3D yazıcı baskı sırasında bozuk basıyor

DirectX9

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bu problemden birkaç defa yaşadım, filament porima. Baskıdan önce bulaşık sabunuyla yıkadım tablayı. Problem nerede?

@veltrix @Siyah Martı

Dosya Ekleri

• 20250105_094937.jpg
    193,9 KB · Görüntüleme: 95
Son düzenleyen: Moderatör:
Baskı hızını düşürebilirsin. Sıcaklık ayarların ne?

Tamamdır deneyeceğim. Sıcaklık 220 60, bambu PLA ayarları. Aslında porima filamentin üstünde tavsiye edilen sıcaklık 200-230 idi ama çalışınca çok kurcalamadım.

Fotoğraftan çok anlayamadım. Ön izleme kısmındaki görüntüsünü yani dilimlenmiş halinin ekran görüntüsünü paylaşabilirsen olması gerekenle fotoğrafta olanı kıyaslayarak anlamamız daha kolay olur. Bir mahsuru yoksa ayarlarını yaptıktan sonra kaydedip 3mf dosyasını da paylaşabilirsin.

Hocam küfürbaz haydo figürü sorunsuzdu fakat Sonic figürünün parmakları çok kötü basılmıştı ve kafasının arkasındaki dikenler basılmamıştı.

Anladım hocam, adhesion ile ilgili bir problem olmadığını bilmeleri için yazdım onu, tabanda kayma yok, sadece bir yerde bir destek yerinden çıkmış ve yazıcı havaya sıkmış filamenti, o kadar da brim falan yapmıştım.

Hocam bazı baskılarda standart hızın altına inmek normal mi? Olması gereken bu mu? @veltrix

Son düzenleme:
Support'lar için ayrı expansion ayarı mevcut, onu da kullan, zengin kullanmaktan çekinme, harcayacağın birkaç gram filament baskını sorunsuz almana yardımcı olabilir.

Support'ları temizlemek zor olmaz mı hocam?

O ayar sadece supportların tabanda ne kadar genişlediğini etkiliyor, temizlemeye yönelik bir zorluk söz konusu değil. Yeri geldiğinde geniş tutarsan parçanın da tutunmasını iyileştirir tutunma yüzeyi arttığı için.

Ufak parçaları büyük geniş parçalarla aynı hızda da basamayacağını hissetmiş olmalısın, öncelikle küçük oldukları için normalde kullandığın hızları girsen de o hızlara ulaşamaz makine ama ulaşacağı hız hala parça fazla ufaksa onun için hala yüksek olabileceğinden baskıda sorun olması yüksek bir ihtimal. Parçanın taban alanı ve yüksekliğini dikkate alarak hız belirlemen bence daha iyi olur, ben hızlarla sürekli oynarım, tavsiyem bu şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…