3D programlar için iyi bir kasa toplama

Bütçe
10.000

Miror

Femtopat
Merhabalar ben 3D animasyon yapıyorum. Şu an iş için laptop kullanıyorum fakat artık bana yetmiyor. Günlük bazen aralıksız 18-19 saat çalışıyorum. 10 bin TL kadar bir bütçem var. Bir ekran ve kasa almam gerek bu paraya. Ryzen 5 serisi AMD iyi bir işlemci ve uyumlu bir anakart almam gerek. Autodesk maya kullanıyorum ağır bir program, sadece iş için değil oyun falan da oynayacağım illaki ama iş önceliğim. Anakart ile RAM'in birbirine uyması gerekiyormuş bir bilgim yok bu yönde Dual ve Quad diye geçiyor bilen biri açıklarsa sevinirim :) . Kısaca nereden alabileceği mi hangi ana kartı RAM'i i kullanmam gerektiği bilen bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim. Ekran kartı için iş yerinde minimum GTX 1660 Ti diyorlar, ben RX 5700XT veya RTX 2070 düşünüyorum. Acil olursa sevinirim işlerimi yavaşlatıyor elimdeki bilgisayar. Şimdiden okuyan yardım eden herkese teşekkürler ...

Son düzenleyen: Moderatör:
RTX2070 ile hemen hemen aynı performansta olan 2060Super ekran kartı tercih edebilirsiniz.

Ryzen 3000 serisi işlemciler Quad Channel RAM desteklemiyor, yani yine Dual Channel çalışacaktır.

Ryzen 7 3700X+2060Super sistem toplanır bu bütçede, parça önerisi yapayım mı?

yaparsanız çok iyi olur , kafam çok karışık ilk defa kasa topluyorum. birde hangi ana kartı alacabilirim farkları neler analatabilirmisiniz..
RTX2070 ile hemen hemen aynı performansta olan 2060Super ekran kartı tercih edebilirsiniz.

Ryzen 3000 serisi işlemciler Quad Channel RAM desteklemiyor, yani yine Dual Channel çalışacaktır.

Ryzen 7 3700X+2060Super sistem toplanır bu bütçede, parça önerisi yapayım mı?
yaparsanız çok iyi olur , kafam çok karışık ilk defa kasa topluyorum. birde hangi ana kartı alacabilirim farkları neler analatabilirmisiniz..

Son düzenleme:
Anakart şu an için ve Ryzen 4000 serisi işlemciler çıktığında kolay yükseltme imkanı olduğu için B550 anakart seçmek en mantıklısı.

AMD Ryzen 7 3700X Sekiz Çekirdek 3.60 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
MSI B550-A PRO 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DP ATX Anakart | ITOPYA
Kingston Hyperx Fury 3600 MHz DDR4 HX436C17FB3/8 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER WINDFORCE OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı | ITOPYA
Phanteks Eclipse P400A Temperli Cam Mid Tower ATX Bilgisayar Kasası
Corsair RM650 CP-9020194-EU 650 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Adata XPG SX8200 Pro ASX8200PNP-512GT-C M.2 PCI-Express 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Arctic LIQUID FREEZER II 240 Sıvı Soğutma Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Böyle bir sistem olabilir, güç kaynağını biraz daha kaliteli seçtim, farklı bir sistem daha önereyim:

AMD Ryzen 7 3700X Sekiz Çekirdek 3.60 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
MSI B550-A PRO 4400MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DP ATX Anakart | ITOPYA
Adata GAMMIX D30 8 GB 3200MHz DDR4 CL16 AX4U320038G16-SR30 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Inno3D RTX 2070 SUPER Twin x2 OC 256 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Phanteks Eclipse P400A Temperli Cam Mid Tower ATX Bilgisayar Kasası
Cooler Master MWE White 650 MPE-6501-ACABW-EU 650 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Kingston A2000 SA2000M8/500G M.2 PCI-Express 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

(RAM, iki sistem için de iki tane.)
Böyle de olabilir, sormak istediğiniz bir şey var mı?
Burada daha uygun fiyatlı ekran kartı:
Inno3D NVIDIA GeForce RTX 2070 Super Twin x2 OC 8 GB 256 Bit GDDR6 Ekran Kartı Fiyatları ve Özellikleri

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı