube çok güzel bir kaynak. Ben ne öğrendiysem bunu Youtube'a borçluyum.

Ücretli eğitim konusunda verdiğiniz paranın hakkını veren yerler de var.

Mesela aklıma gelen ilk yer.

Buradan Youtube kanalına bakabilirsiniz ücretsiz içerikleri de gayet doyurucu.

Çok fazla kaynak var zamanla ilginiz doğrultusunda keşfedersiniz zaten.

Öncelikle cevabınız için minnettarım ve şu an geç saatlerde gördüğümden ötürü sabah ilk işim bahsettiğiniz uygulamalar ve önerdiğiniz YouTube kanalını gözden geçirmek olacak. Yardım amaçlı yazdığınız her harf için size teşekkürlerimi sunuyorum.
Bilgisayarınız yeni başlangıç için fazlasıyla yeterli sadece ilerde öğrenince nvidia platformuna geçersiniz. Upgrade konusunu şu an düşünmeyin.

Yeni başlıyorsanız ben size Blender tavsiye ederim. Zira kendisiyle karakter de modelleyebilirsiniz, karakterlerin içerisinde oynayacağı sahneyi de tasarlayabilirsiniz ve animasyonunu da yapıp çıktısını alabiliriniz ve tamamen bedava.

Ayrıca, ZBrush gördüğüm kadarıyla sculpting yaparak karakter modellemede çok kullanılan bir yazılım.
Maya,Cinema 4d,3ds max vs. yine modelleme ve animasyon konusunda adı geçen yazılımlar.

Fakat zaten burada bu soruyu soruyorsanız bunlara kafa yormanıza şu etapta gerek yok Blender iyi bir başlangıç olacaktır. İlerde amatör vs profesyonel ayrımına gelince ihtiyaçlarınız (iş akışı) doğrultusunda zaten gerekli olanı kullanırsınız.

Burada bu tarz sorulara çok sık denk geldiğim için haddim olmayarak sizin sorunuz vesilesiyle üstünü çizmek isterim zira koyduğunuz hedef epey bir meşakkat istiyor. Hangi programdan ziyade haftada ve hatta günde kaç saatimi buna ayırabilirim bu aşamada daha önemli bir mevzu.

Blenderda karar kıldığınızı varsayıyorum arkasından nereden öğrenebilirim sorusu gelebilir aklınıza. Yotube çok güzel bir kaynak. Ben ne öğrendiysem bunu Youtube'a borçluyum.

Ücretli eğitim konusunda verdiğiniz paranın hakkını veren yerler de var.

Mesela aklıma gelen ilk yer.

Buradan Youtube kanalına bakabilirsiniz ücretsiz içerikleri de gayet doyurucu.

Çok fazla kaynak var zamanla ilginiz doğrultusunda keşfedersiniz zaten.

Animasyon programından beklentilere göre çok değişiyor program önerisi, bu yüzden kendiniz için en mantıklısı tüm animasyon programlarını bir incelemeniz olacak bence. Google da bir aratın, listelere bakın bir sürü animasyon programı önerisi var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı