3D Animatörlük iyi bir meslek midir?

hocam öncelikle üniversitelere karşı biriyim (kendi ilgi alanım olan mesleklerle de alakalı bu durum) çalıştığım şirketteki hocamla da görüştüm üniversite okuyan öğrencilerle kendi de görüşmüş ve 4 yıl okumalarına rağmen öğrettikleri bilgi çok temel düzey diyor, sen o tecrübeyi çok daha kısa sürede (birkaç ay gibi) edinebilirsin dedi bana, 3 yıl eğitim sürecim oldu (ek iş olarak bunu yapıyordum o yüzden uzun sürdü) normalde ortalama 1 yıl sürer diyor iş bulabilecek seviyeye gelmen, öğrencilik sürecimde udemy, youtube gibi platformlardaki dersleri çalıştım şirketinde yönlendirmesiyle, şuan yazıyla yazılmış bir senaryoyu 3D karakterlerle animasyon hâline getirebiliyorum, özetle: üni de 4 yılda öğreneceğin şeyi youtbe + udemy de 6 ay - 1 yılda öğrenirsin zaten bu iş sanat, okuldaki diploma pek bir halta yaramıyor, ileride de profesyonelleşirsem avrupa-amerikada bir şirketle çalışmayı hedefliyorum nasip olursa, biz sanatçıyız

siz bu işe nasıl girdiniz peki halihazırda böyle işlerle uğraşan bir çevreniz varmıydı? bende farkındayım sadece okul bitirmekle bir halt olmuyor (çoğu bölüm için artık böyle) fakat çevre konusunda bana bir katkı sağlamaz mı? ışık üniversitesine baktığımda zorunlu staj var diye görmüştüm birde bu işlerin merkezi istanbulda fakat ben küçük bir şehirde oturuyorum üniversite okumam o sektöre girmem konusunda herhangi bir fayda sağlamaz mı (erasmus gibi yurtdışı programlarıda işin başka boyutu)

evet tanıdıklar sayesinde bu işe başladım bende yoksa yazılımcı olacaktım. bu iş sanat işi dediğim gibi, önemli olan kendini geliştir projelerini sergile linkedin de vb. sonra daha üst seviye yerlerde iş bulma imkanı kazanırsın, okul dediğim gibi vakit kaybı daha çok ve standart temel düzey işlerde iş bulursun asgari ücret civarında çalışırsın, ayrıca en büyük rakibimiz yapay zeka var, ileride sen üni yi bitirene kadar temel işleri zaten yapay zeka yapabilir yani asgari ücretli işi ölebilir, üst düzey sanatçıların kalitesini yakalayamaz kısa sürede ama bu sektörün ücretlerini ciddi oranda düşürebilir, staj yaz tatilinde mi oluyormuş süreç nasıl oluyor bilmiyorum ama ölebilecek bir meslek için ömrümün 4 yılını harcamak mantıksız geliyor bana, şuan hem fabrika elektrikçiliğinden ustalık belgem var hemde 3D animasyonda iş bulabilecek seviyedeyim

peki üniversitede bölüm için neler önerirsiniz?

peki üniversitede bölüm için neler önerirsiniz?
üniversiteyle alakam yok, 3 yıl önce proje fen lisemi bıraktım, okul hayatım bitti ve hem hedeflerime daha çok vakit ayırabiliyorum hemde daha özgür ve rahatım o yüzden size bir bölüm öneremeyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…