3D baskı yaparak para kazanma

tekno655

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben öğrenciyim bir proje yapacağım yaklaşık 250 bin TL lazım bende 3 D baskı yapıp satarak bu parayı kazanmayı düşünüyorum. Sizce baskı satarak para kazanabilir miyim bir de hangi yazıcıları almalıyım biraz bilgi verebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Ben öğrenciyim bir proje yapacağım yaklaşık 250 bin TL lazım bende 3 D baskı yapıp satarak bu parayı kazanmayı düşünüyorum. Sizce baskı satarak para kazanabilir miyim bir de hangi yazıcıları almalıyım biraz bilgi verebilir misiniz?
Modelleme bilgin yoksa bu işten pek kazanç elde edemezsin. Çünkü telif hakkı bulunan modelleri izinsiz olarak alıp satmak yasal değil. Ama türkiyede buna dikkat eden var mı dersen yok 😃

Çizim bilmiyor isen lisanslı baskılarda başın ağrıması muhtemel.

Çizim bilmiyor isen lisanslı baskılarda başın ağrıması muhtemel.
Lisanslı modellerden dolayı Türkiyede sıkıntı yaşayan ne gördüm ne duydum. Bilmediğiniz konularda yorum yapmamanız daha isabetli olur. Bunun dışında 3D baskı alarak 250 Bin TL kazanmak sandığınız kadar basit bir şey olsa herkes bu işe girerdi. Aklınızda iyi bir fikir, 3 boyutlu modelleme yeteneği eğer bu yoksa boyama yeteneği ve son olarakta ürettiklerinizi pazarlayabilmeniz gerekir. Kısacası çok süper bir fikriniz ve bu tarz kabiliyetleriniz yoksa para kazanamazsınız. Yazıcı alıp baskı çıkartmayı herkes yapar. Diğerlerinden farklı olmalısınız. Talep olan ve arzın olmadığı yada talebe göre düşük olduğu bir şey yapmanız gerekir. Kısacası daha gerçekçi olun. Bahsettiğim mevzuları dikkate alarak para kazanıp kazanamayacağınızı anlarsınız.

Lisanslı modellerden dolayı Türkiye'de sıkıntı yaşayan ne gördüm ne duydum. Bilmediğiniz konularda yorum yapmamanız daha isabetli olur. Bunun dışında 3D baskı alarak 250 bin TL kazanmak sandığınız kadar basit bir şey olsa herkes bu işe girerdi. Aklınızda iyi bir fikir, 3 boyutlu modelleme yeteneği eğer bu yoksa boyama yeteneği ve son olarak da ürettiklerinizi pazarlayabilmeniz gerekir. Kısacası çok süper bir fikriniz ve bu tarz kabiliyetleriniz yoksa para kazanamazsınız. Yazıcı alıp baskı çıkartmayı herkes yapar. Diğerlerinden farklı olmalısınız. Talep olan ve arzın olmadığı ya da talebe göre düşük olduğu bir şey yapmanız gerekir. Kısacası daha gerçekçi olun. Bahsettiğim mevzuları dikkate alarak para kazanıp kazanamayacağınızı anlarsınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bilmediğin konularda yorum yapmayın. Biri gelir sattığınız ürünün tasarımcısınan şikayet ederse anlarsınız. Neymiş duymamış görmemiş, bu tamamen yanlış bilgi. Başkaları da bunu okuyup ona göre umursamasa ve başı yansa ne olacak? Bu piyasaya giren ve kendi ürünlerini üreten çok nadir. Geçen Instagram'da 500 Tl'ye satılan ürünü makerworld de gördüm.

Son düzenleme:

Bilmediğin konularda yorum yapmayın. Biri gelir sattığınız ürünün tasarımcısınan şikayet ederse anlarsınız. Neymiş duymamış görmemiş, bu tamamen yanlış bilgi. Başkaları da bunu okuyup ona göre umursamasa ve başı yansa ne olacak? Bu piyasaya giren ve kendi ürünlerini üreten çok nadir. Geçen Instagram'da 500 TL'ye satılan ürünü makerworld de gördüm.

Vallahi haklısınız hocam. Dolap gibi yerlerde tonlarca kişi lisansız şekilde model basıp satıyor. Birisi gelip şikayet etse başı ciddi oranda ağrır. Ve ayrıca modelleride Telegram'daki korsan 3D model gruplarından alıyorlar 😃

Vallahi haklısınız hocam. Dolap gibi yerlerde tonlarca kişi lisansız şekilde model basıp satıyor. Birisi gelip şikayet etse başı ciddi oranda ağrır. Ve ayrıca modelleride Telegram'daki korsan 3D model gruplarından alıyorlar 😃

İlk yazıcım ender V3 ke. Bende böyle düşündüm internette çok model var, yazıcıya bastırır satarım dedim. Sonra bambu A1 aldım. İşin içine girince ne olduğunu anlamış oldum. Şimdi ben bir tarasarımı beğensem satışını yaparım çok satar bu deyip lisans alsam ve başkasının da lisanssız sattığını görsem şikayet ederim. Yurt dışında nasıl olsa uğraşmaz deyip bu işi yapmak risktir. Biri haberin olmadan şikayet etse senin başın yanabilir. Bu işlerde önce tasarım bilmek lazım, o yol ise satacağı ürünün lisansı alıp yapmak en temizi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı