3D baskıda yaşanılan sorunlar nasıl çözülür?

Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 12400hx RTX4050
Yaklaşık 1 aydır ender 3 Pro sahibiyim. Ilk başlarda sorunum yoktu 2 hafta önce pnömatik konnektör bozuluna kadar. Küçük baskılarda sorunum yok fakat büyük baskılarda üst katlara çıkarken filament dalgalanıyor. Resimleri ekliyorum.
İki farklı filament denedim; porima PLA premium (kırmızı) ve Creality PLA+(siyah). Yazdırma sıcaklığı 215, yapı levha sıcaklığı 60 derece, yazdırma hızımda 80.

IMG-20241129-WA0005.jpg

Sıcaklığı 205 dereceye düşürdüğümde sağ taraftaki gibi oldu.

IMG-20241126-WA0030.jpg

IMG-20241129-WA0007.jpg

İlk kat bu şekilde hiçbir sorun yok.

Yeni konnektör taktın mı?
Teflon borunun uçlarını tutup içeri doğru oynatınca ileri geri oynuyorsa hala aynı sorun devam ediyordur.

Nozüle giden teflon boru ucunun düz kesilmesi ve nozül ile tam temas halinde olması gerek, onu da kontrol et.

1.görselde katmanlar arasında boşluk var gibi gözüküyor, infilli sıfırlamışsın gibi, en üst katmandaki baskı da bu sebeple köprüleme gibi duruyor.

Yeni konnektör taktın mı?
Teflon borunun uçlarını tutup içeri doğru oynatınca ileri geri oynuyorsa hala aynı sorun devam ediyordur.

Nozüle giden teflon boru ucunun düz kesilmesi ve nozül ile tam temas halinde olması gerek, onu da kontrol et.

1.görselde katmanlar arasında boşluk var gibi gözüküyor, infilli sıfırlamışsın gibi, en üst katmandaki baskı da bu sebeple köprüleme gibi duruyor.

Tabii ki yeni konnektör taktım. Nozül de değiştirdim teflon borununda ucu tam düz kesili. Sadece büyük parçalarda bu şekilde oluyor. Küçük baskılarda sorunum yok.

Siyahı %20, kırmızıyı %50 doluluk basıyordum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı