GravediggerDemon
Decapat
Daha fazla
hocam öncelikle üniversitelere karşı biriyim (kendi ilgi alanım olan mesleklerle de alakalı bu durum) çalıştığım şirketteki hocamla da görüştüm üniversite okuyan öğrencilerle kendi de görüşmüş ve 4 yıl okumalarına rağmen öğrettikleri bilgi çok temel düzey diyor, sen o tecrübeyi çok daha kısa sürede (birkaç ay gibi) edinebilirsin dedi bana, 3 yıl eğitim sürecim oldu (ek iş olarak bunu yapıyordum o yüzden uzun sürdü) normalde ortalama 1 yıl sürer diyor iş bulabilecek seviyeye gelmen, öğrencilik sürecimde udemy, youtube gibi platformlardaki dersleri çalıştım şirketinde yönlendirmesiyle, şuan yazıyla yazılmış bir senaryoyu 3D karakterlerle animasyon hâline getirebiliyorum, özetle: üni de 4 yılda öğreneceğin şeyi youtbe + udemy de 6 ay - 1 yılda öğrenirsin zaten bu iş sanat, okuldaki diploma pek bir halta yaramıyor, ileride de profesyonelleşirsem avrupa-amerikada bir şirketle çalışmayı hedefliyorum nasip olursa, biz sanatçıyızpeki bölümü sence özelde okumak mı daha iyi olur yoksa devlette mi üstelik kendimi okulda geliştirir ve stajlara gidersem işsiz kalma gibi bir olanağım var mı malum ailem orta direk bir aile ve ilgim olsa da 4 yıl işsiz kalacağım bir bölüm okumak istemem son olarak üniversite olarak ışık üniversitesini düşünüyorum sizin fikriniz nedir ?