3D yazıcı baskı sırasında bozuk basıyor

Anladım. O halde sizin sorun tamamen filamentten kaynaklı bir yapışma sorunu. Tablayı o tarz baskılardan önce yıkayın. Brim yerinde kalıyor parça tabladan ayrılıyorsa brim ile nesne arasındaki mesafeyi az tutun 0,1 gibi. Başlangıç katmanı kalınlığını 0, 6-0, 65 yaparak deneyin. Bunlar da çözüm olmuyorsa o filamentle yüzey alanı küçük/çok büyük parçaları basmaktan kaçının. Porima'yı hangi satıcıdan almıştınız?

Bambu Lab'in PLA için inanılmaz yapışkanlık sağlayan supertack tablası çıktı yakın zamanda. Türkiye'de henüz satışını görmedim. Ben de onun Türkiye'ye gelmesini bekliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam öncelikle, oha, o nasıl yapışma performansıdır. Sonralıkla, 2-3 bin lira olsa bile o parayı tablaya harcayacağıma esun filament alırım, hocam bir de benim esun filamentte dün hafif stringing oldu, normalde olmuyordu, sizce sebebi ne olabilir?

Hocam öncelikle, oha, o nasıl yapışma performansıdır. Sonralıkla, 2-3 bin lira olsa bile o parayı tablaya harcayacağıma esun filament alırım, hocam bir de benim esun filamentte dün hafif stringing oldu, normalde olmuyordu, sizce sebebi ne olabilir?
Tablalarımız ve filamentlerimiz aynı olmasına rağmen bu kadar yapışma farkı yaşıyor olmamız garip. Porima'yı hangi satıcıdan aldınız acaba? Yanlışlıkla oradan almayayım :D

Stringing nemli filamentlerde olur. Nemli filament nozzle'a yapışıp kalmaya meyillidir bu da nozzle gezinirken filamentin modelle nozzle arasında süzülmesine sebep olur. Açıkta kaldıkça nemleniyor. Çok kuru bölgelerde yaşamadığımız sürece stringing'i tamamen önleyemiyoruz maalesef. Fırında filament kurutuyorlar. P1 X1 modellerinde de kurutma yapılabiliyor. Ben hiç yapmadım. Aynı anda birden fazla filament sığabileceği için fırın daha kullanışlı bence. Microzey marka filamentim 2 gün dışarda kalınca çubuk kraker gibi kırılmaya başladı. Bir gün onu kurutmayı deneyeceğim.

Aynı markanın farklı renk filamentleri bile farklı oluyor. Porima'da birkaç sorun yaşadıktan sonra uygun fiyatlı bir filament denemek istedim ve Microzey aldım. Birkaç kilo kullandım gayet memnun kaldım. Sonra kırmızı renkli bir top açtım ve kafayı yiyecektim. Filamentin yarısı çöp oldu. Tablaya yapışma sorunları sonucu nozzle tıkanması vs derken bitti de kurtuldum. Sonra beyaz rengini taktım ve dünya varmış dedim. İncecik baskılarda dahi tutkal gibi yapışıyor tablaya. O yüzden bazen bu sorunlar çok spesifik olabiliyor. Hepsinin kesin ve tek bir çözümü yok. Yazıcı işi biraz böyle bir iş. Problemlerin yüzde doksanı tecrübe istiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tablalarımız ve filamentlerimiz aynı olmasına rağmen bu kadar yapışma farkı yaşıyor olmamız garip. Porima'yı hangi satıcıdan aldınız acaba? Yanlışlıkla oradan almayayım :D

Stringing nemli filamentlerde olur. Nemli filament Nozzle'a yapışıp kalmaya meyillidir bu da nozzle gezinirken filamentin modelle nozzle arasında süzülmesine sebep olur. Açıkta kaldıkça nemleniyor. Çok kuru bölgelerde yaşamadığımız sürece Stringing'i tamamen önleyemiyoruz maalesef. Fırında filament kurutuyorlar. P1 X1 modellerinde de kurutma yapılabiliyor. Ben hiç yapmadım. Aynı anda birden fazla filament sığabileceği için fırın daha kullanışlı bence. Microzey marka filamentim 2 gün dışarıda kalınca çubuk kraker gibi kırılmaya başladı. Bir gün onu kurutmayı deneyeceğim.

Porimadan aldım hahahahahhahah :D hocam ben artık şahsen 100-200 lira daha vereyim esun alayım kafasındayım. Samm Market'te 600 lira 1 kilo esun PLA+.

Stringing nemli filamentlerde olur. Nemli filament Nozzle'a yapışıp kalmaya meyillidir bu da nozzle gezinirken filamentin modelle nozzle arasında süzülmesine sebep olur. Açıkta kaldıkça nemleniyor. Çok kuru bölgelerde yaşamadığımız sürece Stringing'i tamamen önleyemiyoruz maalesef. Fırında filament kurutuyorlar. P1 X1 modellerinde de kurutma yapılabiliyor. Ben hiç yapmadım. Aynı anda birden fazla filament sığabileceği için fırın daha kullanışlı bence. Microzey marka filamentim 2 gün dışarıda kalınca çubuk kraker gibi kırılmaya başladı. Bir gün onu kurutmayı deneyeceğim.

Hocam Bambu Lab'e ticket açtım Z Hop'u 0.6 yap dediler yaptım gül gibi basıyor şimdi makina :D

Son düzenleme:
Porimadan aldım hahahahahhahah :D hocam ben artık şahsen 100-200 lira daha vereyim esun alayım kafasındayım. Samm Market'te 600 lira 1 kilo esun PLA+.

Hocam Bambu Lab'e ticket açtım Z Hop'u 0.6 yap dediler yaptım gül gibi basıyor şimdi makina :D
Z hop arttırma önerisini yazdım yazdım sildim. Makine ayarını değiştirme riskine yönlendirmek istemedim :D Olduysa ne güzel. Filament nemlendikçe o da daha fazla stringing'e yol açacaktır maalesef. Makerworld'de bir modele yapılan yorumda nem oranı yüzde 10 olan bir yerde yaşadığını yazmıştı birisi sanırım Teksas. Öyle nemsiz bir yer bulup taşınacağım en son :D

Z hop arttırma önerisini yazdım yazdım sildim. Makine ayarını değiştirme riskine yönlendirmek istemedim :D olduysa ne güzel. Filament nemlendikçe o da daha fazla Stringing'e yol açacaktır maalesef. Makerworld'de bir modele yapılan yorumda nem oranı yüzde 10 olan bir yerde yaşadığını yazmıştı birisi sanırım teksas. Öyle nemsiz bir yer bulup taşınacağım en son :D

Teksasa taşınsam 3D yazıcı aklıma gelecek son şey olur :D bugün bir model bastım yine problem çıktı yavaş yavaş kafayı yiyeceğim ben sanırım. Bu sefer model yarısında kaymış modelin yarısını hafif sağa doğru basmış. Ama bu baskıda sıcaklığı 210 derece yapmıştım ondan kaynaklı olabilir mi? Sadece sıcaklığı değiştirdim. Sizin attığınız filament ayarlarıyla kullandım ama esun seçmedim generic PLA seçtim.

Teksasa taşınsam 3D yazıcı aklıma gelecek son şey olur :D bugün bir model bastım yine problem çıktı yavaş yavaş kafayı yiyeceğim ben sanırım. Bu sefer model yarısında kaymış modelin yarısını hafif sağa doğru basmış. Ama bu baskıda sıcaklığı 210 derece yapmıştım ondan kaynaklı olabilir mi? Sadece sıcaklığı değiştirdim. Sizin attığınız filament ayarlarıyla kullandım ama esun seçmedim generic PLA seçtim.
Eksen kayması bambu yazıcılarda ilk kez duyuyorum. O esnada elektrik kesintisi olmuş olabilir mi? Elektrik geldikten sonra tekrar devam edecekken konumu hatalı devam etmiştir. Onun haricinde buna sebep olacak problemler yüksek ivmeden dolayı akım yetmemesi ki bu ivmeyi arttırmadıysanız mümkün değil. Bir diğer sebep de hangi eksende kayma yaptıysa o eksende herhangi bir dış etkenin ekstruder'ın hareketine engel olması.

Eksen kayması bambu yazıcılarda ilk kez duyuyorum. O esnada elektrik kesintisi olmuş olabilir mi? Elektrik geldikten sonra tekrar devam edecekken konumu hatalı devam etmiştir. Onun haricinde buna sebep olacak problemler yüksek ivmeden dolayı akım yetmemesi ki bu ivmeyi arttırmadıysanız mümkün değil. Bir diğer sebep de hangi eksende kayma yaptıysa o eksende herhangi bir dış etkenin Ekstruder'ın hareketine engel olması.

Vallahi bilmiyorum hocam elektrik kesilmiş olabilir. Şimdi bir baskı daha başlattım bahacağz sonuca.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı