3D modelin dış kısımını iç kısmına göre daha hassas bastırmak mümkün mü?

Salih Gürbüz

Hectopat
Katılım
3 Ağustos 2020
Mesajlar
2.639
Makaleler
2
Çözümler
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 3D yazıcıda bir baskı alırken iç kısmını 0.2 katman kalınlığını dış kısmını ise 0.1 katman kalınlığı ile basmak mümkün mü? Veya bu mümkün değilse bile buna benzer bir şekilde hem kaliteyi hem de baskı hızını arttırabileceğimiz bir yöntem var mı?
 
Cura kullanıyorsanız Outer Wall Line Width diye bir ayar var. Eğer bu ayarı düşürürseniz daha detaylı bir dış yüzey alabilirsiniz ama baskı süresi uzar. Ayrıca hız konusunda baskı hızını arttırdıktan sonra duvar hızını eski halinde tutabilirsiniz ya da düşürebilirsiniz. Özellikle baskı hızınızı arttırıp Outer Wall ayarını eskisiyle sabit tutabilirsiniz ya da düşürebilirsiniz.
 
İç kısımdan kastın infill ise evet, aslında nozülü 0.6mm ile değiştirirsen 0.08mm duvar, 0.48mm dolgu bile yapabilirsin, 0.4mm nozül ile 0.08mm'ye 0.32mm olur bu uç değerler.
Hocam baskı alırken temel ayarlar dışında hangi ayarlara dikkat ediyorsunuz kaliteli ve hızlı baskı için önerebileceğiniz ayarlar var mı? :)
 
Açıkçası makineye fazla yatırım yapmadan hızı arttırmanın en kolay yolu nozül delik çapını arttırmak. Benim tecrübemde, 0.4mm'deki ayarlar, 0.6mmlik nozül kullanımında makineyi zorlayıp baskı kalitesini bozduğu için hızı biraz azaltıp filament sıcaklığını da arttırmayı gerektirmişti.

Bir önceki mesaja ek olarak; supportları da kalın basabilirsin, temas noktasındaki dense supportlara(Simplify3d) özel ayar vererek tabii.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı